reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

w sumie to ze 250 ml, w 4 pojemniczkach 2x40, 2x60-80, sama już nie pamiętam, ale wypił tylko 100 ml z butli, co dała moja mama, potem dostał po kąpieli cycolka i spał do 7:30 :) a reszta mleczka rozmrożona się niestety zmarnowała

czy dobrze kombinuje, że rozmrożone mleko może stać w lodówce do 24 godz?
Raczej tak jak nie krócej;)

reklama
Koriander Hehe, mam dwóch chrześniaków i nie wpadłam na to, żeby zbierać dla nich na pielgrzymki :-D:-D Ale tak na serio według koscioła chrzestni mają "w razie czego" dopilnować, żeby dziecko rosło w wierze chrześcijańskiej. Dla mnie kryterium wyboru było takie, żeby to były osoby pewne i bliskie, a nie np koleżanki z którymi urwie się znajomość za kilka lat, lub kuzyni z którymi spotyka się na weselach... Według mnie to ktoś taki kto kocha i będzie kochał swojego chrześniaka :tak:
Znam termin swojego występu- 15 października, swoją drogą znasz takie festiwal filmowy Shoot-me? :baffled:
Ale Wam zazdroszcze tej parady okrętów, a jeszcze bardziej tych koncertów- cudowne te holenderskie tradycje!

Własnie też ostatnio myślałam o Cobrze i naszej śmieszce Czarnej Wiedźmie...
-
Lena- ja robię zapasy, ale bez wyraźnego powodu, jak później coś wyskoczy to będzie... odciągam sobie raz dziennie wieczorem ale tylko z jednego cycka 60ml , drugiego dnia dokładam i wtedy zamrażam, czyli w dwa tygodnie produkuję 7 porcji 120g, na pewno jeżeli będziesz odciągać chociaż z dwa razy dziennie to dasz radę :-)
Milka- kurcze, za dobra jesteś, ja bym się za żadne skarby nie dała zaciągnąć w czasie macierzyńskiego do pracy...:baffled:

Dziewczyny w opiece nad naszymi dzieciaczkami jesteśmy już pewnie ekspertkami, ale mały instruktaż zawsze się przyda:-D:-D
Instrukcja obsługi niemowlaka :) | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie

Witam i ja, my caly weekend spedzilismy w porcie ogladajac okrety (maz), przystojnych marynarzy (ja) i ciagnac cyca (Lila) a wieczorami piekne koncerty na wodzie muzyki klasycznej, super bylo

właśnie podziwiłam twoje wcześniejsze zdjęcia, cudne, zazdroszczę:tak::tak:, fajnie, że weekend się udał

Obowiązkiem rodziców chrzestnych jest:

-
dawanie przykładu dziecku poprzez prowadzenie autentycznego życia chrześcijańskiego,
-
pomaganie rodzicom w chrześcijańskim wychowaniu dziecka,
-
modlenie się za chrześniaka,
-
kupowanie odpowiedniej do wieku dziecka lektury religijnej,
-
zabieranie na pielgrzymki do sanktuariów,
-
w razie nie wypełniania obowiązków chrześcijańskich przez rodziców zwracają im uwagę.

dobre:-D:-D:-D:-D:-D

Milka - tez jestem w szoku jak szybko Maja z ubranek wyrasta, teraz nosi już 68:szok:, a pajacyki tego rozmiaru już wydaja mi się małe:szok::szok:; fajnie, że wakacje się udały:tak:, mam nadzieje, że uda się pogodzić prace z opieką nad synkiem?

Kasia u mnie na razie dieta nie pomaga albo dalej jem cos z ukrytym mlekiem albo to co innego skora dalej nieladna no i kupy w wiekszosci zielone... zaczynam sie zastanawiac czy to nie jajka ich tez wszedzie pelno

co do chrzestnych jestem tego samego zdania co Kajdusia maja byc obok i kochac no i w razie czego zastapic...Mialam problem z chrzestna bo bratowa jest juz u Ola ale wybor inny do bani albo nie utrzymujemy kontaktu poza urodzinami albo jak juz relacje sa fajne i co dzien jestem na Gg to mieszkaja 300 km od nas wiec chrzestna raz w roku na zywo tez odpada. Efekt koncowy chrzestnymi sa moj brat i bratowa i wiem ze to dobry wybor widujemy sie bardzo czesto a swoimi dziecmi na wzajem sie bardzo interesujemy i czesto spedzamy z nimi czas.

