reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gosiargo dziekuje ranny z ciebie ptaszek :) ja wstalam dzis o 10 !!! pospalam z Erciem tatus dzis byl w domu to moglam zaszalec . A co do glowki olaf tez to robil i byla to moja wina..... noszenie na jednej rece co sklania do odwracania sie w jednym kierunku, prze to lepiej rozwijaja sie miesnie tylko jednej strony, musialam zaczac plnowac zeby zmieniac reke i ukladac w odwrotnym do ulubionego kierunku

Hefi dzieki za rotawirusy mam nadzieje ze u mnie tez zgrabnie pojdzie. U nas z ubrankami to samo 56 za male niektore 62 tez a przeciez byl z niego taki okruszek :) jutro mamy lekarza to sie dowiem ile urosl

Ewelinka sproboje Twoich wkladek tylko musze zahaczyc rosmanna

Agast to mi wbilas cwieka tym polio, mam nadzieje ze u nas bedzie w przychodni w zastrzyku, moja lekarka prowadzi obydwoch chlopakow wiec mam nadzieje ze by sie polapala bez twojej podopowierdzi

Lena u mnie to samo 2 razy zdazyly sie w nocy przerwy 6godzinne ale trafily sie dwie noce co 2... Nam marudzili ze zaliczylismy fryzjera z Olafem jak mial 10 mies ze nie obcina sie wlosow przed roczkiem bo sie mowe obcina... no i efekt taki ze nie mial 2 lat a zagadywal nas wszytskich na amen :)) trudne slowa jak kurtka kapcie mowil jak mial 1,5 roku. Efekt ujemny a moze i tak by tak bylo, zaliczamy od tamtej pory fryzjera co 1 gora 2 miesiace wiec nachodzil sie juz chlopak do fryzjera :))

Paula ja bylam nic przyjemnego

Zyrafka usmialam sie z ta milka :)) nie 40 podpasek tylko 40 wkladek czyli 20 przekrojonych podpasek. Ercio tez jakis leniwy ostatnio z jedzeniem i juz mnie boli piers zreszta ta sama ktora zalatwil Olo tak ze reka nie ruszalam

Askut u nas dlonie otwarte szczegolnie jak spi, pogadaj z lekarzem bo kiedys co mi jakas mama na placu zabaw opowiadala ze jej synowi tak zdiagnozowali zbyt mocne napiecie miesniowe, ale moze tez tak byc ze jeszcze nie jego pora na otwieranie lapek

reklama
Gosiargo dziekuje ranny z ciebie ptaszek :) ja wstalam dzis o 10 !!! pospalam z Erciem tatus dzis byl w domu to moglam zaszalec . A co do glowki olaf tez to robil i byla to moja wina..... noszenie na jednej rece co sklania do odwracania sie w jednym kierunku, prze to lepiej rozwijaja sie miesnie tylko jednej strony, musialam zaczac plnowac zeby zmieniac reke i ukladac w odwrotnym do ulubionego kierunku

Hefi dzieki za rotawirusy mam nadzieje ze u mnie tez zgrabnie pojdzie. U nas z ubrankami to samo 56 za male niektore 62 tez a przeciez byl z niego taki okruszek :) jutro mamy lekarza to sie dowiem ile urosl

Ewelinka sproboje Twoich wkladek tylko musze zahaczyc rosmanna

Agast to mi wbilas cwieka tym polio, mam nadzieje ze u nas bedzie w przychodni w zastrzyku, moja lekarka prowadzi obydwoch chlopakow wiec mam nadzieje ze by sie polapala bez twojej podopowierdzi

Lena u mnie to samo 2 razy zdazyly sie w nocy przerwy 6godzinne ale trafily sie dwie noce co 2... Nam marudzili ze zaliczylismy fryzjera z Olafem jak mial 10 mies ze nie obcina sie wlosow przed roczkiem bo sie mowe obcina... no i efekt taki ze nie mial 2 lat a zagadywal nas wszytskich na amen :)) trudne slowa jak kurtka kapcie mowil jak mial 1,5 roku. Efekt ujemny a moze i tak by tak bylo, zaliczamy od tamtej pory fryzjera co 1 gora 2 miesiace wiec nachodzil sie juz chlopak do fryzjera :))

Paula ja bylam nic przyjemnego

Zyrafka usmialam sie z ta milka :)) nie 40 podpasek tylko 40 wkladek czyli 20 przekrojonych podpasek. Ercio tez jakis leniwy ostatnio z jedzeniem i juz mnie boli piers zreszta ta sama ktora zalatwil Olo tak ze reka nie ruszalam

Askut u nas dlonie otwarte szczegolnie jak spi, pogadaj z lekarzem bo kiedys co mi jakas mama na placu zabaw opowiadala ze jej synowi tak zdiagnozowali zbyt mocne napiecie miesniowe, ale moze tez tak byc ze jeszcze nie jego pora na otwieranie lapek
jak spi to tez ma otwarte, zamkniete ma głónie jak sie ja nosi na rekach i jak placze. Rehabilitantka byla i mowila zeby masowac jej dlonie i palce. Zobaczymy mam nadzieje ze pomoze.

