Witajcie, wreszcie was odnalazłam, dopiero po przenosinach do podforum. Ja prawdopodobnie w tej chwili mam pod sercem blisko 3-tygodniową fasolkę, zrobilam test 6.10 do gina idę w przyszłym tygodniu, ale raczej nie mam wątpliwości, ze to ciąża, już dwa dni po owu miałam tak wyczulony węch na zapachy i ogarniała mnie senność, że nie wiem czemu ponad 2 tygodnie zwlekałam z testem. Wg owu wychodzi mi termin na 12-13 czerwca.
Przykro mi, ze niektóre z was już w miedzyczasie przestały być w ciąży, a wszystkim oczekującym mamom życzę czerpania radości macierzyństwa i dobrego znoszenia ciąży, bo wszelkie dolegliwości to nas dopiero czekają w 3 trymestrze.
Nie do końca wiem jak obliczyć który to tydzień, bo ostatnia miesiączka zaczęła mi się 12.08 ale wiem na pewno że poczęcie nastąpiło 12.09 (mam długie cykle). Może mnie poprawicie z tymi tygodniami, zanim dotrę do gina ?
Aniajak mam ten sam problem, musisz koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi i podac mu obie daty, żeby nie wyliczył ci jakiegoś abstrakcyjnego terminu. Wg tego
kalkulatora wychodzi ci na 5 czerwca. Niestety nawet jak USG podaje inny termin, to i tak na kartę wpisują te wyliczone wg kalendarzyka. W poprzedniej ciąży gin wziął poprawkę na 33-dniowy cykl, a i tak urodziłam 11 dni po wyznaczonym przez niego terminie z wizją indukcji porodu na następny dzień, a to jest bardzo stresujące. Teraz chyba podam mu tylko datę owu, zobaczymy w czwartek, bo wtedy mam wizytę.
Jesli chodzi o objawy, ja w poprzedniej ciąży byłam tylko zmęczona i wyczulona na zapachy, no i strasznie mnie suszyło, spijałam hektolitry wody, nudności raczej nie miałam, ogólnie bardzo dobrze znosiłam ciążę, ech życzyłabym sobie, żeby ta była równie bezproblemowa.
Zakażenia dróg moczowych się niestety zdarzają często w ciazy, ale dziwię się, ze tak wczesnie! Witaminki łyka się od drugiego trymestru, w pierwszym głównie kwas foliowy.
Ubranka ciążowe można kupować w C&A, H&M, czasem po ciuchlandach mozna coś znaleźć fajnego, np firmy Mothercare, ja miałam tylko spodnie i tuniczkę, w bluzkach i golfach chodziłam zwykłych, ale w sumie miałam niewielki brzuszek.