reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja raz wybudzilam i mala ryczala 2 godziny potem.. teraz jak nam przysnie i sie nie budzi sama do 22 to nie kapiemy, a bylo bardzo goraco u was? jak nie jest bardzo zapocony to moze nie budz?

jest spocony, było i jest bardzo gorąco :((, poczekam pół godzinki, najwyzej przeniosę go do łóżeczka, bo śpi u nas na łóżku

reklama
jest spocony, było i jest bardzo gorąco :((, poczekam pół godzinki, najwyzej przeniosę go do łóżeczka, bo śpi u nas na łóżku

Ja moją wybudzam delikatnie i nawet nie pisknie....wykąpię i zaraz sama zasypia;)
Wiesz, że przez takie nie wykąpanie łatwo o zamianę dnia na noc??Tak miała moja koleżanka;)

Dziewczyny jak to jest z chrztem, bo ja to ciemna jestem, czy chrzstni to osoby ktore w razie smierci rodzicow przejma opieke nad dzieckiem czy po prostu osoby ktore na urodziny przyjda z prezentem?:baffled::confused: Bo mamy z mezem watpliwosci co do tego :-)

Obowiązkiem rodziców chrzestnych jest:

-
dawanie przykładu dziecku poprzez prowadzenie autentycznego życia chrześcijańskiego,
-
pomaganie rodzicom w chrześcijańskim wychowaniu dziecka,
-
modlenie się za chrześniaka,
-
kupowanie odpowiedniej do wieku dziecka lektury religijnej,
-
zabieranie na pielgrzymki do sanktuariów,
-
w razie nie wypełniania obowiązków chrześcijańskich przez rodziców zwracają im uwagę.

Obowiązkiem rodziców chrzestnych jest:

-
dawanie przykładu dziecku poprzez prowadzenie autentycznego życia chrześcijańskiego,
-
pomaganie rodzicom w chrześcijańskim wychowaniu dziecka,
-
modlenie się za chrześniaka,
-
kupowanie odpowiedniej do wieku dziecka lektury religijnej,
-
zabieranie na pielgrzymki do sanktuariów,
-
w razie nie wypełniania obowiązków chrześcijańskich przez rodziców zwracają im uwagę.
he he he dobre te obowiązki ciakwe czy u mnie rodzice chrześni będą to wypełniać;)

Dziewczyny u mnie ostało 2 tyg do wesela a ja ani jednego ml mleka nie mam odciągniętego;(Czekam na worki które mają przyjść:(
Myślicie ze uda mi się ściągnąć mleka na 1,5 dnia??
Katarzynajanicka czy Twoja mama podawała mu mleko Twoje tylko, że z butli??

moje własne. z mojego cycolka :) i podobno pił z apetytem

teraz musze zacząć zapasy na 11 września robić, na kolejne wesele

ja mam do mrożenia pojemniki Avent i rewelka jest, przede wszystkim dlatego, że bezpośrednio do laktatora podłączam a potem smoka przykręcam i można pić :)

moje własne. z mojego cycolka :) i podobno pił z apetytem

teraz musze zacząć zapasy na 11 września robić, na kolejne wesele

ja mam do mrożenia pojemniki Avent i rewelka jest, przede wszystkim dlatego, że bezpośrednio do laktatora podłączam a potem smoka przykręcam i można pić :)
Zazdroszczę Ci a ile miałaś ściągniętego??

Zazdroszczę Ci a ile miałaś ściągniętego??

w sumie to ze 250 ml, w 4 pojemniczkach 2x40, 2x60-80, sama już nie pamiętam, ale wypił tylko 100 ml z butli, co dała moja mama, potem dostał po kąpieli cycolka i spał do 7:30 :) a reszta mleczka rozmrożona się niestety zmarnowała

czy dobrze kombinuje, że rozmrożone mleko może stać w lodówce do 24 godz?

witam powrocilam z Nedzy w piatek ale same wiecie jak to jest po powrocie kupa prania i prasowania a do tego obiecalam sobie ze odbije zdjecia !!! odbijam od 2008 roku a zawdzieczam to brakowi netu w Nedzy :)) troche poogladalismy filmy ale jeden wieczor podwiecilam na przejzenie zdjec no i w domu chcialam dokonczyc ale nie dalam na razie rady. Was widze doczytac tez nie ale od dzis bede na biezaco :))

A nasze wakacje udaly sie tylko pogoda raczej w kierunku kiepskiej cos swiecilo slonko cos wialo cos padalo ale generalnie zaliczam je do udanych. Chlopcy zadowoleni , mama tez :)) Ercio jakos strasznie wyrosl ubieram mu tam spiochy i okazuje sie ze wszytskie zabralam za male a przeciez tydzien temu byly dobre.... No i niestety ma skaze bialkowa.... co oznacza poza oczywiscie wysypkami i zielonymi kupami to ze nie moge jesc slodyczy !!!!!!!!! ja prawdziwy maniak!!! gdzie nie spojrze tam mleko serwatka albo mleko w proszku no i kawa bez mleka, na razie znalazlam w biedonce mleko sojowe calkiem dobre wiec tym sie na razie ratuje ale te slodycze...

Urlop skonczyl sie telefonem od szefa..... chca zebym wrocila do pracy od 1 wrzesnia posypalo im sie bo kolezanka z ktora jestesmy na tym samym stanowisku ma przepuchline kregoslupa pracowala tak od grudnia zanim postawili diagnoze i teraz jest w stanie przedoperacyjnym, a do tego jedna nowa sie zwolnila. Jutro mam z nim umowiona rozmowe ale juz postanowilam o ile nic sie nie zmienilo to wracam na pol etatu i bede pracowac tylko w domu czasem dojezdzac do biura porobic wydruki, niesety praca bedzie sie odbywala w godzinach snu Ercia wiec mam po spaniu. Na razie jestem zdania ze Eryk jest za maly i nie chce go zostawiuac zreszta nie naucze go tak szybko pic z butelki, ale same wiecie jak to jest odmowie to kto wie jak to bedzie wiec poszukalam rozwiazania polowicznego chyba na to pojda. Dopiero co liczylam ze do pracy wroce w nowym roku bo maciezynski konczy mi sie w polowie listopada a zostalo mi 35 dni urlopu

reklama
No i niestety ma skaze bialkowa.... co oznacza poza oczywiscie wysypkami i zielonymi kupami to ze nie moge jesc slodyczy !!!!!!!!! ja prawdziwy maniak!!! gdzie nie spojrze tam mleko serwatka albo mleko w proszku no i kawa bez mleka, na razie znalazlam w biedonce mleko sojowe calkiem dobre wiec tym sie na razie ratuje ale te slodycze...

ja mam to samo, skaza białkowa oznacza, zero przyjemności dla mnie

kawa bez mleka, bo sojowe mi przez gardło nie przechodzi

raz dziennie sobie marsa zjem, i raczej jest ok, ale uważam, żeby nie przeholować

a ze słodyczy to biszkopty polecam :) i mogę podać przepis na ciasto dla bezmlecznych :)

Do góry