reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny, któraś pisała (nie pamiętam czy na tym forum), że używa na kolki/gazy niemieckiego lekarstwa LEFAX. Dostałam takie od koleżanki ale nie wiem jak je stosować...
Czy na codzień, profilaktycznie czy tylko jak brzuszek boli?

PS. serdeczne życzenia dla dzisiejszych "jubilatów"!
O lefaksie pisała z pewnoscia AndziaS :tak:
I dziękuje bardzo w imieniu Filipka
Badaicka - wszystkiego naj dla Filipka:-)
Anetko dziekuje w imieniu Fifiego

Ja też mam nadzieje, że ten wątek przetrwa, mój piotrusiowy (na innym forum) zginął śmiercią naturalną, ale tam było nas trochę mniej, tu mamy większe szanse :tak:
hmmm czyżby Polki.pl?

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie
troszkę mnie nie było
piątek i sobotę spędziliśmy u mojej kuzynki na wsi i było świetnie
dzieciaki super zadowolone, Tomuś całe dnie niemal przesypiał w wózku na powietrzu a Asia miała także raj, zabawy na podwórku od samego rana, 2 psy do towarzystwa a nie tylko 1, młodsza kuzynka do towarzystwa, do tego stopnia że nie miała czasu iść spać w dzień ale za to wieczorem była tak padnięta że po kąpieli w sekundę zasypiała:tak::-)
rany jak mi sie marzy żeby kiedyś mieć taki swój domek z kawałkiem podwóreczka:tak::-)

troszkę podczytałam co pisałyście ale głupio tak było siedzieć u kogoś na kompie a do tego szkoda czasu, także przesiadywałyśmy na podwórku całymi dniami

co do zajmowania się młodszym dzieciakiem Gryzka, dopóki za bardzo nie protestuje to zabawia się sam w łóżeczku, leżaczku, póki co mata leży w szafie
na szczęście jak już kiedyś pisałam nadal jest bezproblemowy i potrzebuje mało zainteresowania z naszej strony, starsza siostra nadrabia za niego za to z nawiązką i najlepiej by było gdyby nie odstępować jaje nawet na krok i we wszystkim towarzyszyć, z resztą tak miała od pierwszych dni swojego życia musiała mieć kogoś do towarzystwa a zostawiona sama w łóżeczku nawet ma chwileczkę głośno protestowała

kajdusia nie myślałam ze my tu takie osobistości na forum mamy, obracać się w takim towarzystwie :-):-)
lena pochwal się jakimiś fotkami po imprezie

Witam kochane czerwcoweczki

Oj dawno mnie tu nie było, czasami starałam się was podczytywac ale srednio mi to wychodzilo. Poczytałam tylko kilka osttanich stron. Cieszę się że nasze malenstwa pieknie rosna i rowijają się. Tym ktore mają większe lub mniejsze problemy ze zdrowkiem zyczę duzo dużo zdrówka :)

Ja chwilowo cały czas u rodziców pod Szczecinem. Za jakies dwa miesiące poszukamy mieszkanka w Szczecinie.
Dobrze mi tutaj bo rodzice mieszkaja na wsi i łatwo jest wyjść na spacer, zcasem cały dzień siedzimy z ignasiem na ogrodzie :)

Tez borykam sie z karmieniem jak wiele z was. Ostatecznie od kilku dni podaję małemu butlę raz z odciagniętm pokarmem a raz z modyfikowanym. mały zrobił sie spokojny niż jak karmiłam go tylko piersia- widać ze sie nie najadał. Mamy problem bo robi kupki co 4 dni i biedaak męczy się. Wczoraj jak zrobił to była zielona ale przebierając go jeszcze w trakcie zrobił i ta ostatnia była żółta i się zastanawiam czy ta zielen to czasem nie od tego że tyle dni przetrzymywana.