No teraz mam chwilkę;-)
Powiem wam ze z trójkądzieci mało czasu zostaje na przyjemnosci ale czytam was prawie na bierząco;-) gorzej z pisaniem:dry:
no ale cóż...:-)

Miki grzeczny tylko cos mu sie porobiło z cycem:/ mam problemy z tym by "zaczoł doic cyca" jest tak ze głodny ssie juz paluszki, ja chce przystawic do piersi to on w krzyk... juz wyrobilam sobie ze wtedy musze wsadzic mu smoczka i jak zacznie ciągnąc to szybko podmienic mu gona piers:/ a jakto nie wyjdzie i krzyk jest dalej to musze wstac, wziac go na rece i takim spodsobem z cycem na wierzchu go pokarmic troche (oczywiscie najpierw uspokoic, potem wcelowac cycem w buzke i dopiero karmic jak złapie:dry:) nie wyobrazacie sobie jak to msi wygladac:/ no niewiem o co mu chodzi, i nie jest tak codzien... ehhhh.... a tak to jest w sumie dobrze, rosnie, wyrasta z ubranek:-) musze go zwazyc i zmierzyc:-) ciekawe ile juz ma...
pozdrawiam was:*
Dobranoc i do nastepnego razu:-)

Koriander Hehe, mam dwóch chrześniaków i nie wpadłam na to, żeby zbierać dla nich na pielgrzymki :-D:-D Ale tak na serio według koscioła chrzestni mają "w razie czego" dopilnować, żeby dziecko rosło w wierze chrześcijańskiej. Dla mnie kryterium wyboru było takie, żeby to były osoby pewne i bliskie, a nie np koleżanki z którymi urwie się znajomość za kilka lat, lub kuzyni z którymi spotyka się na weselach... Według mnie to ktoś taki kto kocha i będzie kochał swojego chrześniaka :tak:
Znam termin swojego występu- 15 października, swoją drogą znasz takie festiwal filmowy Shoot-me? :baffled:
Ale Wam zazdroszcze tej parady okrętów, a jeszcze bardziej tych koncertów- cudowne te holenderskie tradycje!
Ladnie to ujelas, odnosnie chrzestnych :tak:
O festiwalu nie slyszalam ale wujek google tak :-D
SHOOT ME FILM FESTIVAL 2010 - DEN HAAG

Dziewczyny w opiece nad naszymi dzieciaczkami jesteśmy już pewnie ekspertkami, ale mały instruktaż zawsze się przyda:-D:-D
Instrukcja obsługi niemowlaka :) | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie

posmielismy sie z mezem :-):-):-)

Milka26 u nas tez zielone kupy sie pojawiaja na zmiane z zoltymi, wg lekarza to normalne, ale skoro u was rowniez zmiany skorne to pewnie alergia na cos, chociaz niekoniecznie skaza bialkowa chyba??

Ostatnia edycja:
Ladnie to ujelas, odnosnie chrzestnych :tak:
O festiwalu nie slyszalam ale wujek google tak :-D
SHOOT ME FILM FESTIVAL 2010 - DEN HAAG

posmielismy sie z mezem :-):-):-)

Milka26 u nas tez zielone kupy sie pojawiaja na zmiane z zoltymi, wg lekarza to normalne, ale skoro u was rowniez zmiany skorne to pewnie alergia na cos, chociaz niekoniecznie skaza bialkowa chyba??
Mojej też czasami się zdarzy zielona kupala;)

reklama
mój dziś w kościele jak kupę zrobił to do wózka zaczęła wypływac z pampera, nie wiedziałam od czego mycie zaczynać, chusteczkami to raczej by nie dało rady tego bałąganu sprzątnac :p

Do góry