reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie mamusie w ten piękny poranek
najpiękniejsze życzenia dla wszystkich maluszków które wczoraj i dziś kończą 2 miesiące Jagódko, Kubusiu, Szymonku, Haniu, Lenko,

Kasiajanicka także serdeczne życzenia z okazji wczorajszej rocznicy

a my wczoraj także cały dzień poza domem, spędziliśmy u moich rodziców, oczywiście wszyscy mega zadowoleni dziadkowie bo mogli do woli zajmować się maluchami i my bo mogliśmy nieco odpocząć nic nie robiąc:tak::-)
a dziś powrót do normalności:-p tata w pracy a my póki co w domku, później jakiś spacer, muszę też zadzwonić do przychodni umówić Tomusia na szczepienie i siebie do fryzjera:tak:, popołudniu może jakieś zakupy ale to jeszcze zobaczymy jak w praniu wyjdzie:-)

reklama
Nie wiem czy Wam pisalam ale marze o tym aby byl juz wrzesien, zeby Hanka poszla do przedszkola. Taka szajba jej juz w domu odbija ze szok! No i do tego trudno mi wprowadzic jakikolwiek rytm w zyciu Jagody, bo albo Hanka ja ciagle budzi, albo chce jesc wtedy kiedy ja usypiam Jagode, albo tuz po jej zasnieciu chce na plac zabaw i tak zawsze cos. No i jak slysze "nudzi mi sie" to mnie krew zalewa..

Witajcie ale wam zazdroszczę wychodzenia na zakupy ja tylko mogę do biedronki którą mam 50 m od domu dalej nie mogę bo moja jak się budzi to ryk i musi być cyc spaery też tylko wkoło komina;(Wczoraj byliśmy u chrzestnych męża to Gaja ciągle spała aż w szoku byłam;)Ale usypianie to masakra mam problem!!!Gaja nie chce smoka a ssie ękę i teraz to dopiero masakra!!!Położna mówi zeby lepiej smoka ssała a ona nie chce;(Bo od ręki to ciężko oduczyć!!!Co mi poradzicie jak nauczyć ja smoka już kilka ma na stanie;)
Dzisiaj idziemy na szczepienie :((((jakie szcezpienia wybierałyście??

dziękuję za życzonka :)
dziś idę do restauracji gdzie było nasze wesele, i jeśli oferta cenowa będzie dobra to zamówię chrzciny, bo sama nie mm gdzie u nas zrobić, mamy nie chcę obciążać
ciekawe ile taka impreza może kosztować?

zaraz przyjedzie kurier z konikiem morskim dla filipka :)

wczoraj pięknie się uspokoił przy swoim obrazkowym uspokajaczu :) wszyscy mi mówią, ż eon ma dużo zabwe (mata, łuk, przyrząd gimnastyczny i uspokajacz), ale jak widzę jak mu się podobają i jak się pięknie do nich śmieje to stwierdzam, że warto było wydać kasę :)

jak często wasze dzieci robią kupkę? od wczoraj rana nie było żadnej w pampersie, poza małym kleksem żółtym, gdzieś czytałam, że tak może być, ale się martwię
już prawie tydzień bez mleka i pochodnych i powiem wam, że jest lepiej- ładna cera, mniej stękania, nie ma już tych mega rzadkich kup
tylko te wymioty, od piątku po szczepieniu fifi po każdym posiłku wymiotuje, niby można to ulewaniem nazwać, ale robi to z takim ciśnieniem, że raczej wymiotuje
jak się to utrzyma to chyba zadzwonię do pediatry zapytać czy tak ma być, a może to tylko reakcja poszczepiennna?

ale my,młode mamy mamy dużo problemów na głowie, a dopóki nie miałam dziecka nie wierzyłam, że się ma takie zmartwienia mając szkraba

Lena ja szczepię tylko podstawowymi i bezpłątnymi

Nie wiem czy Wam pisalam ale marze o tym aby byl juz wrzesien, zeby Hanka poszla do przedszkola. Taka szajba jej juz w domu odbija ze szok! No i do tego trudno mi wprowadzic jakikolwiek rytm w zyciu Jagody, bo albo Hanka ja ciagle budzi, albo chce jesc wtedy kiedy ja usypiam Jagode, albo tuz po jej zasnieciu chce na plac zabaw i tak zawsze cos. No i jak slysze "nudzi mi sie" to mnie krew zalewa..
oj jak ja wiem dobrze o czym piszesz:tak:
po wczorajszym wypadzie do rodziców już kalkulowałam kiedy mogłabym na sobotę czy niedzielę "sprzedać" mojej mamie córcie, na calutki dzień;-):-)
i niestety wiem jakie to wkurzające kiedy zajmuje się młodszym (zmana pieluchy, karmienie etc.) a lala akurat wtedy wymyśla mnóstwo rzeczy a to jej się pić chce, jeść, nie radzi sobie z zabawkami oczekując w tym właśnie momencie pomocy

Witajcie kochane.

Widzę że dzieciaczki zaczynają wpatrywać się w zabaweczki i się uśmiechać... mój synuś wczoraj po raz pierwszy uśmiechał się i rozmawiał z małpką na bujaczku, cudownie to wyglądało! Dziś rano tak gaworzył z tatusiem że byłam w szoku. W sobotę chrzciny a my dalej nie mamy ubranka... jakaś porażka! Zjeździłam już tyle sklepów i nic! Dziś kolejna próba.

Pytanko: Czy Wasze maluszki już trzymają główkę sztywno? Mój tylko podnosi jak jest na brzuszku lub jak go trzymam na rączkach ale tylko na chwile i zaraz mu główka opada... ?

Nie lubię się użalać, ale zazdroszczę Wam pomocnych mężów. Mój niby jest kochany, bawi się z małym, ale jak mały płaczę to on nie ma cierpliwości i mówi mi: "to ty chciałaś dziecko" i muszę ja się nim zająć. Poza tym , to mało pomaga mi w domu. Prosiłam od porodu żeby mi odkurzył to niestety się nie doczekałam i sama musiałam to zrobić. Kartony z ubraniami z zimy jeszcze do tej pory nie wyniósł bo zawsze zmęczony, nigdy nie ma czasu... Ostatnio mówił że już nie jestem w ciąży więc mogę sama zanieść do piwnicy. Ogólnie to mam wrażenie że czasami ma do mnie pretensje że na przykład nie ugotuje czy coś. W nocy nigdy nie wstaje do dziecka, tylko czasami jak się obudzi to krzyczy "czemu znów płacze"... a się użaliłam... lecę bo mój szkrab woła! :)

Ps> Niestety już dostałam miesiączkę... już zapomniałam jak to było... grrr... boje się użyć tamponów, czy któraś z Was używała już?

Witajcie,

a ja przedłużylam sobie pobyt na wsi :-D ale jutro wieczorkiem musze wracac bo w środę kontrola bioderek.
paula - ja mam taka mate, Maja jest nia zachwycona a szczególnie lustereczkiem:)

FISHER PRICE Mata Edukacyjna RAINFOREST +Kubuś P. (1087758828) - Aukcje internetowe Allegro

Kasiek - ja też już miałam @, ale byłam jeszcze wtedy przed kotrolą i bałam się użyc tamponow:no:, przykro mi, że nie masz wsparcia od męża, takie słowa "to ty chciałaś dziecko", " czemu znowu płacze" na pewno bolą:-(, mam nadzieje, że się jakoś poprawi

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry