ja jadłam duszone i zupke pieczarkową. musisz spróbowaćDziewczyny czy można jeść pieczarki karmiąć cycem??
reklama
emalia82
Fanka BB :)
robisz to w kapieli pod woda? a czym przemywasz?
Zaraz po wyciągnięciu z wanienki. Płucze myjke (mam ściereczke frote) odciągam skórkę i delkatnie przy brzegu skórki obmywam żeby zawsze trochę tej mastki białej zeszło.
Witajcie ja już suknię ślubną mam
Teraz szukam butów
No nareszcie masz tą wymarzoną suknie. Bardzo się ciesze kochana.:-)
Próbowałam dzisiaj małemu dac pierwszy raz herbatkę z butelki. Nie da rady. Za nic nie chciał miec tej gumy w buzi.:-)
Lencja
:)
katarzynajanicka, kpi23 - dziekuję za polecenie Beviva Omega dziś pod wieczór mam zamiar wybrać się na zakupy o ile Nelcia uśnie w miarę ładnie po kąpieli. Czytałam też, że Flora jest bezmleczna.
Anecznik - kupując blender zwróć uwagę na to aby cała ta część do rozdrabniania była metalowa, niektóre mają z tworzywa i po ucieraniu marchewki, pomidorów czy innych dość koloryzujących produktów może zmienić kolor. Ja używam Brauna.
Ja tam się cieszę, że Nelcia nauczyła się pić z butelki, szczególnie teraz kiedy się okazało, że jest trochę odwodniona przez te biegunki przy skazie białkowej. Gdyby nie umiała pić to musiałaby mieć w szpitalu podłączoną kroplówkę.
Widzę, że już się u kogoś zarejestrowałaś. Ja sama wybrałam dla Kornelki dr Olszewskiego - słyszałam o nim dobre opinie ale jak na złość jest cały lipiec i sierpień na urlopie. Świetne opinie ma też dr Czachowski i aż żałuję, że jego nie wybrałam. Daj znać co Ci powie pediatra. Moja Nelcia też była bardzo niespokojna i marudna zanim zaczęłam dietę eliminacyjną.Lencja, Ita znacie jakiegoś godnego polecenia pediatrę z Torunia?
Anecznik - kupując blender zwróć uwagę na to aby cała ta część do rozdrabniania była metalowa, niektóre mają z tworzywa i po ucieraniu marchewki, pomidorów czy innych dość koloryzujących produktów może zmienić kolor. Ja używam Brauna.
A może nie smakuje mu herbatka? Podaj mu troszkę swojego mleka w butelce to będziesz wiedziała czy to o smoczek i butelkę czy to o herbatkę chodzi.Próbowałam dzisiaj małemu dac pierwszy raz herbatkę z butelki. Nie da rady. Za nic nie chciał miec tej gumy w buzi.:-)
Ja tam się cieszę, że Nelcia nauczyła się pić z butelki, szczególnie teraz kiedy się okazało, że jest trochę odwodniona przez te biegunki przy skazie białkowej. Gdyby nie umiała pić to musiałaby mieć w szpitalu podłączoną kroplówkę.
Klementinka
hej dziewczynki
ale okropna pogoda u nas
jak w pazdzierniku
wczoraj wieczorem po zapodaniu czopka glicerynowego w koncu Jas zrobil kupe
oczywiscie moje rece, on od pasa w dol i pol lozka bylo obkitrane ale mimo to bylam szczesliwa:-)
kupka cale szczescie o normalnym kolorze i konsystencji
a dzis zrobil sam z siebie
niestety wzdecia jeszcze nie przechodza i budza go o 5, bidulek
co do chust to tez mam z bebelulu, niestety opinii jeszcze nie moge wystawic bo czekam az Jas zrobi sie troche stabilniejszy
kolorki i wzory maja ladne
Koriander a co to za wiazanie przeciwkolkowe?
myslicie ze mozna juz dzieci nosic na pionowo w chuscie? wszedzie producenci zalecaja dopiero od 4 miesiaca
ale okropna pogoda u nas
jak w pazdzierniku
wczoraj wieczorem po zapodaniu czopka glicerynowego w koncu Jas zrobil kupe
oczywiscie moje rece, on od pasa w dol i pol lozka bylo obkitrane ale mimo to bylam szczesliwa:-)
co do chust to tez mam z bebelulu, niestety opinii jeszcze nie moge wystawic bo czekam az Jas zrobi sie troche stabilniejszy
myslicie ze mozna juz dzieci nosic na pionowo w chuscie? wszedzie producenci zalecaja dopiero od 4 miesiaca
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Zaraz po wyciągnięciu z wanienki. Płucze myjke (mam ściereczke frote) odciągam skórkę i delkatnie przy brzegu skórki obmywam żeby zawsze trochę tej mastki białej zeszło.
