reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczynki, nie dam rady odpisywać Wam, wchodzę na bb tylko na chwilę, ale chciałam potwierdzić, że spotkanie w Ustroniu było super :tak:
W ogóle cały dzień był super, cały spędzony na dworze, z tego wszystkiego trochę się dzisiaj zapomniałam :zawstydzona/y: Tak się zastanawiałam ok 15, czemu Małgosia marudna - przecież jest najedzona i wyspana, w końcu- EUREKA- przecież dziecko jeszcze sika i robi kupę, a pieluchę miała od rana... :zawstydzona/y: Nie pytajcie co zastałam po podkasaniu Małgosi spódniczki :baffled:
Dziewczyny laseczki warszawianki- super zdjęcie!!!
Torunianki- czekam na Waszą fotolerację :tak: A na następnym spotkaniu mam nadzieję, że będę z Wami :-)

Dobrej nocy

reklama
my już po kąpaniu, fifi zasypia, ja się kąpac idę i spac, bo ten prawie 6cio godzinny spacer mnie wykończył :-( ale się znów opaliłam, jeszcze bardziej dekold i kark spaliłam:-)

Torunianki- czekam na Waszą fotolerację :tak: A na następnym spotkaniu mam nadzieję, że będę z Wami :-)

Dobrej nocy
wstyd się przyznać- nie miałyśmy aparatów i nie ma zdjęć :-( a jeszcze pięć min przed wyjściem pomyślałam "pamiętaj, weź aparat"
następnym razem się poprawię, no i oczywiście spotkanie w szerszym gronie musi być :-)

Katarzynajanicka - oj rozumiem Cię bo ja do domu wróciłam ok 17 i też byłam już mocno zmęczona. A spotkanko super, fajny taki zbiorowy spacerek, no i pogoda nam dopisała! Na kolejnym spotkaniu musimy zrobić sobie jakieś fajne foto!!!! Kajdusia - zabrakło Ciebie na spotkaniu i fotek nie ma! Na kolejnym musisz z nami być:tak:

Przejrzałam Wasze posty i widziałam, że pisałyście coś o herbatce dla karmiących - mnie też polecano bardzo taką z Herbapolu i najtaniej kupuję w aptece DoZ Herbatka dla kobiety karmiącej, fix (H.Kr.), 2 g, 20 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Poza tym widziałam, że coś o kawie pisałyście ale nie doczytałam do końca - czy to o jakąś kawkę z działaniem wspomagającym laktację chodzi???

Jeżeli chodzi o morfologię to my mieliśmy robioną ponieważ lekarka podejrzewała wadę serca i do kardiologa miałam się z wynikami krwi i moczu zgłosić, drugi raz robiłam bo wyniki wyszły źle. Na cale szczęście ta druga morfologia i badanie moczu wyszło lepiej, tylko wciąż mamy o wiele za dużo płytek krwi... Czekam na powrót mojego pediatry z urlopu i ciekawa jestem co on na to...
Cobra - szalona kobietka z Ciebie! Pokaż jakieś zdjątko, na którym lepiej widać skalę tatuażu

A ja w końcu zaczynam normalnie funkcjonować, palec już ładnie się goi i nie boli więc mogę znowu wszystko robić. Skończyłam wczoraj zaproszenia na chrzest, pochwalę się Wam rezultatem :
P1150868.jpgP1150867.jpg

Katarzynajanicka - oj rozumiem Cię bo ja do domu wróciłam ok 17 i też byłam już mocno zmęczona. A spotkanko super, fajny taki zbiorowy spacerek, no i pogoda nam dopisała! Na kolejnym spotkaniu musimy zrobić sobie jakieś fajne foto!!!! Kajdusia - zabrakło Ciebie na spotkaniu i fotek nie ma! Na kolejnym musisz z nami być:tak:

Przejrzałam Wasze posty i widziałam, że pisałyście coś o herbatce dla karmiących - mnie też polecano bardzo taką z Herbapolu i najtaniej kupuję w aptece DoZ Herbatka dla kobiety karmiącej, fix (H.Kr.), 2 g, 20 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Poza tym widziałam, że coś o kawie pisałyście ale nie doczytałam do końca - czy to o jakąś kawkę z działaniem wspomagającym laktację chodzi???

Jeżeli chodzi o morfologię to my mieliśmy robioną ponieważ lekarka podejrzewała wadę serca i do kardiologa miałam się z wynikami krwi i moczu zgłosić, drugi raz robiłam bo wyniki wyszły źle. Na cale szczęście ta druga morfologia i badanie moczu wyszło lepiej, tylko wciąż mamy o wiele za dużo płytek krwi... Czekam na powrót mojego pediatry z urlopu i ciekawa jestem co on na to...
Cobra - szalona kobietka z Ciebie! Pokaż jakieś zdjątko, na którym lepiej widać skalę tatuażu

A ja w końcu zaczynam normalnie funkcjonować, palec już ładnie się goi i nie boli więc mogę znowu wszystko robić. Skończyłam wczoraj zaproszenia na chrzest, pochwalę się Wam rezultatem :
Zobacz załącznik 277345Zobacz załącznik 277346

