reklama
moje łobuziaki juz śpią, ech....wreszcie nieco ciszy i spokoju
chciałam wam wrzucić jakieś fotki z etgo wesela ale padła bateria w aparacie, teraz się ładuje i jak dam radę później to wrzucę
moja córcia dostała jeszcze kolczyki
można jakąś srebrną grzechotkę lub łyżeczkę z wygrawerowaną datą, imieniem itp
ewelinka, kalwa super że także weekendzik udany, fajny taki wyjazd, my może za 2 tygodnie pojedziemy do kuzynki na wieś bo w najbliższy week. mój pracuje niestety
a u nas na obiadek dziś zupka kalafiorowa
dziewczyny które sa już po chrzcie czy podaje sie księdzu stan cywilny chrzestnych?
zastanawiamy się czy nie wziąść na chrzestną moją kuzynkę ale ona jest po rozwodzie a nie miała ślubu kościelnego, myślicie że ksiądz mógłby się tego czepiać?
chciałam wam wrzucić jakieś fotki z etgo wesela ale padła bateria w aparacie, teraz się ładuje i jak dam radę później to wrzucę
i pięknie fifi przytył a lekarka wrrr...niepotrzebnie Cie tak stresowałamam tylko chwilkę, ale się pochwalę: fifi waży 5480, od czwartku przybrał 170 jak pani dr zobaczyła wyni9ki stwierdziła, że książkowe i nie ma sensu dokarmiać już ja bym jej powiedziała gdyby kazała dokarmiać
z tego co wiem nie daje sie na chrzest dziecku łańcuszka z krzyżykiem lepiej z jakimś medalikiemDziewczyny, pomóżcie! Małą chrzcimy na początku września i rodzina się pyta co chcemy dla niej na prezent...? Oprócz łańcuszka z krzyżykiem (to chyba standard) to nic nie przychodzi mi do głowy! Co Wasze maleństwa dostały? Może coś podpowiecie? Nie chcemy kasy, bo się rozejdzie nie wiadomo kiedy, tylko coś co będzie pamiątką.. Ale nie mam pomysłu - a jak nic nie wymyślimy to teściowa znowu nam coś 'gustownego' przywiezie ..
ewelinka, kalwa super że także weekendzik udany, fajny taki wyjazd, my może za 2 tygodnie pojedziemy do kuzynki na wieś bo w najbliższy week. mój pracuje niestety
dziewczyny które sa już po chrzcie czy podaje sie księdzu stan cywilny chrzestnych?
zastanawiamy się czy nie wziąść na chrzestną moją kuzynkę ale ona jest po rozwodzie a nie miała ślubu kościelnego, myślicie że ksiądz mógłby się tego czepiać?
Ostatnia edycja:
Kasiula1982
Fanka BB :)
Lena ja bym też ziemniaczki z sosikiem zrobiła, tylko, że pomimo szczerych chęci sama sosu zrobić nie umiem nie pomaga książka kucharska czy tłumaczenie mamy, jakoś nie umiem i tyle, wszystko inne umiem ugotowac, ale sos to przekleństwo
Lena a gdzie ubezpieczasz samochod? Ja w Hdi i tam malutko podnoasza. Tez kurcze wydatek mnie czeka we wrzesniu 300zł ubezpieczenie , 100 przeglad i 100 czesci do mojego rzęcha ,bo tam cos trza wymienic I wogole musze go troche z wierzchu odswiezyc,zatuszowac rdzę
Dobra Paula napisze ci sms jak bede wiedziala,ze wychodze ,zebys tez mogla mala uszykowac.
Dobra Paula napisze ci sms jak bede wiedziala,ze wychodze ,zebys tez mogla mala uszykowac.
Lenuszka
Mamusia Gajusi
i pięknie fifi przytył a lekarka wrrr...niepotrzebnie Cie tak stresowała
z tego co wiem nie daje sie na chrzest dziecku łańcuszka z krzyżykiem lepiej z jakimś medalikiem
Wprawie kanonicznym nawet nie może byc po cywilnym a o rozwodzie już nie wspomnę wpiszcie stan panna dowodów nie sprawdza
Ale naprodukowałyście!
paula24211 - nie soczyste tylko "sosyste"
Kasia - bardzo się cieszę że Fifi tak ładnie przybywa!!! A ta pinda nie wzięła pewnie pod uwagę że było szczepienie
kalwa - ja robię lecho z mięskiem mielonym mniamuśne i bardzo oryginalne.
