reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gosiagro super zdjęcia :-) W którym parku sobie tak spacerujecie?

w parku Grabiszyńskim, ale wyjście do takiego parku to cała eskapada, nie mam koło siebie żadnego parku, tylko ogródki działkowe:zawstydzona/y:, więc w weekend jak jest możliwość to jedziemy do parku, tyko że trzeba zabierać do samochodu fotelik, składać wózek, przenosić do fotelika, rozkładać wózek, przenosić do wózka i z powrotem składać wózek , przenosić do fotelika:szok:, wiec samo to przenoszenie składanie jazda w ta i z powrotem trwa godzinę:szok:

reklama
My jak jedziemy gdzieś dalej niż pobliski park (np. rynek) to nie bierzemy gondoli tylko mała jest w foteliku samochodowym :)
Mamy fakt park koło siebie (nawet powiedziałabym że mieszkamy w parku :) ) ale on jest na tyle mały że po półgodzinnym robieniu kółek dookoła się robi nudno i wydaje się jakby spacer trwał 2 godziny. A spacer pół godzinny to trochę za krótko więc czasami wybieramy się do południowego :) ale tam piechotką to jakieś 20min się idzie koło ulicy (Karkonoskiej no ew. Krzyckiej ale tamtędy nie lubie chodzić bo czasami z chodnikiem kiepsko czyt. brak) więc nie za zdrowo :) [tak źle i tak nie dobrze ;)]

My jak jedziemy gdzieś dalej niż pobliski park (np. rynek) to nie bierzemy gondoli tylko mała jest w foteliku samochodowym :)

ja tez bym chciała w foteliku ale Maja długo w nim nie wytrzymuje, ciasno jej przez tą wkładkę dla noworodka. Z jednej strony za mała jest żeby tą wkładkę wyjąc, główka będzie latała a z drugiej strony jest już duża w sensie wzrostu i wagi i jej ciasno:-(

Kajdusia a jaki to zaszczyt dla Torunia ze Carreras tam zawital, jakas rocznica czy po prostu sezon ogorkowy sie zaczal? :rofl2: Mimo ze brak autografow to i tak pewnie R. zadowolony, jak wrazenia po koncercie?

kpi ja znam tylko niemiecki Sabsimplex, moze to jego inna wersja? Ten sie bierze 15 kropli 2 x dziennie i wazne jest by zawsze o stalej porze wtedy najlepiej dziala

zdec chyba nadal u mamy, a neti dawno oj dawno nie bylo... ciekawe co u ewus rowniez dawno nie pisala ?

zdec chyba nadal u mamy, a neti dawno oj dawno nie bylo... ciekawe co u ewus rowniez dawno nie pisala ?

w ogóle duzo dziewczyn się nie odzywa, pewnie dzieciaczki bardzo absorbujące:tak:, ciekawe ile nas zostanie za poł roku:rofl2:
Gosia**, paulka82, Anik79, czarna wiedzma, mama mikołaja, lasposa to tylko jedne z wielu milczących, co tam u Was dziewczyny?, napiszcie coś jak nas podczytujecie:tak:

Hej!
My dziś cały dzień spędziliśmy u mojej siostry....jej teściowa zaprosiła nas na swoje imieniny..Było fajnie ...Malutka grzeczna...Przespała prawie całą wizyte z przerwami na jedzonko!!!!Żadne hałasy, śmiechy, głosne rozmowy....ją nie obudziły...
Jak wróciliśmy do domu to troszke pomarudziła ale teraz juz grzecznie spi i ja zaraz zmykam spac bo cos mnie głowa boli troszke....więc dobrze byłoby sie wyspać...bo pewnie o 2.00 mała urządzi pobudkę....
Podczytam Was jutro....

koriander - Najlepszego dla Lilianki
gosiagro - sliczne foteczki mamusi i córeczki:-)

Spokojnej nocki wszystkim mamusiom życze!

w parku Grabiszyńskim, ale wyjście do takiego parku to cała eskapada, nie mam koło siebie żadnego parku, tylko ogródki działkowe:zawstydzona/y:, więc w weekend jak jest możliwość to jedziemy do parku, tyko że trzeba zabierać do samochodu fotelik, składać wózek, przenosić do fotelika, rozkładać wózek, przenosić do wózka i z powrotem składać wózek , przenosić do fotelika:szok:, wiec samo to przenoszenie składanie jazda w ta i z powrotem trwa godzinę:szok:

Ja ostatnio taką operacje przeprowadzilam w ciagu jednego dnia 8 razy!!!! Tylko patrze czy mi bicepsy wyrosną, hehe
No i fajne foteczki widzialam :)

w ogóle duzo dziewczyn się nie odzywa, pewnie dzieciaczki bardzo absorbujące:tak:, ciekawe ile nas zostanie za poł roku:rofl2:
Gosia**, paulka82, Anik79, czarna wiedzma, mama mikołaja, lasposa to tylko jedne z wielu milczących, co tam u Was dziewczyny?, napiszcie coś jak nas podczytujecie:tak:
Mysle ze wątek przetrwa tak czy siak. Ja pisze tez na "dzieci urodzone w czercu 2005" i juz niedługo 6 lat bedzie!!

\Gosiagro- kupowałam karuzelke u tego sprzedawcy co Ty i wszystko przebieglo oki szybko sprawnie , ciekawe dlaczego u Ciebie sie opóźnia wciąż
mam nadzieje ze wszysko szybko sie wyjasni

po prostu miałam pecha:wściekła/y: wysłali na jakiś inny adres niby, a ze kontakt z nimi zerowy to tak to długo trwało, mam nadzieje, że jutro już przyjdzie

reklama
Dobry wieczór!
Kpi - ja pisałam o lefaxie - podaje się to przed każdym karmieniem 1 lub 2 pompki do buzi - to ma bananowy smak więc maleństwo się musi przyzwyczaić
jak były te upały to moja Michalina bardzo często chciała ssać i dawałam Jej nie za każdym razem tylko tak średnio co 3-4 godziny po 1 pompce a na noc 2 pompki - i tak już zostało
Ewela - mamy plaster POROFIX taki duży i składa się z dwóch części - nic nie piszą czy na 1 dzień czy dłużej tylko, że to oddychający materiał - ale jak codziennie mam zmieniać to zbankrutuję - 1 plaster ponad 7 zł:szok:
Badaicka - wszystkiego naj dla Filipka:-)
Kajdusia - no to już za późno z tą suszarką - będę oduczać potem;-)
a moja widzę, że tak jak i Twoja Małgosia - najlepiej 24 na dobę w centrum zainteresowania:tak:
do tego nie chce jeździć w wózku tylko świat oglądać - w czwartek mamy kontrolę bioderek - jak będzie już ok (bo ma lekką dysplazję) to wyciągam chustę - czy któraś z Was nosi Maluszka w chuście????

pozdrawiam

Do góry