reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Bakteria witaj!!!!
Perfecta - ja miałam dzisiaj podobny dzień, no tak się wk****am...Iga dalej nie zaszczepiona:-(Ostatnio pediatra już nie doczepiła się do bilirubiny, ale wstrzymał się ze szczepieniem do dzisiaj czyli do wyników z morfologii, no i dzisiaj skierowała nas do szpitala z podejrzeniem anemii znacznego stopnia - gdzie hemoglobinę Iga ma w normie, i z przedłużającą się żółtaczką, bilirubina 2,9 czyli już niewiele, już od dawna nie jest nawet lekko zażółcona. Oczywiście nie dyskutowałam tylko pojechałam grzecznie do szpitala, a lekarka która do nas zeszła spytała z uśmiechem cóż to za szalony lekarz nas skierował z prawidłowymi wynikami i jeszcze z takim rozpoznaniem. Zbadała, powiedziała że nie widzi potrzeby by nas zatrzymywać, ani tym bardziej odwlekać szczepienia, a i zaleciła zmianę pediatry!!!!Zaznaczam że do szpitala zostałyśmy skierowane po raz trzeci i po raz trzeci odesłane. Ręce opadają...

Wszystkie dzieciaczki śliczne i jak się fajnie uśmiechają:)

reklama
Kajdusia jak szukalam dentysty dla Ola to poszlam do pedodonty, ale teraz do tej dentyski chodzimy cala rodzina bo przyjmuje wszytskich, akurat jest na macierzynskim wiec musielismy isc do innej, ale tez byla fajna. Jak szlam pierwszy raz to juz wiedzialam ze ide borowac. Przygotowalam Olafa mial wtedy 3 lata ze pani bedzie robila dziurke w zebie wyciagnie robaczka za ogon i zaklei mu domek plastelina zeby sie wiecej nikt nie wprowadzil. Trafilam w 100 bo babka opowiadala mu w trakcie borowania dokladnie to samo. Olaf ma bardzo mocno scisniete zeby u gory , szoruje zabki ja poprawiam nie je po wieczornym myciu, nigdy przed snem nie poprosil o cos do picia innego niz woda mineralna a jednak... czyszcze mu zabki nitka dentystyczna. Poszukaj kogos fajnego u siebie moze ktos Ci kogos poleci, my wlasnie szlismy do sprawdzonego, podajemy namiary dalej nie znam dziecka ktore by u tej dentystki zaplakalo. Z reguly pierwsza wizyta polega na zapoznaniu ze sprzetem i obejrzeniu zabkow rzadko biora sie za leczenie

Avena widze ze to kolejny "super" pediatra , macie z Perfekta te same przezycia

avena-jakaś paranoja z tym pediatrom zmień go jak najszybciej:tak:

A moja dopiero usneła na noc dziwne ma pory na usypianie no ale dziś kąpiel była opużniona bo zasiedzieliśmy się u rodziców
Ja z Marysią też jeszcze nie byłam u dentystki ale myśle że jak się wybiore to będzie ok bo ona lubi ząbki myć wiecznie je szoruje i jak jej zaglądałam to nie ma żadnej dziury oczywiście na moje oko starszej Zuli wcześnie sie zaczeły zęby psuć i dosłownie zwiedziłam z nią wszystkie gabinety nie daała nic zrobic gryzła kopała dopiero jak poszłam do gabinetu gdzie mieli gaz rozweselajacy dla dzieci o różnych smakach i kolorowe plomby poszło gładko

Ostatnia edycja:
witam raniutko
Wszystkiego naj naj naj dla Eryczka i wszystkich dzieciaczków które kończą 2 miesiace :-)
Co do dentysty to Szymek był juz z 5 razy co prawda nic sie nie dzieje z zabkami, ale za kazdym razem jak ja mam wizyte albo mąż to Szymek też siada na przeglad i bardzi mu sie to podoba a jeszcze bardziej podoba mu sie to ze potem za odwage moze sobie z czarodziejskiego pudełka pani doktor wybrać nagrode.

Perfecta - co za babsztyl!!!, skąd się biorą tacy lekarze???
Podaj na PW adres placówki i nazwisko lekarza - ja też jestem z Warszawy - żebym nie trafiła na tego samego ...

A ja witam sobotnio ;)

Dziś mamy zaległą imprezkę Baby Shower (była zaplanowana na 13 czerwca ... , ale Natalka się pośpieszyła) i od razu pępkowe ;)
Kupiłam karmi i też będę świętować ;)
Piekę szarlotkę bez śmietany ...

A moja Niunia rozmawia z pszczółką w wózeczku.

Miłego dnia!

Dziewczyny uspokoiłyście mnie z tymi kolanami :-D już się bałam że to u mnie coś złego się dzieje, że tak bolą ale wychodzi na to że to częsta przypadłość u młodych mam :-D

Zaczęłam szukać pracy :-) Macierzyńskie niedługo się skończy a o pracę teraz ciężko więc wysłałam cv i odezwali się. Jestem zaproszona na dwie rozmowy :szok: tyle że w tym samym dniu :angry: jedna o 9 druga o 10 :angry::angry: i nie wiem na którą się zdecydować. Najgorsze jest to że już sobie nadziei narobiłam. Z jeden strony chciałabym żeby się udało ale z drugiej strony boję się :-D Tak źle i tak niedobrze :-)

Mój mąż zaprosił wczoraj parę osób na imprezkę do nas, myślałam że mnie trafi w niedzielę chrzciny a mu się imprezki zachciało i skutek jest taki że sobota rano nie mogę się zabrać za pichcenie bo w kuchni syf w dodatku mój mąż wątpię żeby po obudzeniu był zdolny do jakiejkolwiek pomocy :angry::angry::angry: ach Ci faceci czasem to do rany przyłóż a czasem to szkoda słów.

anecznik - to juz połowa sukcesu jak na dwie rozmowy Cię zaprosili! a nie mozesz tej drugiej przesunac troszke później? skoro sa Toba zainteresowani nie powinni robic duzych problemów ...

a jak nie to wybierz tę, która z opisu lepiej wyglada :)

ehhh, Ci faceci .... raz super, raz .... masz racje

Dzieńdoberek!My zaraz się pakujemy do auta i zmykamy na działeczke a póżniej do rodziców więc cały dzień zaplanowany:-)Malutka tez już dziś dwa miechy kończy ale ten czas leci aż z tego ostatnio mam cały czas doła zanim się człowiek obejży będzie miała rok dwa trzy potem szkoła ach :no:
Miłej soboty !

reklama
Witam sie i ja :-)

U nas brrr zimno ,pochmurno i chyba bedzie padac :szok::baffled:

Ale jestem zadowolona powiem wam : sandałki doszły - sliczne sa :-), sukienka tez - fajnie w niej wygladam no troche jak bombka,ale inaczej sie nie da jak brzuch mi odstaje jeszcze :-):baffled:

Do tego udało mi sie wygrac super zakiecik biały i kolczyki
Jeszcze tylko staniczek na szyje zeby miał ramiaczko i kopertowke jeszcze do reki.

1181889626.jpg 1180145900_1.jpg

Do góry