reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Cześć dziewczyny :)
Czy karmiąc piersią bierzecie jakieś witaminy ? Np te które brałyście w ciąży? Np. Falvit?
ja falvit mama biorę

dziewczyny, których dzieci mają skazę białkową: czy wasze dzieci sa niespokojne w dzień? fifi prawie wcale nie śpi, marudzi po każdym jedzeniu, w piątek idziemy na sczepienie i wtedy chcę lekarza zapytać o tą skażę, ale w sumie to raczej an 90% jest na coś uczulony, bo te krosty na buzi to mi na trądzik niemowlęcy wcale nie wyglądają
coraz bardzie zeschizowana chodzę tą skazą i się zastanawiam, czy nie pójsć też prywatnie do pediatry żeby mieć dwie opinie np

Lencja, Ita znacie jakiegoś godnego polecenia pediatrę z Torunia?

Dzięki za odpowiedzi w sprawie spacerków! Na razie uczymy się zasypiać w gondoli. Może to ułatwi wyjścia na spacer.
A macie jakieś zabawki na wózku? Łuk albo grzechotkę-zawieszkę?

my mamy coś takiego:

czerona_biedronka (1...jpg | faral | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

i fifi bardzo lubi na to patrzeć jak jedzie wózeczkiem

Kasia jak transakcja nie doszła do skutku to powinna się zrobić jedynie blokada na daną kwotę a kasa po 7 dniach sama powinna "wrócić" na konto:-)
Ja dopiero co wczoraj wieczorem pisałam że moja mała w nocy budzi się co 2-3 godziny, a dzisiaj spała od 21 - 4:30:happy: byłam w szoku bo nigdy jej się to nie zdarzało, i mam cichą nadzieję że tak już jej zostanie. Jak to było u Was stopniowo maluchy przesypiały nocki czy z dnia na dzień?

zonk polega na tym, że mi dwa razy z konta juz ściągneło niestety :wściekła/y: a mój fifi miał ze spaniem tak: najpierw pobudka o 2 i 5 w nocy, potem o 4 i o 6-7 a teraz to spokojnie do 6-7 śpi sobie, zuch chłopak, żeby jeszcze w dzien pospał troszke, bo potem wieczorem bez kija nie podchodź, taki zmęczony bidulek

Ostatnia edycja:
koriander - powodzenia w walce z myszą:szok::szok:
magdalena - super, nie ma to jak na swoim :tak::tak: a mogłabyś coś więcej o tym nosidełku napisać, ile kosztował, gdzie kupowałaś, mogłabyś jakiś link podesłać, używasz go tylko do krótkich wypadów?

I juz tak wczesnie odciagacie skorki chlopaczkom? ja sie tyle naczytalam, zeby tego do roku nie ruszac .. potem owszem - bo i kwestia higieny i pozniejszych problemow wlasnie .. ech.
Ja tez slyszalalm,ze niektorzy nie robia,ale wiekoszac jednak kaze to robic. W szpitalu mi tak mowili i pediatra w przychodni tez.
my po ortopedzie, jest OK wszystko
tylkeo ten gburowaty lekarz, miałam ochote mu w twarz walnąć
a na koniec synek mnie obsikał po raz pierwszy :-)
moj fifi osikuje mnie codziennie,albo i nawet dwa razy. Wczoraj jak mu skorke odciągałam to tak polal ,ze prawie sobie na twarz.
no i mam jeszcze jeden problem..od kiedy podaję jej nurtamigen wyskoczyła jej jakaś kaszka taka na buzi...i ogólnie chyba cera jej się pogorszyła...co zrobić? czy tak może być? ja już zgłupiałam..myślałam, że diagnoza i zmiana żywienia rozwieje nasze problemy ale było super przez 3 dni...a teraz coś znów nie tak...poradzcie..
acha..jeszcze jedno...ile płacicie za bebilon pepti? bo nurtamigen 26 zł a starcza na 3-4 dni....
alergia pokarmowa tworzy sie jakis czas,wiec nie mui od razu zaczac cos sie dziac,jak podalas cos nowego. Ja wczoraj dostalam recepte z 'P'na bebilon pepti,ktory w mojej aptece kosztuje normalnie 20zl,a ja zaplacilam 10zl. Do tej pory podawalam Nestle Nan H.A i ten w aptece kosztuje 36zl,a w tesco 27 z gorszami. Jak bede musiala karmic bebilonem to zawsze bede dostawala recepty,czy tylk teraz tak na probe dostalam te znizke?;/