Dziś idziemy na szczepienie. Zdecydowalismy się na 5 w 1 . mam nadzieję ze Ignas wytrzyma dwa wkucia

zmykam chwilowo bo mały się budzi :)

Fałszywy alarm- nadal spi :)

Ogladam zdjęcia czerwcowych dzieciaczków :) Są poprostu śliczne i słodziutkie :)

Nasz Ignaś :)

Załączniki

• P1060377.jpg
    P1060377.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 52
  • zdjęcie 022.jpg
    zdjęcie 022.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
rozpoczyna sięnasz lekarzowy tydzień: jutro ortopeda, w piątek szczepienie, szczepimy bezpłatnymi, więc się trochę stresuję....
w nast epny wtorek idę do gina i już mi się nie chce, kolejne 120 pln wydam, ale w sumie raz na pół roku to nie będzie tak bolało

cały czas czekam na wypłatę z ZUSu, chyba spróbuję tam zadzwonić bo mnie szlag trafia

rozpoczyna sięnasz lekarzowy tydzień: jutro ortopeda, w piątek szczepienie, szczepimy bezpłatnymi, więc się trochę stresuję....
w nast epny wtorek idę do gina i już mi się nie chce, kolejne 120 pln wydam, ale w sumie raz na pół roku to nie będzie tak bolało

cały czas czekam na wypłatę z ZUSu, chyba spróbuję tam zadzwonić bo mnie szlag trafia
w takim razie powodzenia życzymy zwłaszcza w piątek jak najmniej bolesnego i bez płaczu oczywiście

my podobnie w środę usg, w czwartek ortopeda, gin także za tydzień we wtorek ;)

Witam,
U nas dzisiaj pierwsza cudowna noc Kacperek zasnął o 20 potem sie obudził po 24 na jedzonko i dopiero potem po 7:szok: , mam nadzieje że już mu tak zostanie , bo ostatnio w nocki były ciężkie . Musze też powiedzieć ze od kiedy nie jem produktów mlecznych to brzuszek mu już tak nie dokucza :-).
Mam pytanie odnośnie chust do noszenia maluszków, jakich firm macie chusty? Czy słyszałyście może o chustach firmy lennylamb ? I właśnie nie wiem czy to ma być chusta elastyczna czy taka co ma splot skośno-krzyżowy? Musze sobie jakąś chuste kupić bo dzisiaj odprowadzałam Szymka do przedszkola i musiałam Kacperka nieść w foteliku samochodowym co było strasznie niewygodne.

jak czesto sciagasz pokarm?widze,ze masz podobnie jak u mnie...herbatki laktacyjne kilka razna dobe,bawarki i nic...

co to takiego?to sie kupuje w aptece?

Są to tabletki homeopatyczne można je kupić w aptece ale rzadko mają więc łatwiej zamówić przez internet przez doz płaciłam ok 6zł Brałam je 3 razy dziennie pod język ok 5 drażetek 30 minut po jedzeniu i potem też przez 30 minut nic nie jadłam i nie piałam (tak mi w aptece doradziła) Mi nawet pomogło z tego co czytałam na innych forach to dziewczynom też pomogło od takie działające placebo :-D

Jadę z mężem do centrum, znów rozreguluje małemu cały dzień ach

Cześć Dziewczyny! Już Was nie poczytam, bo kończę się pakować. Jadę na tydzień na wypoczynek nad jeziorko:-)mam nadzieję, że pogoda dopisze.
Chciałam się pochwalić, że Łukaszek przespał 6,5h:))))))))))))))))))))

Życze przespanych nocek, spokojych dni, bezbolesnych szczepień i jak najwięcej radosnych dni!!!

Odezwę się za tydzień, chyba ze uda mi się z buszu napisać:)))

a my za chwile do pediatry
juz nie moge zniesc jego cierpienia z ta kupa
kiedys bylo tak pieknie, kupka prawie co karmienie a teraz spac nie moze bo gazy mecza

no i dwa miesiace Jas dzis konczy, o rany jak szybko czas leci

reklama
Do góry