śliczne zaproszenia, masz talent kobieto :) nastepnym razem jak będę coś podobnego potrzebowała zamówię u Ciebie:) a herbate ostatnio też zamawiałam w doz :) kolorowych snów:)

p.s. nie złapał cię deszcz na spacerze? bo ja pod kościołem stałam i czekałam, aż przestanie padać :p

a ile bys chciala dac? :D
zartuje,350zl

wstawie jutro zdjecia tych malych mordencji ,szoda ze do domu z dzieckiem sie nie nadaja
Ja mam haskacza, suczkę Abi, ale nie śpi w domku, narazie tylko miała okazję obwąchać wózek:-)

pisałyśmy o takiej kawce: MEDELA KAWA BOCIANEK NA LAKTACJĘ DLA MAM WARSZAWA (1186454409) - Aukcje internetowe Allegro
Lencja zaproszenia superowe, masz talent:-)

Ostatnia edycja:
Ale macie produkcje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avena niektore mamusie chyba mysla ze jak dadza takiemu dziecku cos czego sie w jego wieku nie podaje to te dzieci beda takie super rozwiniete ponad swoj wiek i bedzie sie czym chwalic..... ciekawe czy ktoras mysli ze moze maluszkowi robic tym, krzywde , np podanie za wczenie glutenu moze przeciez spowodowac uszczerbek w jelitkach...

Karo pieknie sie przentowalas na wym weselu :))

Wogle wszytskie zdjecia ze spotkania super fajnie macie w tych wiekszych miastach ze dacie rade kogos spotkac :)

Cobra nieziemska jestes :))

Gosiargo ciesze sie ze wszytsko ok z Maja a gimnastyke jej zaserwowali niezla... Ercio tez czasem wystawia jezorek szczegolnie na chwile przed usmiechem albo jak sie rozciaga

Hefi ja tez mialam lekko rozwe uplawy po.... moze musimy sie zagoic do konca ??

Paula Ewela Kajdisua tez mi sie marzy morze :)

U nas dzien taki posrodku ale calkiem mily troche pokropilo ale slonko na koniec dnia sie pokazalo wiec milo dalo sie spacerowac , Robialam Olowi dzis zakupy do przedszkola 2 pary spodni dresowych kapcie czapka chusta 10 par skarpetek 250 zl , chyba powariowali...

A Ercio wysypany coraz bardziej juz od poltora tyg jestem na diecie bezmlecznej a tu postepow brak do tego na brzuszku wysypka sie nasilila a ja w "mamo to ja " wyczytalam ze soja tez uczula.... akurat sobie zastapilam mleko mlekiem sojowym nie wiem co mam robic zaczniemy go kapac w krochmalu ale co robic zeby nie wychodzilo ja juz nie mam pomyslu zrezygnuje z mleka sojowego i jajek moze cos da ale co ja bede za chwile mogla jesc ???? gdbym chociaz doszla do stanu zdrowej skory to po trochu wprowadzalabym mleko jaja czy ta soje widzialabym bo powoduje wysypke a tak wszytsko do bani. Proszku nie zmienialam kosmetyki caly czas te same juz nie wiem co mam z tym zrobic.

śliczne zaproszenia, masz talent kobieto :) nastepnym razem jak będę coś podobnego potrzebowała zamówię u Ciebie:) a herbate ostatnio też zamawiałam w doz :) kolorowych snów:)

p.s. nie złapał cię deszcz na spacerze? bo ja pod kościołem stałam i czekałam, aż przestanie padać :p

Dziękuję za uznanie:) Jak będziesz czegoś ręcznie robionego potrzebowała - daj znać, dużo takich drobiazgów robię.
Złapał mnie deszcz, na cale szczęście bylam na skraju parku i przeczekałam go na przystanku tramwajowym. Gdyby nie przystanek to sucha nitka by na mnie nie została bo tak lalo Musze się w folię przeciwdeszczową dla wózka zaopatrzyć.
Fajny skład ma ta kawka, a któraś z Was ją pila? Smaczna jest?
Miło, że zaproszenia się Wam podobają :) Mam nadzieję, że gościom też będą.

Gosiu
- przed pobraniem krwi musze Ci powiedziec by Ci zaoszczędzić nerwów że tsh i ft4 i ft3 pobierają dziecku z żyłki, nie tak jak na morfologię z paluszka i lepiej w przychodni nie robić tego tylko w szpitalu bo w przychodni panie pielęgniarki nie potrafią kłuć małego dziecka
my robilismy tez hormony malej ale brali z piety ale to jak miala 2 dni potem chyba jeszcze ze 2 razy i wyszlo ok pomimo ze ja bralam w ciazy mnostwo lekow w na tarczyce

reklama
a ile bys chciala dac? :D
zartuje,350zl

wstawie jutro zdjecia tych malych mordencji ,szoda ze do domu z dzieckiem sie nie nadaja

Cobra dlaczego się nie nadają??? :( ja mam huskyego i owczarka i ta druga super do Jasia a huskyej nie ufam za nic :(
Możesz napisać dlaczego tak bym była przygotowana:(

Ostatnia edycja:
Do góry