reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jej ale u mnie leje chyba tak całą noc będzie padało.Holerka wkurzyłam sie na mojego przed chwilą ja tu juz od paru godzin miałam plan starsza córka na noc u koleżanki mała juz o 20 do spania ułozyłam wykąpałam sie przyodziałam koszulke sexi a on mi mówi to ja z M arysią będe dziś w drugim pokoju spać jakiś niedomyślny wogóle:baffled: i nie budz mnie rano bo on musi prace odespać ładnie mnie załatwił jutro się wyśpi i będzie coś chciał to gucio ja cos wymyśle:-D
A tak wogóle wszystkie dzieciaczki śliczne:tak::tak::tak:
Co do pomocy to u mnie przeważnie wszystko ja robie bo on jest zmęczony po pracy i ostatnio coraz częściej mu to wypominam:crazy:
Ale macie dobrze że wiecie ile dzieciaczki jedzą mnie to zawsze wkurzało przy karmieniu piersią że niewiadomo ile zieciaki zjadaja a ściągać mi się nie chce tyle ale chyba troche ciągnie bo w 6 tyg przytyła 2100 a co do wzrostu to u mnie wogóle nie mierzą do roku
Gosiagro moja też główke teraz zaczeła ładnie podnosić a to że na jednej łapce się unosi to też normalne bo próbuje sie przewrócic moja od małego umie to robic więc mate mam na podłodze bo się boje gdzieś wyżej
Ma któras różowego konika bo mi się różowy podoba ale ten niebieski chyba łaniejszym kolorem świeci w nocy i znów mam dylemat którego wybrać osiołkowi w żłobie dano

reklama
Kobiety skąd Wy macie tyle czasu na taką produkcję postów???
Jestem pod wrażeniem. I nie jestem w stanie Was nadrobić...
My po usg bioderek, wszystko ok i kolejnej wizyty już nie mamy :)
Z objawami skazy ładnie dajemy sobie radę, zostało jeszcze troszkę krostek ale jest już o niebo lepiej niż było no i wciąż mnie martwią bardzo wodniste kupki i sama już nie wiem czy doszukuję się w nich biegunki czy też mamy rzeczywiście z biegunką do czynienia.
No a dziś od popołudnia Kornelka jest mocno niespokojna, zastanawiam się czy to nie ma związku ze skokiem rozwojowym, który teraz jakoś by przypadał..

Piękne foteczki, ale te szkraby rosną!!!!

avena a karmisz piersia?? Bo jak piersia to nie martw sie az tak o szczepienie, przekazujesz dziecku przeciwciala :tak:
Tak karmię tylko piersią i ostatnio bilirubina 53, a norma do 17:-/Aspat i alat w porządku. Ale dzisiaj byłam u pediatry i powiedziała że już spoko można by dzisiaj szczepić, ale jeszcze zaczekamy na wynik morfologii. Iga waży już 5420 i troszkę mnie dziwi że nadal mieści się w rozmiarze 56:):):) coprawda już większość ubranek odłożyłam ale są jeszcze takie które jej ubieram.
I mała strasznie nie lubi czasu kąpieli, w samej wanience jest spoko ale jak ją wyjmę to jest taki wrzask że czasem aż uszy bolą, drze się nieprzeciętnie póki jej do piersi nie przystawię. W ogóle zauważyłam że pod wieczór taka marudna jest.
Przyszedł mi dzisiaj konik, superowy jest i jeszcze któraś z Was pisała o zawieszce z dzwoneczkami safari, zamówiłam hipopotamka też jest super.

Mój mąż ostatnio kupił synowi dokładnie taką zabawkę http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bulnl&id=37862 Myślałam że go uduszę, niema na co pieniędzy wydawać, ale co tam stało się jednak teraz będzie musiał trochę poczekać zanim młody zacznie się tym bawić :-D
Ta zabawka jest swietna ;) mala dostala go na gwiazdke na 1,5 roczku, ale zainteresowala sie nim na dobre dopiero pozniej - w sumie to przez teletubisie. jeden z odcinkow ma jako motyw przewodni jedna z piosenek pieska ;> Ale jest tez dobra jako przytulanka (tylko trzeba wylaczyc granie przed snem malca:p)
Ogolnie wszelkie zabawki Fisherprice sa zawsze w promocjach w supermarketach przed swietami - poczynajac od poczatku grudnia. My szczeniaczka-uczniaczka kupilismy za jakies 114 zl ;)

Co do mezowskiej pomocy - to aktualnie jestem i tak zdana tylko na siebie, maz wyrabia takie nadgodziny, ze wraca do domu kolo 23 albo i pozniej - a wychodzi rano. Ale tak jak kiedys pisala ewelinka - lepiej jest tak nawet ;D Czlowiek wszystko zdazy zrobic i lepiej tak rozplanuje - jak jest w domu to mnie tylko denerwuje tym, ze niewiele robi. A tak sytuacja czysta - nie ma czasu ;P Ale niedlugo mu sie projekt sfinalizuje i znowu bede na niego warczala i "motywowala" do pracy ;> Przy malcach pomoze, nie ma z tym problemu - bardziej chodzi o "reszte" obowiazkow domowych. Ostatnio sobie powaznie pogadalismy (ponownie) - zobaczymy jaki teraz bedzie tego skutek ..