Dziewczyny te co odciagają pokarm laktatorem.... ile odciagacie? wszedzie czytam ze conajmniej 20 min odciagac a mi leci przez 5 min i co dalej? Mimo ze nie leci mam odciagac?
Ja sie mecze. Musze zaczac sciagac czesciejWlasnie skonczylam pierwsze dzis (od polnocy)odciaganie 40minutowe i sciagnełam80ml... Zaczne tym systemem 7,5,3,moze cos ruszy. Czy w ogole mozliwe jest rozbujanie laktacji po miesiacu?
ja co prawda już nie odciągam ale czytałam, że powinno się odciągać systemem 7,5,3. 7 minut jedna pierś, siedem druga, potem 5 minut jedna druga i trzy jedna trzy druga.
jak czesto nalezy tak sciagac?
A po co własciwie sie odciaga ten pokarm?
Zeby dziecko mialo co jesc. Tzn ja chce choc tyle mu dawac swojego, bo tak to samo modeyfikowane.
Ja sciagam systemem 7-5-3 i powiem ci że dopiero od kiedy tak zaczęłam ściagac mleko to ładnie leci. Trzeba ściagać bez względu na to czy leci czy nie bo czesto tak mam że ściągam 4 min i nic nie leci i nagle zaczyna pieknie płynąć mleko.
no i jak po4min zaczyna,a po 5przerzucasz sie na druga cyce? ja jak przerwe na chwile jak leci to czasem znowu musze czekac az zacznie ponownie;/

waży 5200, przytył juz 2 kg:-), pozatym ma wodniaczki w jąderkach i musze go pieluchować z woreczkiem do góry:szok:, no i zezłościłam się :wściekła/y:bo franca odciągneła mu na siłe napletek i teraz ma cała czerwoną końcówkę, niewiem czy to czymś smarować?...
Mi wczoraj tez tak zrobila,fakt robila to powoli,maly nie zaplakal nawet,ale krewka mu lecila,prepisala na to krem 'Pimafucin' do stosowania 2xdziennie.
Odciagacie te skorki do konca??u mnie jest taka dziurka na ok2-3mm.

Mi wczoraj tez tak zrobila,fakt robila to powoli,maly nie zaplakal nawet,ale krewka mu lecila,prepisala na to krem 'Pimafucin' do stosowania 2xdziennie.
Odciagacie te skorki do konca??u mnie jest taka dziurka na ok2-3mm.

mi zakazali odciągac, powiedzieli, że nic się nie robi dizdziusiowi
a teraz coraz więcej z was pisze o odciąganiu skórki, sama nie wiem

co lekarz to inna opinia

umówiłam się na jutro na prywatną wizytę u pediatry, jeszcze moja mam mnie u niej leczyłą kiedy inni rozkładali ręce, może ona mi pomoże w moich rozterkach an temat skazy białkowej

Ostatnia edycja:
Moja malutka kolejny dzien spokojna...Tylko je i spi.....A co najważniejsze, że zasypia sama....Odkryłam że zasypia jej sie bardzo dobrze w tym nowym leżaczku, a jak jeszcze włączę wibracje to już w ogóle wystarcza 5 minut i spi....Dziewczyny jak często jedza Wasze dzieci??? Moja co 2,5 godziny 120ml....w dzień ( jak z zegarkiem w ręku!) a wnocy jak zje o 18.30, zasypia przed 20 wstaje o 2.00, a potem przed 6.00...Ale widzę zeten ostatni posiłek przed snem je coraz pożniej....Najpierw była 17.30, potem po 18.00 od dwóch dni 18.30....Fajnie by bylo jakby jadła po 20.00 to by przespała całą noc!!!!

Ja mojemu odciągam i przemywam od pierwszego dnia w domu i juz mu prawie do końca schodzi. Lekarka na bilansie mnie pochwaliła. Zresztą moja siostra u syna tak nie robiła i teraz żałuje, bo ma problemy. Więc ja jestem jak najbardziej za.

reklama
Ale jestem łoś...kupiłam malutkiej leżaczek-bujaczek, ale bez huśtawki, zamiast odrazu pomyśleć:-/i teraz widzę że ona bardzo lubi to kołysanie w bujaczku i myślę że przydałaby nam się huśtawka taka która sama buja. Jakie polecacie??

Do góry