No nareszcie masz tą wymarzoną suknie. Bardzo się ciesze kochana.:-)
Próbowałam dzisiaj małemu dac pierwszy raz herbatkę z butelki. Nie da rady. Za nic nie chciał miec tej gumy w buzi.:-)
To tak jak moja i ciekawe co teraz bedzie Jak dam jej z butli jak bede na weselu??
Lena zazdroszcze ci weselicha tez bym chciala,ale moj sie nie kwapi do zareczyn nawet :/
Ja swojemu tez juz z fotelika wkładke ta dla noworodka wyjełam ostatnio
I mam kupionego łososia w zamrazalniku dla małego na potem
Ja swojemu tez juz z fotelika wkładke ta dla noworodka wyjełam ostatnio
I mam kupionego łososia w zamrazalniku dla małego na potem
Zdjęcia się nie otwierają Ale to chyba nie tylko u mnie tak jest. :/
Za Azalie dwałam coś ok 90zł na 3 miesiące.
My wróciliśmy z usg bioderek i wszystko ok z nóżkami też super. Mamy zalecenie żeby nie przeszkadzać w dalszym rozwoju
I do kontroli za 2 miesiące.
My wróciliśmy z usg bioderek i wszystko ok z nóżkami też super. Mamy zalecenie żeby nie przeszkadzać w dalszym rozwoju
Nigdzie nie napisałam, ze wypija 150 ml..... ;-)100-150 ml pisałam o herbatce rumiankowej-nie mleku...podwójne gratulacje!
Ja znalazłam Beviva Omega ale jest podobno jeszcze Nova
ja podaje Bebilon Pepti - na recepte około 12 zł, starcza na 5-6 ale moja nie je całych porcji tylko max 90 ml na raz
kupki średnio raz dziennie, luźna jajecznica
taki system jest na poprawienie laktacji
raz czy dwa zawiesiłam misie ale nie sa w kregu zainteresowania mojej /natalci
ja biore Feminatal z DHA
jesli wypija 100-150 ml na dobe to jak puszka starcza Ci tylko na 3-4 dni?
moja pije 90 na posiłek, ok. 5 posiłków dziennie i nam starcza na 5-6 dni...
i jak, pewnie super na swoim?
Niestety u nas dużo mleka się marnuje..średnio Helenka wypija ok.750 ml do max 800 ml na dobę...szykuję zawsze po 90ml, czasami 120, ale bywa, ze wypija z tego 60 ml czy nawet 30 ml i za godzinę znów trzeba zrobić... Staramy się karmić nie częściej niż co 2 godziny, ale...wygląda na to, że karmimy typowo na żądanie...cały czas...
reklama
koriander
super ze wszystko ok, tak trzymac :-)Zdjęcia się nie otwierają Ale to chyba nie tylko u mnie tak jest. :/
niezle z ta kupa :-)wczoraj wieczorem po zapodaniu czopka glicerynowego w koncu Jas zrobil kupe
To wiazanie to takie:
Zobacz załącznik 270968
JA sie troche przestraszylam ze dzidzius strasznie "zwiniety" lezy , jak mnie kolezanka wiazala i wlozylysmy Lili do srodka (robi sie takie dwie kieszonki) to myslalam przez chwile ze sie polamie, a ona po chwili zasnela, potem jak sie obudzila to nakarmilam ja jeszcze piersia bo w tej pozycji mozna bardzo dyskretnie a bylysmy akurat w kawiarni :-)
Mam ksiazeczke do chusty i jest kilkanascie pozycji, dla noworodkow jest m in ta i inne w pozycji horyzontalnej, ale dla 2-3 miesiecznych tez jest polecana pozycja "siedzaca" na brzuchu mamy gdzie glowka podparta jest przez chuste.
edit: widze ze sie zdjecia nie otwieraja
Klementinka pamietaj zeby nie ubierac Jasia za cieplo, bo warstwa chusty i cieplo twego ciala duzo daja, a jak maluszek sie przegrzeje to bedzie plakal nawet przy mamusi ..