reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

koriander - dzięki za info ale to jednak inny lek ...tam jest pompka ...

Andzia_S - dzięki, na razie nie bierzemy bo jest w miarę ok ale już wiem jak stosować jeśli będzie potrzebny

ja myślę coraz częściej o chuście - będę mogła coś w domu zrobić ...

zmęczona jakaś dziś jestem, lecę spać
dobrej nocki wszystkim mamom i maluszkom :-)

reklama
Hej

Lena jak po chrzcinach ?

Ja podobnie jak wiekszosc nie akatkuje go jak nie marudzi zreszta jest olo bylo by trudno. Ercio lubi jak sie do niego mowi i wydaje rozne dzwieki proboje nasadowac robi dziubki wystawia jezyczek a tak lezaczek , mata karuzelka

Kajdusia czesto z takimi szychami grywacie ? kim Ty sie mozesz pochwalic ?

AniaCh ja chyba w wiekszosci w pionie lubi wszystko widziec

Gosiargo piekne zdjecia widze pogoda dopiuje

Agsat ja tez na czerwiec 2005 tylko na tym co zniknal przeniesiony do zamknietego, sa wieksze i mniejsze ruchy ale sie trzymamy tyle ze grupa bardzo okrojona

Ercio spal dzis lacznie 2 godziny w tym karmiony w parku cyckiem :) ale spokojnie bez zadnych rykow i awantur u nas jutro straszny skwar zapowidaja wiec zobaczymy...

Ja też mam nadzieje, że ten wątek przetrwa, mój piotrusiowy (na innym forum) zginął śmiercią naturalną, ale tam było nas trochę mniej, tu mamy większe szanse :tak:

Koriander- a widzisz Torunianko, Twoje miasto obchodzi 777lat istnienia- stąd to całe zamieszanie, ale publiczność zjechała się z calej Polski, wpływ z koncertu- 1 800 000 zł :-):szok::-D Radek zachwycony przede wszystkim głosem Carrerasa, sam Carreras luzak w podejściu do pracy, na próbach nawet wszystkiego nie prześpiewali, szkoda tylko, że okazał się taki niedostępny, po koncercie jeszcze sztuczne ognie się nie skończyły, a ten już siedział w merolu w drodze do hotelu... a do Bydgoszczy przyleciał oczywiście prywatnym odrzutowcem :szok:

słodkich snów dziewczynki i małej ilości przerw w tym śnie :rofl2:

Hej

Kajdusia czesto z takimi szychami grywacie ? kim Ty sie mozesz pochwalic ?
...

mój R gra w orkiestrze toruńskiej, więc gra z artystami, których zaprosi jego instytucja, albo prezydent miasta, no z taką szychą to chyba jeszcze nie grał..., A ja nie gram w orkiestrze, więc mam możliwości mniejsze, współpracowałam z osobami znanymi raczej tylko w świecie muzycznym, takim bez prywatnych odrzutowców i ochroniarzy ;-)...

Zapomniałam się Wam pochwalić- Małgosia dziś pierwszy raz się śmiała na głos, do takiej brzęczącej pszczółki- normalnie zanosiła się od smiechu, powtórzyliśmy akcję nakręcania pszczółki jeszcze kilka razy i jeszcze dwa razy tak reagowała, czyli to nie przypadek, normalnie spłakaliśmy się z nią ze śmiechu :-)

Witam ;)

karo - a co z Twoją dietą? czy Mała tylko na sztucznym mleczku jest? dołączasz do grona wsparcia w diecie bezmlecznej?
super, że trafiłaś do dobrego lekarza, fajnie jak jest poprawa
wypoczywajcie!

kpi- ja nie bardzo trzymam dietę, choć nie przepadam za produktami mlecznymi więc nie mam jakiegoś dużego problemu. Mała już w zasadzie na sztucznym większość karmień jedzie. Coraz rzadziej odciągam pokarm i jest go coraz mniej. A poza tym po nutramigenie jest szczęśliwa i zadowolona- ładnie śpi więc chyba odpuszczę sobie moje mleko.

Witam wieczornie ale dopiero doczytałam niebyło czasu się odezwać bo wczoraj cały dzień na działeczce spędziliśmy a dziś u mamy na obiadku i zeszło się do wieczora:tak:
Co do tego szczepienia z cyckiem to mi też kazała tak zrobić tyle że jak ją odstawiłam na chwile to kazała żeby mała przełkneła pokarm i wtedy zaszczepiła i naprawde było zero płaczu:-)Ja mam karuzelke fishera tą z taką jakby parasolką nad zwierzątkami i wyświetla się tam taki jakby filmik ze zwierzakami super to jest mała wpatrzona jak w telewizor a jak jest dziecko starsze to się zdejmuje tą parasolke i można na suficie wyświetlać a wogóle te melodie też mała uwielbia szczególnie te zmuzyką poważną:rofl2:
gosiagro-widze że nie tylko moja ma taką bujną czuprynke:-D

