reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie :-D
Jeszcze raz dziekujemy za zyczenia, Lili przespala w wiekszosci swoja 2-miesiecznice :-) Ale my zajadalismy sie ciastem i lodami. Jesli chcialabym wstawic zdjecia w grupie to musze zalozyc jakies konto zeby je najpierw w sieci zamiescic? Niech mi ktos to jeszcze raz wyjasni...

kpi u nas jak mala ma czas aktywnosci to ostatnio najchetniej lezy na macie i gada z Pania Malpa :-) Czasami lezy i patrzy na raczki, a jak zaczyna kwilic i do niej podchodze to usmiech od ucha do ucha i to oznacza ze chce bym sie nia zajela. Czasami cwiczymy razem (kulanie z boku na bok, podciaganie nozek do brzucha, klade ja na moim brzuchu i robie wdechy i wydechy co jej sie najbardziej podoba :tak: Twoja corcia slicznie rosnie, podobnie jak Jas Klementinki, ni porownojcie swoich dzieci do innych bo mialy nizsza wage urodzeniowa, wiec to nie ma sensu :-D Sa zdrowe i pieknie sie rozwijaja, to najwazniejsze!

Kajdusia ale news! Chylimy czola przed R. :-) I zagryzamy zeby ze nas tam nie bedzie.. Na pewno tobie tez sie trafi wkrotce podobna fucha, bez dwoch zdan! Bedzie tego koncertu mozna w sieci gdzies posluchac?? Pozdrowionka dla was :-D

Lena udanych chrzcin!!

Klementinka jutro Jas swietuje :-D i Anecznika Kamilek:tak:

reklama
Klementinka jutro Jas swietuje :-D i Anecznika Kamilek:tak:
tak, tak
jutro my swietujemy
juz 2 miesiace a mi sie wydaje ze nasze pierwsze spotkanie bylo wczoraj

to co piszecie o wypadkach w szpitalach to po prostu okropne

kpi Jas swoja aktywnosc spedza na gadaniu z tata (ze mna nie chce gadac), wgapianiu sie w okno albo na zyrandol
grzechotki i zabawki srednio go interesuja, 10 min i koniec
szablony bardziej ale jednak najlepsza zabawa z tata
troche zazdroszcze tej zabawy ale coz, mama jest do innych rzeczy
dzisiaj udalo sie mezowi nawet uspac go w wozku, bez tulenia na rekach

ja juz wysiadam, ciagle nie moze zrobic kupy i kazdy prutek go boli
jutro ide do lekarza i nie dam sobie wmowic ze to normalne
nic nie pomaga, ani masaze, ani termometr
wczoraj kupilismy w aptece jakis specyfik, jak bedzie dzis zle to go podam chociaz wolalabym najpierw do lekarza

ewela a te plasterki to sa specjalne na pepuszek?

moja karmiona jest tylko sztucznie robi kupkę raz dziennie, jej kolor jest taki musztardowy
gosiagro jakim mlekiem karmisz malenka?w ogole dlaczego nie karmisz piersia? ja mam takie wyrzuty sumienia... ale co jak meczyl sie strasznie na moich plaskich brodawkach i tych silikonowych nakladkach tez, a ja kurde tyle czasu sciagam 50ml...
Witajcie a ja mam dzisiaj chrzciny mojego aniołka;P
powodzenia.oby wszystko sie udalo:)

moj maly jak nie spi i nie placze to sobie lezy w wozku,albo w lozeczku,albo na kanapie czy lezaczku. duzo ludzi jest u mnie w domu,wiec wciaz ktos go naglada i czesto zagaduje.krzycze tylko jak chca go nosic,albobujac. staram sie robic tylo kiedy poplakuje.

filipowi zaczelo sie ulewac czesciej i raz dziennie zwymiotuje,cos chyba nie tak,co nie?

jak czesto nosicie swoje dzieci na pionowo?

Dziewczyny,a co macie za karuzelki nad łozeczkiem?

Kurcze nie moge sie zdecydowac jaka wybrac, myslalam o tej co ma zdec tej co ma projektor z misiami fishera,albo rainforester fishera - w dodatku one takie drogie :baffled:

A wylicytowałam mate fishera rainforester za 60zł mi sie udało. juz wam pokazuje nabytek i jeszcze takie lustereczko Sassy
Zobacz załącznik 270094
Zobacz załącznik 270093

ewela- my mamy ta karuzele Rainforest Fishera i jest super. Jagoda coraz bardziej sie nia interesuje :) No i melodyjki ma fajne i lampeczke :)

Witajcie a ja mam dzisiaj chrzciny mojego aniołka;P

czekamy na fotorelację;-)

Jesli chcialabym wstawic zdjecia w grupie to musze zalozyc jakies konto zeby je najpierw w sieci zamiescic? Niech mi ktos to jeszcze raz wyjasni...

ja mam konto a raczej moj J.:-D na imageshack ImageShack® - Online Media Hosting i tam wgrywam zdjęcia a następnie potem adres url tego zdjęcia wklejam do baby boom (ikonka obrazka)

gosiagro jakim mlekiem karmisz malenka?w ogole dlaczego nie karmisz piersia? ja mam takie wyrzuty sumienia... ale co jak meczyl sie strasznie na moich plaskich brodawkach i tych silikonowych nakladkach tez, a ja kurde tyle czasu sciagam 50ml...

jak czesto nosicie swoje dzieci na pionowo?

ja karmię Bebilon 1, miałam strasznie mało pokarmu laktatorem ściągałam może z 20 ml, mała się denerwowała, bo dodatkowo płaskie brodawki i kapturków używaliśmy, dałam sobie spokój może szybko się poddałam, ale przynajmniej obie jesteśmy szczęśliwe, bo tak to tyle nerwów było i płaczu, że szkoda gadać:-( miałam na początku wyrzuty sumienia, ale już mi przeszło:tak:

Jeżeli chodzi o pionowe noszenie to bardzo często, gdyż w tej pozycji najłatwiej się uspokaja:tak:

Dziewczyny,a co macie za karuzelki nad łozeczkiem?

teraz nad kołyska mam misie, które były w zestawie, a do łóżeczka mam rainforest, tnz. nie mam jeszcze bo wciąż walczę z kolesiem z allegro:wściekła/y::wściekła/y:
Karuzela FISHER PRICE + Pilot + Lampka RAINFOREST (1106242585) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Boże dziewczyny troche milezej jak Was poczytam,bo ja mam straszne wyrzuty,ze nie mam wystraczajco pokarmu. Teraz sciagam tylko 3razy dziennie i tak jak pisalam wczesniej jest to od40do 80ml. a jedna piers to w ogole mi nie pracuje,bo doslownie kilka kropel z niej wyciskam. No i zajmuje mi to, wczesniej do 30min,teraz to do50min nawet...zastanawiam sie coraz czesciej,czy nie zaprzestac,ale z drugiej strony moze tak mala dawka tez mu dobrze robi... sama juz nie wiem. Poradze sie jutro pediatry.

Ja ma karuzelke,ale jakas zwykla z allegro,kosztowala niecale 100zl.Mały patrzy na pluszaki i slucha,ale karuzela strasznie szumi,chyba lepiej zaplacic wiecej,ale miec urzadzenie grajace,a nie grajaco szumiace;/ Poza tym mam tez projektor. Rzadko go podlaczalam do tej pory,ale przedwczoraj zauwazylam,ze Fifi juz obserwuje ruchome obrazki na suficie i slucha ladnych kolysanek. Fajna sprawa.

Do góry