reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Mama dziś zabrała mojego brzdąca do siebie żebym mogła sobie w domu wszystko spokojnie porobić: pranie, prasowanie, sprzątanie itp. a ja co marnuje ten czas siedząc sobie beztrosko przed kompem lub obijając się. Ciekawe kiedy ja potem to wszystko porobię tym bardziej że za tydzień chrzciny.

Ale fajne foteczki waszych pociech :-)

Tak sie przygladam gdzie lezy Maja na swojej macie, Gosiu kladziecie ja na wersalce? My na razie na stole, ale niedlugo chyba bedzie trzeba sie przerzucic na podloge, jak sie zacznie obracac...

Ale fajne foteczki waszych pociech :-)

Tak sie przygladam gdzie lezy Maja na swojej macie, Gosiu kladziecie ja na wersalce? My na razie na stole, ale niedlugo chyba bedzie trzeba sie przerzucic na podloge, jak sie zacznie obracac...

Ja właśnie kładę na podłogę, dzisiaj akurat położyłam na wersalce bo już miejsca mało w pokoju miałam:baffled: swoja drogą to kiszka z tym miejscem bo dzisiaj musiałam zmieścić pranie, wózek, leżaczek i dla Mai i jej maty miejsca już zabrakło:-(

Zobacz załącznik 271734A to zdjęcie mojej księżniczki;)Na chrzcie.....
Zobacz załącznik 271727

28 sierpien :sorry:

Paula haha to masz problema teraz, a takie ładne włosy miałas wczesniej :sorry: to zachciało ci sie czarnego noo :baffled:

Dzieciaczki super , a to moj dzinks z rana :)
Zobacz załącznik 271760 Zobacz załącznik 271757 Zobacz załącznik 271759

Zobacz załącznik 271764 i z konikiem na zyczenie :)

u mnie je w miarę regularnie co 2,5-3 godziny, w nocy jest jedna przerwa 7 godzinna, średnio wychodzi 7 karmień na dobę, max zjada 130 ml na jeden posiłek, min 90 ml zazwyczaj

fAJNY dzinks:-D:tak::-D

Maje znudziła rozmowa z koleżanką i zasnęła:-D:-D

hej dziewczyny, ja sie melduje po powrocie:-) bylo super i odpoczelam troszke, dzieci sie wybawili:-) pogoda sie udala :-)
Miki grzeczny byl, choc dzis nie mogl kupy zrobic i troszke marudzil, ale teraz spi.:-)

Ja tylko na chwilkę,,,Super te Wasze dzieciaczki....
a to moja Polcia....

Załączniki

• x.jpg
    x.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 47
Mam pytanie z innej beczki ...
Przepraszam, że tak trochę osobiście zapytam jak radzicie sobie w domku? Same czy ktoś Wam pomaga? Mąż, partner? Macie jakiś "plan działania" - tzn. kto co robi, "plan odpoczynku" - czyli kto kiedy odpoczywa? A co ze sprzątaniem, prasowaniem, gotowaniem, wyrzucaniem śmieci etc... Czy mężowie zmęczeni po pracy? Pewnie tak, chodzą spać czy zajmują się dzieckiem żeby Was odciążyć?
Bo ja nie wiem jak to ogarnąć i wciąż nieporozumienia między mną a małżem ... nie wiem czy to przetrwamy ;(.

mój B. od samej ciąży bardzo się zaangażował we wszystko, pomagał mi i teraz też tak jest: po pracy (a pracuje do 18) idzie na mały spacer z Fifim jak pogoda pozwala, potem go kąpie, sprząta po kąpieli,jakFifi wstaje na jedzenie to B. najpierw go przebiera a potem ja karmię, rano przed pracą (pracuje od 10) zajmuje sie małym, do tego sprząta ze mną razem mieszkanie i prasuje ciuchy małego
także Gosiagro ja też ma skarb w domu, a raczej dwa skarby;-)

Kpi pogadaj szczerze ze swoim o tym czego oczekujesz, bo facetom trzeba dokłądnie wszystko mówić, oni się nie domyślą o co nam idzie

Zobacz załącznik 271734A to zdjęcie mojej księżniczki;)Na chrzcie.....
Zobacz załącznik 271727

28 sierpien :sorry:

