reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczynki - zastanawia mnie tylko czy mój lekarz nie za późno mnie zapisał na to USG, no bo tak:
dzień ostatniej miesiączki to 04/09
USG : 23/10
Chciałabym już wiedzieć czy tam w środku wszystko jest na swoim miejscu i nie musiałabym się już o to martwić. Wiem, że najgorsze ryzyko jest w I trymestrze, ale wiecie....chce już wiedzieć czy "pszczółka"znalazła swoje miejsce w brzuszku i czy dobrze jej tam - nawet jeżeli jest teraz małym Kropkiem :happy:

Wydaje mi się że lekarz wie co robi. Widocznie wyznaczył taki termin bo wtedy na 100% będzie już mógł coś dokładniej zobaczyć i konkretnie powiedzieć :) Ja na swoim USG zobaczyłam tylko pęcherzyk przypominający raczej czarną dziurę :) Ważne że jest teraz tylko byle nie okazał się pusty.

reklama
Też sobie to tak tłumaczę - mam nadzieję, że w tedy już będzie mógł powiedzieć konkretne i same dobre wiadomości.:happy:
Aha, jeszcze jedno drogie przyszłe Mamusie: dziś dostałam bardzo fajną książkę, tj: KAZ COOKE " Ciężarówką przez 9 miesięcy - przewodnik po ciąży i okolicach".
Przejrzałam ją, przeczytałam kilka wątków i stwierdzam jedno: oprócz fajnej wiedzy jaką może nam przekazać (nie tylko takiej czysto medycznej i książkowej) to jest napisana również z jajem i bez owijania w bawełne :-) Są tez miejsca na notatki i różnego rodzaju testy.
Naprawdę polecam.
Ściskam cieplutko.

Witam wszystkie mamy czerwcowe :) Ja termin mam na 04-06. Jestem już po wizycie u gina i ciąża potwierdzona :tak: To moje pierwsze dzieciątko i jestem trochę zdenerwowana :)

Witajcie, wreszcie was odnalazłam, dopiero po przenosinach do podforum. Ja prawdopodobnie w tej chwili mam pod sercem blisko 3-tygodniową fasolkę, zrobilam test 6.10 do gina idę w przyszłym tygodniu, ale raczej nie mam wątpliwości, ze to ciąża, już dwa dni po owu miałam tak wyczulony węch na zapachy i ogarniała mnie senność, że nie wiem czemu ponad 2 tygodnie zwlekałam z testem. Wg owu wychodzi mi termin na 12-13 czerwca.
Przykro mi, ze niektóre z was już w miedzyczasie przestały być w ciąży, a wszystkim oczekującym mamom życzę czerpania radości macierzyństwa i dobrego znoszenia ciąży, bo wszelkie dolegliwości to nas dopiero czekają w 3 trymestrze.
Nie do końca wiem jak obliczyć który to tydzień, bo ostatnia miesiączka zaczęła mi się 12.08 ale wiem na pewno że poczęcie nastąpiło 12.09 (mam długie cykle). Może mnie poprawicie z tymi tygodniami, zanim dotrę do gina ?
Aniajak mam ten sam problem, musisz koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi i podac mu obie daty, żeby nie wyliczył ci jakiegoś abstrakcyjnego terminu. Wg tego kalkulatora wychodzi ci na 5 czerwca. Niestety nawet jak USG podaje inny termin, to i tak na kartę wpisują te wyliczone wg kalendarzyka. W poprzedniej ciąży gin wziął poprawkę na 33-dniowy cykl, a i tak urodziłam 11 dni po wyznaczonym przez niego terminie z wizją indukcji porodu na następny dzień, a to jest bardzo stresujące. Teraz chyba podam mu tylko datę owu, zobaczymy w czwartek, bo wtedy mam wizytę.

Jesli chodzi o objawy, ja w poprzedniej ciąży byłam tylko zmęczona i wyczulona na zapachy, no i strasznie mnie suszyło, spijałam hektolitry wody, nudności raczej nie miałam, ogólnie bardzo dobrze znosiłam ciążę, ech życzyłabym sobie, żeby ta była równie bezproblemowa.
Zakażenia dróg moczowych się niestety zdarzają często w ciazy, ale dziwię się, ze tak wczesnie! Witaminki łyka się od drugiego trymestru, w pierwszym głównie kwas foliowy.
Ubranka ciążowe można kupować w C&A, H&M, czasem po ciuchlandach mozna coś znaleźć fajnego, np firmy Mothercare, ja miałam tylko spodnie i tuniczkę, w bluzkach i golfach chodziłam zwykłych, ale w sumie miałam niewielki brzuszek.

Witam Dziewczyny,

w końcu doczekałyśmy się głownej strony:rofl2::rofl2:
stworzyłam listę czerwcóweczek, żeby łatwo było nam się orientować. Zweryfikujcie please czy jesteście w odpowiednim terminie jak by co piszcie w tamtym wątku lub na priva:-D:-D

Witam!
Fajnie ze mamy wreszcie wątek :)

Ja w pracy dzisiaj.... wyjątkowo, raz na ruski rok sie zdaza zebym musiała w weekend pracować, no ale słabo genaralnie bo jakies choróbsko mnie bierze :wściekła/y: Wczoraj bylam na slubie znajomych i tak sie wymarzłam w kosciele ze długo na efekty czekac nie było trzeba. Od jutra ide na zwolnienie na conajmniej tydzien. Wygrzeje sie w łóżeczku i mam nadzieje ze mi przejdzie, tym bardziej ze tylko domowymi sposobami leczyc sie można..

Miłej niedzieli!

reklama
Kasiulka- ja jestem śpiąca non stop, a wieczorami to odpadam razem z córką o 20:szok: Mój mąż nie jest zadowolony rzecz jasna :zawstydzona/y: Niestety nie moge sobie pozwolic na spanie do 9... Córa moja jest jak zegarynka- 7 rano i pobudka.

Do góry