reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mnie bolą plecy i kolana :/ z kolanami koniecznie muszę coś pomyśleć bo normalnie mi chrupie coś w jednym i w drugim i każde siadanie i wstawanie to okropny ból :(

reklama
Mnie własnie plecy bola :-( tak was poczytuje to mamy to samo ech

Uspiłam małego,ale dzis marudny no ,zasnał na bujaczku

Paula pisalam do Ciebie dzis eska ,znowu mizernota na koncie ?

stara baba -niestety z 3 dostepnych pediatrów w naszej prezychodni ta cieszyła sie najlepsza opinią:(
Dziewczyny powiedzcie mi zmieniałyscie swoim dzidzia pokarm? Ja musze zmienic nutramigen na nana dopóki laktacja nie wróci:(
I nie wiem czy dobrze zrobiłam że odstawiłam nutra i podaje tylko nan teraz . Może powinnam zacząć powolutku, czyli na 6 posiłków w pierwszy dzień 1 nana , w drugi dzień 2 i tak dalej?

Mnie też plecy bola a najgorzej jak kąpie małą to odgiąć się nie moge a niby do stojaka tak bardzo nachylać się nie trzeba i jak nosze małą to plecy po środku bolą u mnie już 6kg do noszenia myślałam że już się starzeje:szok: ale widze że u was podobnie z plecami więc pewnie ciężar dzieciaczków robi swoje no i w sumie całą ciąże się nie ćwiczyło to kręgosłup słaby
bakteria-witaj lepiej póżno niż wcale;-)

Gosiargo swietny reportarz :))) a ja sie musze pochwalic ze wczoraj na ercia narzekalam , a dzis z rana polozylam go na brzuszku i on nagle utrzymal wysoka pozycje na ramionach normalnie przezylam szok to tak jak u Was :)) potem w ciagu dnia znow zaczal klasc ja nisko a wieczorem polozylam go tak zeby ogladal przed soba te czarno biale szablony i skubaniec trzymal ta glowe i trzymal normalnie widzialam jak walczy !!!!!!

Avena ja wracam pocztakiem stycznia bede robic tak jak z Olem czyli odciagac pokarm ok 22 dzien wczesniej na nastpeny dzien, wtedy jeszcze mialam przerwy na lunch i wracalam go karmic ale on mial wtedy 3 mies. Eryk bedzie mial pol roku. Pozatym przez kolejny rok pociagne prace na 7 godz bo przysluguje to matkom karmiacym jesli maja zaswiadczenie od lekarza. Tyle ze przy Olu mialam po pracy silikonowe piersi pod pacha bolalo jak cholera

Karo piekne zjecia

Lena ja myke bambino , super jest tez rumiankowy kajtek zwykle proste mydla ale przez nas przetestowane i nie wywoluja alergii.Pojemniki z aventa napewno dostaniesz w realu albo w smyku. A ta historie ze zmija opowiedzial mi Olaf po wakacjach z babcia powiedzialam ze mu babcia bajki opowiada....

Madzius Olaf ma powiekszonego wezla chlonnego na karku od 4 lat , ja tez jestem pod tym wzgledem felerna jak sie powiekszy to juz nie wraca do normy, jedna lekarka powiedziala ze dzieciom najczesciej reaguja tak wezly po szczepieniu na gruzlice no i rzeczywiscie Olaf ma go po lewej stronie jak szczepionke

Kip ja mam taka kolezanke od spacerkow z Olafem do dzis chodzimy razem na spacery nasze dzieci sie znaja a ona ma jeszcze corke rok starsza od ercia wiec znajomosc utrzymana i pieknie sie rozwija mezowie tez juz sie znaja i dobrze dogaduja

Bakteria witamy

Katarzynajaniecka po powrocie ze szpitala tak mnie bolaly plecy ze sie w nocy kladlam na podloge bolaly tak ze nie moglam oddychac nic wtedy nie spalam a wszytsko za sprawa karmienia przez cala noc na siedzaco w przygarbionej pozycji

Perfekta az sie wsiec mozna a ta odstawianie tez mi nie gralo bo Eryk mial zoltaczke i moja nie kazala mi tego robic

Druga :))) hahhaha tyle ze zameldowana bo pewnie ktos nas uprzedzil

o ja sie pochwale moimi synami :)
Olaf zaliczyl dzis dentyste bo plomba wypadla 2 godz pozniej zaserwowalam mu szczepienie na meningokoki bo wcxzesniej odkladalismy a szczepienia Ercia nam o tym przypomnialy.
Ercio ma jutro 2 miesiace wazy 4770 i ma 58 cm a mial 51 i najnizsza waga 2200, niesety mam ograniczyc nabial bo ma szorstka sucha skore i robi zielone kupy ze sluzem, jutro i pojutrze test tylko kawa z mlekiem zobacze czy choc na kupy pomoże ...

I jeszcze pytanie jak smarowalyscie kremem oliatum to jaka byla reakcja?? posmarowalam Ercia w tych chorych miejscach to sie poplakal mialam wrazenie ze go to piecze

reklama
Witajcie wieczornie :-) Mąż pognał kupić piwko, ja mam karmi malinowe, puścimy film jakiś i będzie miły wieczorek :-)

Milka- ale masz dzielnych synków. A z Olafem chodzisz do jakiegoś specjalnego dentysty dziecięcego? Mój Piotrek zaraz skończy 4 lata, a jeszcze nigdy nie był :zawstydzona/y: Jakoś nie mogę się zmobilizować...
Perfecta- kurcze, rzeczywiście trafiłaś na koszmarną lekarkę, dobrze, że w porę wszystko zostało "wyprostowane"
katarzynajanicka- bóle kręgosłupa to rzeczywiście raczej od noszenia naszych szkrabów, a nie od znieczulenia, od znieczulenia też może boleć, ale wtedy też raczej głowa też i to tylko przy nagłych zmianach pozycji... ja tak miałam i dlatego zakładali mi po cc łatę na kręgosłupie :tak:
ewelinka- super masz te córy :-)
Karo- Milenka sliczna-po mamusi :tak:
Kpi- świetny ten facet w lesie, są jeszcze wrażliwi na piękno mężczyźni :-D
MagdaM- jaki silny Kacperek- gratulacje
lena- ja mrożę pokarm, mam woreczki Tufi, takie jak Athena fajne bo takie samostojące, niestety rzeczywiście dość drogie, wychodzi ok złotówki za woreczek....No ale ja nie zamrażam codziennie, tylko robię sobie zapasy takie na "jakby co", więc jedno opakowanie pewnie mi starczy na baaardzo długo...
Koriander- wygląda na to, że jednak w październiku się rzeczywiście zobaczymy :tak: Jak tylko bedę znać dokładną datę to dam znać :tak:

na zrazie

Do góry