Podsmarzam na oliwie z oliwek ( może być złykły olej) paprt\yczkę z cebulką aż troszke zmięknie , dodaję pokrojone pomidorki i jeszcze troszke duszę , póżniej dodaję kostkę rosołową i zalewam wodą tak aby było gęste , dodaje przecier pomidow\rowy doprawiam solą papryka ostra lub słodką troszke pogotuję i dodaję mięso mielone. i dusze jeszcze z kilkanaście minut i podaję:-) z makaronem lub ziemniaczkami Polecam gorąco.
Ja dzisiaj nie mogę się ruszyć , bolą mnie nery i pobolewa brzuch w miejscu cc , całą noc mnie bolały Generalnie jestem osłabiona a nad ranem miałam gorączke z dreszczami. Na szczęście goraczka przeszła ale osłabienie i ból nerek został. Nie wiem co mam robić , chyba musze sie w końcu wybrać na kontrolę i badania moczu i morfologię zrobić bo czuję że coś nie tak jest
Dziewczyny z którymi byłam umowionea najmocniej przepraszam za nie przybycie ale wolałam być blisko domku na spacerku z wiadomych powodów Mam nadzieję że innym razem się uda z Wami spotkać
paula24211 - nie soczyste tylko "sosyste"
Kasia - bardzo się cieszę że Fifi tak ładnie przybywa!!! A ta pinda nie wzięła pewnie pod uwagę że było szczepienie
kalwa - ja robię lecho z mięskiem mielonym mniamuśne i bardzo oryginalne.
Podsmarzam na oliwie z oliwek ( może być złykły olej) paprt\yczkę z cebulką aż troszke zmięknie , dodaję pokrojone pomidorki i jeszcze troszke duszę , póżniej dodaję kostkę rosołową i zalewam wodą tak aby było gęste , dodaje przecier pomidow\rowy doprawiam solą papryka ostra lub słodką troszke pogotuję i dodaję mięso mielone. i dusze jeszcze z kilkanaście minut i podaję:-) z makaronem lub ziemniaczkami Polecam gorąco.
Ja dzisiaj nie mogę się ruszyć , bolą mnie nery i pobolewa brzuch w miejscu cc , całą noc mnie bolały Generalnie jestem osłabiona a nad ranem miałam gorączke z dreszczami. Na szczęście goraczka przeszła ale osłabienie i ból nerek został. Nie wiem co mam robić , chyba musze sie w końcu wybrać na kontrolę i badania moczu i morfologię zrobić bo czuję że coś nie tak jest
Dziewczyny z którymi byłam umowionea najmocniej przepraszam za nie przybycie ale wolałam być blisko domku na spacerku z wiadomych powodów Mam nadzieję że innym razem się uda z Wami spotkać
i pięknie fifi przytył a lekarka wrrr...niepotrzebnie Cie tak stresowała
z tego co wiem nie daje sie na chrzest dziecku łańcuszka z krzyżykiem lepiej z jakimś medalikiem
Niby rozwodnik nie moze byc chrzestnym... U nas ksiadz sie pytal tylko o to, czy chrzestni byli bierzmowani i ze musze miec zaswiadczenie od siebie z parafii, ze sa praktykujacymi katolikami. Tyle. Nie pytal o stan cywilny chrzestnych, ale jak bedzie potem spisywal ich dane z dowodow i zobaczy np, ze kuzynka ma nazwisko X, a panienskie Y to sie i tak wyda.. Chbya ze wrocila do panienskiego nazwiska, to nie powinno byc problemu
reklama
właśnie ona nie brała ślubu kościelnego i tylko cywilny, a po rozwodzie wróciła do swojego panieńskiego nazwiskaNiby rozwodnik nie moze byc chrzestnym... U nas ksiadz sie pytal tylko o to, czy chrzestni byli bierzmowani i ze musze miec zaswiadczenie od siebie z parafii, ze sa praktykujacymi katolikami. Tyle. Nie pytal o stan cywilny chrzestnych, ale jak bedzie potem spisywal ich dane z dowodow i zobaczy np, ze kuzynka ma nazwisko X, a panienskie Y to sie i tak wyda.. Chbya ze wrocila do panienskiego nazwiska, to nie powinno byc problemu
co do zaświadczenia to myślę że nie będzie miała żadnego problemu u siebie w parafii
ech taki mam dylemat kogo ostatecznie brać, chrzestnym na pewno będzie mój drugi brat podobnie jak świadkiem na naszym ślubie ale kto chrzestną?
lena, perfecta jakie będziecie miały bukieciki? mi bardzo podobają się kalie ale jak to moja mama usłyszała to >>*&%$# nawet nie będę tu cytować, stwierdziła że to są kwiaty pogrzebowe i tyle :/
Ostatnia edycja: