reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie ale wam zazdroszczę wychodzenia na zakupy ja tylko mogę do biedronki którą mam 50 m od domu dalej nie mogę bo moja jak się budzi to ryk i musi być cyc spaery też tylko wkoło komina;(Wczoraj byliśmy u chrzestnych męża to Gaja ciągle spała aż w szoku byłam;)Ale usypianie to masakra mam problem!!!Gaja nie chce smoka a ssie ękę i teraz to dopiero masakra!!!Położna mówi zeby lepiej smoka ssała a ona nie chce;(Bo od ręki to ciężko oduczyć!!!Co mi poradzicie jak nauczyć ja smoka już kilka ma na stanie;)
Dzisiaj idziemy na szczepienie :((((jakie szcezpienia wybierałyście??

Pisałaś ostatnio, chyba, że udało Ci się wreszcie podać malutkiej mleczko butelką. Kup smoczek tej samej firmy, żeby miał podobną końcówkę. Malutka powinna zassać, a jak już zassie to są duże szanse że polubi. U mnie ten sposób się sprawdził. Powodzenia :)

reklama
Jagoda tez trzyma glowke ale nie dlugo. Po kilku minutach sie meczy i dziobie przewijak :)
2010-08-09 10.11.42.jpg2010-08-09 10.12.07.jpg2010-08-09 10.12.12.jpg

cześć kochane

dawno mnie nie było i chyba nie dam rady nadrobić, za co Was przesprszam.
U nast zeszły tydzień pod znakiem lekarz. Najpier ortopeda - usg bioderek i tu wszystko ok. O złamanym obojczyku powiedział tylko że tak było złamanie, ale się zrosło i jest fobrze. Kontrola za 6 miesiecy.
w piątek byliśmy u neurologa €(miałam poród z vacum, więc wizyta była w zaleceniach). Lekarka stwierdziła, że mały za mało ciąnie głowkę ( swoją drogą, jak ona go za łapki złapała z nienacka i pociągnęła do siadu to każdy by nie ciągnął:crazy:) . Kazała ćwiczycz: tzn na brzuszek kilka razy dziennie oraz raczka prawa do nóżki lewej i tak 2 razy dziennie. Więc roimy z domu mini siłownie:baffled:.

Dziś się wybieramy na szczepienia. Biore 6 w 1 oraz rotawirusy i pneumokoki. Moningokoi położna i pediatra narazie odradzają.
A jak u was ze szczepieniami?

Miłego dzionka

Hej ja juz po szcezpieniu....zakupiłam czopki przeciw gorączce mam nadzieję, że nie będą potrzebne;)A jak Wasze maleństwa po szczepieniach??

Najlepszości dla wszystkich dwumiesięczniaków :-)
Moja Iga trzyma główkę podpierając się na przedramionach, potrafi tak wytrzymać dość długo, ale pod warunkiem że nie jest głodna, ani zmęczona i że jej się chce:)Bo jak coś nie podpasuje to odrazu marudzi i wrzeszczy:)I noszona na ramieniu też ładnie dźwiga. Poza tym grucha dość dużo, wyma***je łapkami i zaczęła kopać nóżkami i to tak mocno że jak jest w rożku to potrafi cała z niego wypełznąć
Co do pomocy męża to raczej malutka, często go nie ma bo prócz pracy ma jeszcze po godzinach działalność, ale fajnie się umie bawić z małą. Co do upominania żeby coś zrobił to czasem mogę 10 razy powtarzać i jednym uchem wleci drugim wyleci.

Chrzciny dopiero planujemy, może na jesień, ale nie mam jeszcze konkretnej daty. Też chciałam zrobić w jakiejś knajpce ale nawet nie wiem jak to cenowo wygląda i czy nie lepiej uporać się w domu.

Nasza mała ma Lovi i od razu załapała o co chodzi :) wcześniej próbowałam NUKa ale bez rezultatu :/ pluła nim na kilometr.
U mnie też lovi od pierwszego razu się przyjął:) A czy Wasze szkraby też pchają łapki do buzi??Moja od kilku dni zaczęła i nie wiem o co kaman?Czy jest głodna czy co?

U mnie też lovi od pierwszego razu się przyjął:) A czy Wasze szkraby też pchają łapki do buzi??Moja od kilku dni zaczęła i nie wiem o co kaman?Czy jest głodna czy co?

Nasza też pcha łapki do buzi i ślini się przy tym przeokrutnie :) Smoka nie chce, jeść też tylko rączki rączki rączki :) więc czasami jej na to pozwalam bo palców nie ssie tylko piąstki.

my chrzciny planujemy na 26 wrzesnia musimy isc załatwic wogole do ksiedza...a tak wogole to ile teraz sie daje za chrzciny ksiedzu?

Przyłączam się do pytania :) my mamy za 2 tygodnie chrzest i u księdza juz zaklepaliśmy datę tylko musimy w sobotę dostarczyć dokumenty.

Moja też strasznie pcha i dzisiaj Pani doktor powiedziała, że pcha ponieważ ma silny odruch ssania;)
A co do opłaty za chrzciny kasiądz chciał 100 ja powiedziałam ze nic nie dam a że mój z rodziny kościelniaków więc dałam tylko 50 zł a i co jeszcze ksiądz się upomniał o ofiarę;)A że byłam z pyskatą kuzynką to ona do niego mówi tak..."a Pan Jezus za darmo udzielał chrztu więc dlaczego ksiądz kasuje??..."A on jakby mu ktoś w gębę dał;)Nie cierpię ich!!!

reklama
za chrzciny w lokalu wychodzi bez ciasta i toru od 80-100 zł w Toruniu, drogo trochę jak za 3 godz posiedzenia, za wesele 180 płaciłam a impra była od 18 do 5 rano i jedeznia 10 razy więcej, chyba jednak bedę musiała to w domu rodziców zorganizować, bo inaczej to nie starczy kasy, oprócz imprezy kasa dla księdza, ubranko dla małego, sobie musze coś kupic bo się z cyckami w wyjściowe ciuchy nie mieszczę :p
ja planuję księdzu 100 zł dać, bo u nas "co łaska"
Lena Fifi po szcepieniu ospały był przez dwa dni, prawie ciągle spał i zaczął wymiotowac po jedzeniu, ale nei wiem czy to od szczepienia?

Do góry