A burza dzisiaj byla ze ho ho .. a nie zapowiadalo sie az tak "pioruniasto" ;) Na szczescie malec ja cala przespal - bo Malgosia nie schodzila mi z kolan przyklejona do mnie. Jakos tak od niecalego miesiaca panicznie sie boi piorunow - wczesniej obserwowalysmy je obie z radoscia ;)

A - produkcja postow faktycznie jest niesamowita ;D

Ma któras różowego konika bo mi się różowy podoba ale ten niebieski chyba łaniejszym kolorem świeci w nocy i znów mam dylemat którego wybrać osiołkowi w żłobie dano
Ja wprawdzie mam teraz synka ale starszej córci strasznie spodobał się konik i go zamówiłam ale dopiero dzisiaj wiec nie powiem Ci póki co jak wyglada w rzeczywistości

U mnie mata leży cały czas na wersalce bo na podłodze (dywanie) urzęduje pies który gubi sierść i mimo częstego odkurzania nie da się pozbyć tej sierści na tyle żeby mała mogła się moim zdaniem na niej bawić. Chce zakupić puzzle piankowe takie większe i porozkładać na części podłogi gdzie będzie Julka miała swoje zabawki i matę tam pies dostępu mieć nie będzie więc bede spokojniejsza.

ale urządziłam Fifiemu poranek: leży na naszym materacu, nad głową dyndają zabawki w przyrządu gimnastycznego a do tego ma puszczoną płytkę z bajkami po angielsku :)

na studiach nas uczyli, że dziecko uczy się j. obcego od pierwszych dni, więc warto spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi a pioseneczki są bardzo fajne więc zabawa jest :) dla mamy również bo już nie długo będę je na pamięć znała, więc i ja się czegoś nauczę :-)

witajcie
u nas także w nocy padało ale na szczęście już przeszło i może wybierzemy sie później na jakiś spacerek
a nocka super, Tomuś zjadł jak zawsze po 19, a następnie obudził się na karmienie przed 1 opróżnił jednego cyca i poszedł spać, pewnie spałby do rana ale musiałam go obudzić po 4 żeby opróżnił drugiego cyca bo ja juz nie dawałam rady- wielki, twardy, kapiący mlekiem kamień ;-)pobudka standardowo o 7
w sumie nie miałabym nic przeciwko temu żeby zawsze tak pięknie spał w nocy z jedną pobudką na karmienie tylko co moje cyce na to?

widze że konik cieszy się powodzeniem, czyżby to znak charakterystyczne czerwcówkowych pociech? bo ja także sie przymierzam do jego zakupu:-D

Kasiek, ewela, elizka21, Agi78 śliczne fotki uroczych maluszków
gosiagro jaka wyczerpująca rozmowa z nową koleżanka, słodka Majusia
lena my bedziemy szczepić skojarzonymi 6w1, inne narazie odpuszczamy, bo za dużo na raz
anecznik potwierdzam szczeniaczek jest świetny, moja córa ma, także tata kupił a młodszy dostanie konika i choć Tomuś jest jeszcze na pieska za mały to uwielbia jak siostra puszcza mu 2 pioseneczki, i jak produktywnie spędzony dzień
ewelinka to nieładnie ze strony M, za to dziś ty mu się nie daj;-)
hefi potwierdzam puzzle piankowe to super sprawa a zwłaszcza dla nieco starszego dzieciaczka dla którego mata to juz za mało:-) i potrzebuje więcej przestrzeni do poruszania się
a jeszcze pochwalę się na koniec mój syneczek wczoraj zaczął rozdawać słodkie uśmiechy, a dziś się powtórzyły, mama w 7 niebie oczywiście
moze później da się uwiecznić je na fotce:-)

athena, Magda M najlepszości dla Krzysia i Kacperka z okazji ukończenia 2 miesiąca

Ostatnia edycja:
Witamy się i My!!!
U nas dziś ładna pogoda...Wczoraj wieczorem strasznie lało...Ae Pola za to pieknie spała w nocy.....Teraz zaraz zje moja księżniczka i zmykamy w miasto....Troszke pospacerujemy......Poźniej Was podczytam....Życzymy miłego dnia!!!!

reklama
rany jaka tutaj cisza:szok::szok:

ja wreszcie mam chwilę dla siebie, udało się położyć obie "paskudy" spać choć myślałam że to juz niemożliwe dziś i chwila relaksu:-)
obiad poczeka;-)

Do góry