reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Moja też strasznie pcha i dzisiaj Pani doktor powiedziała, że pcha ponieważ ma silny odruch ssania;)
A co do opłaty za chrzciny kasiądz chciał 100 ja powiedziałam ze nic nie dam a że mój z rodziny kościelniaków więc dałam tylko 50 zł a i co jeszcze ksiądz się upomniał o ofiarę;)A że byłam z pyskatą kuzynką to ona do niego mówi tak..."a Pan Jezus za darmo udzielał chrztu więc dlaczego ksiądz kasuje??..."A on jakby mu ktoś w gębę dał;)Nie cierpię ich!!!
:-D Hehehe pyskata kuzynka - bezcenna:):):)
Ja nie mam pojęcia ile u mnie, niby tak jak Paula pisze że "co łaska" a i tak na wszelkie usługi mają cennik, a i jeszcze są 2 kościoły i w moim za ślub 5 lat temu chcieli 500!!!! a u mojego męża w parafii jakieś 3km dalej tylko 200. Oczywiście ślub braliśmy w parafii męża, z chrztem może też tam uderzymy.

reklama
U nas ślub 250 wzwyż;)Ale jak nam podgadał że tak ludzie dają od 500 a nawet 1200 myślałam że go zabiję śmiechem:p

lena ja tez mam ten sam problem co ty z małym, wiesz kupilam teraz smoczek z aventa,bo on jest taki płaski i mały go probuje zassac,ale musze mu nieraz smoka przytrzymac. Wez tez spróbuj .

Haha mi sie tak smiac chce,ze wy torunianki sie spotkac chcecie,a my ustronianki z paula sie spiknac nie mozemy :p

Co do maty ja mam fisher prica rainforester,ale ta tańszą - taka prostokatna z pałakiem ,drzewem i zyrafka . Super sprawa i ona nowa kosztuje ok 130zł .

O ta własnie http://allegro.pl/item1174676381_fisher_price_mata_edukacyjna_rainforest_l1664.html

Ja kupuiłam uzywana, wylicytowalam na allegro za 60zł. Wyglada jak nowa, wogole nic nie zniszczone.

Dziewczyny, a ten konik morski to ma takie same melodyjki jak karuzela rainforest z fisher price'a? Zastanawiam się nad tym konikiem, bo widzę, że tu furorę zrobił, ale czy on nie jest ciężki?
I jeszcze pytanie zasadnicze, jak Wam się on sprawdza? Faktycznie maluszki przy nim zasypiają?

Hehe aż się boję ... Bo my mamy i chrzest i slub na jednej mszy. Ciekawa jestem ile...:)

U mojej koleżanki krzykną ksiądz 2 500zł :szok:

My za lokal płacimy 70zł/os w tym mamy zupę, 3 rodzaje mięsa (1,5 porcji na osobę), ziemniaczki i kluski śląskie, surówki, deser (u nas akurat strudel z gałką lodów), napoje, kawa, herbata. Wydaje mi się że jak na wrocek to cena nie zbyt wysoka :)
Nie mam warunków w domu na tyle osób (będzie ok 13-14) więc u nas lokal to było zło konieczne :)

A ja się zastanawiam czy ochrzczą mi dziecko skoro ja jestem po rozwodzie, a mój obecny mąż i ojciec naszej córeczki kościół omija szeeeeerooookim łukiem...teoretycznie ksiądz powinien się cieszyć że mimo wszystko chcę małą ochrzcić,ale znając nasze Kościół i księży to na 100% będą problemy bo np nie będzie karteczek ze spowiedzi czy innych "niezbędnych" dokumentów...
A poza tym to jako że jestem tu nowa - witam czerwcóweczki:)

Dziewczyny, a ten konik morski to ma takie same melodyjki jak karuzela rainforest z fisher price'a? Zastanawiam się nad tym konikiem, bo widzę, że tu furorę zrobił, ale czy on nie jest ciężki?
I jeszcze pytanie zasadnicze, jak Wam się on sprawdza? Faktycznie maluszki przy nim zasypiają?
Nie mam karuzelki fishera, ale konik jest z kolekcji ocean wonders więc podejrzewam że wydaje inne dźwięki niż rainforest:) Ma kilka fajnych melodyjek i dźwięk bąbelków, myślę że działa uspokajająco, nie jest też zbyt ciężki.

reklama
Do góry