Paula haha to masz problema teraz, a takie ładne włosy miałas wczesniej :sorry: to zachciało ci sie czarnego noo :baffled:

Dzieciaczki super , a to moj dzinks z rana :)
Zobacz załącznik 271760 Zobacz załącznik 271757 Zobacz załącznik 271759

Zobacz załącznik 271764 i z konikiem na zyczenie :)

u mnie je w miarę regularnie co 2,5-3 godziny, w nocy jest jedna przerwa 7 godzinna, średnio wychodzi 7 karmień na dobę, max zjada 130 ml na jeden posiłek, min 90 ml zazwyczaj

fAJNY dzinks:-D:tak::-D

Maje znudziła rozmowa z koleżanką i zasnęła:-D:-D

u mnie tak samo nad ranem.tak z godzine po jedzeniu, piszczy,wierci sie i steka,kupka jednak raczej sie nie pojawia a ja na polspiaco masuje mu brzuszek itp...;/ jutro ide do pediatryy to tez o tym powiem,ciekawe co odpowie.
3mam kciuki za diete...:tak:
agast22 - jagodka przesliczna:tak:

Moj Fifi sam przewaznie zasypia,czasem w trakcie jedzenia,czasem podczas noszenia i czekania na bekniecie.
Raczki ma raczej tego samego koloru,albo bledsze, czesto tez wilgotnawet,ale nie wiem czy sie poca,czy od brania do buzki.
Wasze szkraby tez tak cisna piastki do ust? moj jeszcze jak przy tym krzyczy, nie umie trafic...

kajdusia - super widok :tak:

jeju,ja w ogole nie wiem o co chodzi z ta przepuklina... ??skad to i co to?a cos lekarka mi mowila,ze filip ma mala,czy ze sie robi...:eek:
ewus2090 - super wygladasz,super chlopaki. tatusia ich nie lubie... jak tylko cos juz zrobi na plus to za chwile znowu cos zepsuje,takie mam wrazenie...
u Mego synka wade serca stwierdzili.na razie czeste kontrole i czekanie,a pozniej pewnie zabieg...a co dokladnie dzieje sie z serduszkiem u was?

gratulacje:-)
Agi78 - karmisz swim odciaganym pokarmem,czy modyfikowanym??
tatus jeszcze z Wami?? zrobilas ju malej paszport? ja musze wybrac sie aby zrobic zdjecie do fotografa.
jak to wyglada u takich maluchow? na lezaco robia fote do paszportu czy dowodu?

moj tez zaczyna chyba szalec na wieczor, wlasnie tak od ok 18. dajecie cos dzieciom na kolki?

Aniu my juz bez tatusia drugi tydzień...ale 7 wrzesnia tata wraca a 27 wrzesnia wracam do Anglii...Tata samochodem z gratami a my samolotem...Co do mleka to karmie swoim ok 3-4 butelek na dobe po ok tak 120ml...i modyfikowanym mniej więcej 5 butelek tez po 120ml///
Paszportu jeszcze nie mamy bo musze wniosek z P. zlożyc wiec zrobimy to we wrzesniu...za to dowod bede mogła sama zrobic bo moj kolega pracuje w dowodach....Zdjęcie pewnie zrobimy w przyszłym tygodniu...i jak mi mowiła pani fotograf to mała bedZie na leżąco...Ciekawa jestem jak to wyjdzie:-)
A jak u Was z powrotem, coś ustatliliście....??? Zoastajesz narazie w Polsce czy jednak wracasz???
Ja troszkę boje się powrotu, tu mam do pomocy mamę....a tam...Zdana tylko na siebie!!! A ja już się przyzwyczaiłam że mam pomocną dłoń!!!!

dziekuje za odpowiedzi w sprawie raczek . Moj moaz zrobil wywiad i blade raczki dopoki nie sinieja sa w porzadku kamien z serca tym bardziej ze mamy w rodzinie 2 dziewczynki z wada serca, ale Eryk mial specjalnie robione pod tym katem badania prenatalne

Kpi pewnie nie zabrzmi to pocieszajaco , planu odpoczynku nie ma ale moj maz robi baardzo duzo gotuje on sprzatam ( poza podlogami :)))) ) piore prasuje zabieram chlopakow na spacery ja. On ostatnio malo jest w domu ale naprawde zawsze moge na niego liczyc. Moze pora spokojnie porozmawiac i powiedziec co boli i z czym nie dajesz rady, masz prawo byc zmeczona i potrzbowac pomocy. Zreszta dziecko to praca 24 h dziennie i nie mozesz wykonywac dodatkowych etatow sama

Katarzynajabiecka ercio drobina juz podwoil swoja wage w 7 tyg wiec wychodzi mu ponad 300 gram na tydzien. Eryk po szczepieniu darl sie cala noc i pol nastepnego dnia...

Kasiek boski irek na glowie :)

Lena piekna ta Twoja ksiezniczka a twoja sukienka bardzo mi sie podoba

Avena u nas tez nadal zoltaczka choc oczka juz tylko minimalnie nie wiem jaki bylby poziom builirubiny ale napewno niski

Ewela on robi grozne miny :-D

Gosiargo pewnie ta kolezanka cos nudzila.....

Ewus piekni Ci twoi mezczyzni

Agi Polcia kocha tate widze :))

Moi starsi chlopcy pojechali na nocna wyprawe na basen , Olaf strasznie polubil wyjscia z tata po dobranocce nawet jesli to tylko odstawienie auta do garazu czuje sie wtedy taki wazny i dorosly. A ja dumam czy zabrac sie za prasowanie bo juz blyska i jakas burza nad nami wisi , a po poludniu byla taka ze walnelo w nasz blok ktory ma akurat robiona elewacje i nie jestem pewna czy zalozyli piorunochrony, w kazdym razie wtedy bylo slychac jakby iskra przeszla. Wezwalam faceta od azartu bo tv wysiadlo, wszedl na dach i powiedzial ze maszt sie stopil.... wiec na razie Olafa szczesliwy bo ma bajke czyli zostala nam 1 :)) jak dla mnie moze byc , dla Olcia tez ale na dluzsza mete moze byc nudne...

reklama
Ja właśnie kładę na podłogę, dzisiaj akurat położyłam na wersalce bo już miejsca mało w pokoju miałam:baffled: swoja drogą to kiszka z tym miejscem bo dzisiaj musiałam zmieścić pranie, wózek, leżaczek i dla Mai i jej maty miejsca już zabrakło:-(
no u nas to samo a niedlugo tesciowie przywioza nam kojec chyba go sobie na glowe postawimy :-D bedzie trzeba zrobic male przemeblowanie

kpi dziewczyny maja racje porozmawiajcie szczerze bo bedzie sie tylko gromadzilo coraz wiecej niedomowien, niespelnionych oczekwian i zalu... My juz w ciazy ustalilismy ze bedziemy aktywnie "wychowywac" tzn maz bedzie we wszystkim uczestniczyl i mnie odciazal ile sie da, teraz wstaje w nocy mala przewijac jak ja nakarmie, w dzien zabiera na spacery zebym mogla miec czas dla siebie albo lezy z nia na macie i cwiczy, poza tym robi zakupy i gotuje jak trzeba :-D i chociaz czasami zaklada krzywo pampersa albo mala sie poplacze bo za dlugo nadziewal na nia ubranko to widze jak sie w coreczce zako****e i jak ona na niego ogromnym usmiechem reaguje :tak: Takze kpi23 nie czekaj na cud, o tym z facetem trzeba porozmawiac, im czasami sie wydaje ze my w domu lezymy i pachniemy razem z dzieckiem :-D

paula ale laska z ciebie sliczna fotka

Lena super z was para i do tego taka piekna ksiezniczka

ewus mam nadzieje ze to serduszko jednak odziedziczy po tobie i da sie wyleczyc :-)

avena a karmisz piersia?? Bo jak piersia to nie martw sie az tak o szczepienie, przekazujesz dziecku przeciwciala :tak:

agi78 tutaj zdjecie do paszportu nawet noworodkom robia "na siedzaca" i musze ci powiedziec ze wyglada troche glupio bo takie maluszki nie maja szyjki :-) Dasz rade w Anglii zobaczysz, ja tez daje z daleka od mamy, chociaz przyznam ze tesciowie duzo pomagaja..

W ogole wszystkie fotki super! nie moge sie napatrzec jak nam maluszki szybko rosna

Ostatnia edycja:
Do góry