Jejku, dziewczyny, macie złote dzieci :tak::szok::tak: Moja Małgoś nie wyleży minuty, żeby się nią nie zajmować, najlepiej żeby dziarsko maszerować z nią a rękach, albo dać cyca nawet bez pokarmu, ewentualnie bujać i śpiewać :eek:
Mam wrazenie, ze to magia imienia - moja Malgosia tez byla dokladnie taka jak opisujesz ;] Sekundka bez zajmowania sie byla od razu odnotowywana .. do tej pory najlepiej bawi sie przy rodzicu tuz u swojego boku, a w piaskownicy zawsze przydziela mi jakas konkretna role ;> Dobrze, ze mlody jest bardzo spokojny na spacerach.
Teraz chyba mi sie skarb trafil (i mam nadzieje, ze tak pozostanie ;]).. sam z siebie oglada swiat - czasem, wiadomo, pomarudzi, czy chce byc blisko mamy - zwykle wtedy pokazuje mu, co robimy z Malgosia ;> Czesto wystarczy mu sam widok twarzy, w ktora wpatruje sie z ogromnym zainteresowaniem. Niedlugo wyciagne mate i ja rozloze - poki co bardziej podoba mu sie otoczenie niz "zabawki" - takze jeszcze sie z nia wstrzymuje ;) Tak samo z karuzelka - czeka na szafie ;] Poza tym, jakby nie bylo - czlowiek ma juz wprawe i byle westchnienie (jak w przypadku Malgosi :p) nie powoduje rzucania wszystkiego (w tym zabawy z rzeczona Malgosia ;P) i "zabawiania" ;)

kajdusiu - polecam Ci jakas uzywana karuzelke z allegro, przy nakrecanej mozna sily stracic .. my mamy poprzednio kupiona Tiny Love. Teraz sa tansze niz 2 lata temu, a sa naprawde spoko ;) I graja po 10 lub 15 minut - my mamy taka z pilotem.

I - mimo tego, ze bardzo dobrze mi sie czas spedza z dwojka w domu - ciesze sie, ze juz jutro Malgosia idzie do zlobka ;D Poki co tylko do poludnia - ale akurat, odbiore Pesel, bedzie okazja do posprzatania w domu czy wiekszych zakupów (maz wraca ostatnio z pracy niestety po 21/22 :/)

Dobry wieczór!
Kpi - ja pisałam o lefaxie - podaje się to przed każdym karmieniem 1 lub 2 pompki do buzi - to ma bananowy smak więc maleństwo się musi przyzwyczaić
jak były te upały to moja Michalina bardzo często chciała ssać i dawałam Jej nie za każdym razem tylko tak średnio co 3-4 godziny po 1 pompce a na noc 2 pompki - i tak już zostało
Ewela - mamy plaster POROFIX taki duży i składa się z dwóch części - nic nie piszą czy na 1 dzień czy dłużej tylko, że to oddychający materiał - ale jak codziennie mam zmieniać to zbankrutuję - 1 plaster ponad 7 zł:szok:
Badaicka - wszystkiego naj dla Filipka:-)
Kajdusia - no to już za późno z tą suszarką - będę oduczać potem;-)
a moja widzę, że tak jak i Twoja Małgosia - najlepiej 24 na dobę w centrum zainteresowania:tak:
do tego nie chce jeździć w wózku tylko świat oglądać - w czwartek mamy kontrolę bioderek - jak będzie już ok (bo ma lekką dysplazję) to wyciągam chustę - czy któraś z Was nosi Maluszka w chuście????

pozdrawiam
Ja mam chustę, ale narazie jeszcze nie używałam, dopiero się przymierzam do zachustowania malutkiej. Wybrałam elastyczną, mam nadzieję że się sprawdzi. Jeszcze z 2 tygodnie i spróbujemy, niby od urodzenia, ale jakoś mam stracha:)
Dziewczyny któraś z Was pisała chyba o pieluszkach wielorazowych, używacie?

reklama
wczoraj sciaglam z jednego cyca az 90 ml szok:szok: ale za to z drugiego tylko 10:-( a dzisiaj z obu 30ml :szok::szok: juz zaczelam wszystko pic herbatki laktacyjne, karmi, bawarke, sok z czarnej porzeczki i co nic nie pomaga:-(
jak czesto sciagasz pokarm?widze,ze masz podobnie jak u mnie...herbatki laktacyjne kilka razna dobe,bawarki i nic...
Spróbuj RICINUS COMMUNIS 5CH wielu dziewczyną pomogło na laktację :-) u mnie tez była poprawa :-)
co to takiego?to sie kupuje w aptece?

Do góry