reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiek1983 - super chłopczyk, a jaką ma bujną czuprynkę
Lena - Gaja prawdziwa księżniczka i taka grzeczniutka
Paula24211 - ja bym się zdecydowała na ściągnięcie koloru, ale ja już takie rzeczy ze swoimi włosami robiłam że nic mnie nie przeraża:-)

Konik morski zrobił na bb furorę, też się nie mogłam oprzeć a akurat zamawiałam zawieszki do wózka i dorzuciłam do zakupów konika:-)

Kurcze nie mogę zaszczepić Igi bo ma cały czas bilirubiny za dużo:-/ Niby cały czas spada, ale już prawie 2 m-ce i trochę się martwię. Ma któraś z Was też tak?

Pokażcie konika morskiego??

reklama
A kiedy to wesele?

28 sierpien :sorry:

Paula haha to masz problema teraz, a takie ładne włosy miałas wczesniej :sorry: to zachciało ci sie czarnego noo :baffled:

Dzieciaczki super , a to moj dzinks z rana :)
IMG_7151.jpg IMG_7146.jpg IMG_7148.jpg

IMG_7160.jpg i z konikiem na zyczenie :)

Czyli mój je sporo bo zawsze ponad 900 ml a wogóle jakoś słabo przybiera na wadze...może dlatego że rośnie w górę. tylko że mojemu zdarza się raz zjeść na raz 140 a raz 40ml w nocy je raz 140ml za to w dzień czasami je i 9 razy po troszeczku...i niestety nie da się go przetrzymać żeby jadł co 2,5 - 3 godziny bo by się zapłakał.

u mnie je w miarę regularnie co 2,5-3 godziny, w nocy jest jedna przerwa 7 godzinna, średnio wychodzi 7 karmień na dobę, max zjada 130 ml na jeden posiłek, min 90 ml zazwyczaj

Dzieciaczki super , a to moj dzinks z rana :)

fAJNY dzinks:-D:tak::-D

Maje znudziła rozmowa z koleżanką i zasnęła:-D:-D

Ale fajna ta mata,ja mam ta druga prostokatna rainforester i jeszcze karuzelke,a mały jak ja lubi , fajnie,ze juz maluchy reaguja na kolory

Gosia, a ile Maja przytyła przez te 2 miesiące??

w 7 tyg ważyła 5120gr, jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 3840gr, czyli wyliczając średnią wychodzi około 183 gr. Średnia słaba, bo na początku słabo przybierała, teraz jest lepiej. A do tych centyli chyba trzeba mieć wzrost? Ja nie mogę wyliczyć tych centyli bo nie wiem ile mierzy:-(

Athena Twój maluszek wcale nie przybiera mało, 200 tygodniowo to w sam raz
Lena jest jeszcze różowy konik FISHER PRICE Konik Morski Przytulanka Usypiacz 20% (1142843743) - Aukcje internetowe Allegro
Ewela28 z tym konikiem to chyba zaczęło się od Ciebie z tego co pamiętam:-) Świetny uśmiech strzelił dzinks, i tak patrzę na te zdjęcia i konik dość spory jest

Chyba ode mnie,ale jaka furrore zrobił i naprawde działa jako usypiacz tylko baterie strasznie zżera .
A dziekujemy , usmiechac sie dopiero nie dawno tak zaczal czesciej. Moj D to zabronił mi juz kupywac cokolwiek z allegro. hehe ci faceci, wiec powystawialam jakies swoje rzeczy na aukcje ,zeby miec kase na zabawki :-D

Kurcze nie mogę zaszczepić Igi bo ma cały czas bilirubiny za dużo:-/ Niby cały czas spada, ale już prawie 2 m-ce i trochę się martwię. Ma któraś z Was też tak?

u nas podobnie. kolejny termin szczepienia mamy wyznaczony równo po skończeniu 3 miesiąca. przedtem musimy powtórzyć bilirubinę i morfologię, bo obie wykluczyły nas z poprzedniego szczepienia :crazy: Mam nadzieję, że tym razem będzie już ok.

Pytanie do koleżanek stosujących sab simplex -ile razy dziennie podajecie? Tak jak w ulotce- przed każdym karmieniem? czy co 4-6h- czyli co drugie karmienie? a może rzadziej?

reklama
Do góry