hej jeszcze raz ja :))

tydzień 13 - Skoki rozwojowe - już sama nie wiem... - ŻYCIE Z SYNUSIEM - ZAPISKI (PO) CIążOWE :) - bloog.pl

to link ktory sobie wyszukalam bo kuzynka ( jej siostra jest w Niemczech dyrektorka przedszkola) polecila mi ksiazke "ojej rosne" ze bardzo jej pomogla w wychowywaniu dzieci znalazlam tylko takie streszczenie ale moze to i lepiej szybciej mozna wyciagnac wnioski

I jeszcze pytanie o szablony :) pokazujecie je w okreslonej kolejnosci ? macie moze jakis link gdzie moglabym sobie cos na ten temat doczytac bo fajny sie zrobil ruch w tym temacie ale nie wiem czy wszystkie dokladnie rozeznalysmy sie o co w tym wszytskim chodzi

Ostatnia edycja:
askut - moja córcia ma łapki zaciśnięte czasem jak płacze, lub jest zdenerwowana, podczas snu są otwarte
hefi - moja już z niektórych 56 wyrosła, ale też całkiem sporo jest jeszcze dobrych, 62 też są dobre, a 68 narazie nie używamy
No i dzisiaj mój szkrab był ważony i 5100 już ma, w miesiąc przybrała prawie 2kg!!Jestem w szoku;-)
edit: weszłam na majówki 2010 i tam jakaś afera że jedna z dziewczyn udawała że jest w ciąży i wklejała nie swoje zdjęcia, ale jaja:):):)

Ostatnia edycja:
I jeszcze pytanie o szablony :) pokazujecie je w okreslonej kolejnosci ? macie moze jakis link gdzie moglabym sobie cos na ten temat doczytac bo fajny sie zrobil ruch w tym temacie ale nie wiem czy wszystkie dokladnie rozeznalysmy sie o co w tym wszytskim chodzi

Szablony są z Zabaw Fundamentalny i jest w nich napisane tak (mam nadzieję, że będzie to czytelne):
Zobacz załącznik 269523

My po wizycie u kardiologa - wielkie uff bo nie ma wady serca!!!! Jest jeszcze nie zamknięty otwór ovalny - ma ok 2 mm, wciąż są jeszcze ślady żółtaczki -a przy niej rzekomo otwór wolniej się zamyka. Pod koniec września kontrola. Za to wyniki morfologii i moczu są słabe - za 2 tyg mamy je powtórzyć.. Wczoraj pól dnia przepłakałam jak zobaczyłam te wyniki i jeszcze poczytałam co niektóre wartości oznaczają.. ech...
No i na dodatek okazało się, że Nelcia ma skazę białkową.. Więc niestety miałam dobre przeczucia...
No i teraz muszę wyeliminować z jadłospisu mnóstwo produktów - bo karmię piersią.. Oj będzie to trudne :(
Co do rozmiaru to u nas 56 ale już zaczynam sięgać po 62 - szczególnie jak zakładam pieluszkę wielorazową, bo one są większe.

gosiagro ale Majusia juz duza!!:szok: ;-) A czy macie potwierdzona asymetrie czy tylko przypuszczenie? Z tego co pamietam to Maja jest na modyfikowanym, tam chyba jest odpowiednia porcja zelaza, czy jednak moga powstawac niedobory? :confused:

mogą niestety. Nasza Helenka od początku jest na mleku modyfikowanym i ma anemię. We wtorek robimy kontrolne badania...

Witajcie,

moja Majusia pobiła dzisiaj rekord w spaniu, jak zasnęła o 20:30 to obudziła się o 4 :szok::szok: jedzenie i dalej spała do 6:30 jedzonko, kupka, gadanie z misiami :-D i przed chwilą o 8 znowu zasnęła:-D
Milka - wstaje razem z Maja:tak:, ale za to o 22 już mnie nie ma i nie mogę sobie Housa obejrzeć bo zasypiam najczęściej po 5 minutach filmu:zawstydzona/y:
Lencja - super, że wady serca nie ma:tak:, ale przykro mi z powodu złych wyników i skazy, widzę, że ta skaza dotyka coraz więcej czerwcówek:-(
Ania. - a jaki poziom żelaza ma twoja córeczka, czy bierze jakieś preparaty na tą anemię?

reklama
Witajcie,

moja Majusia pobiła dzisiaj rekord w spaniu, jak zasnęła o 20:30 to obudziła się o 4 :szok::szok: jedzenie i dalej spała do 6:30 jedzonko, kupka, gadanie z misiami :-D i przed chwilą o 8 znowu zasnęła:-D
Milka - wstaje razem z Maja:tak:, ale za to o 22 już mnie nie ma i nie mogę sobie Housa obejrzeć bo zasypiam najczęściej po 5 minutach filmu:zawstydzona/y:
Lencja - super, że wady serca nie ma:tak:, ale przykro mi z powodu złych wyników i skazy, widzę, że ta skaza dotyka coraz więcej czerwcówek:-(
Ania. - a jaki poziom żelaza ma twoja córeczka, czy bierze jakieś preparaty na tą anemię?
Moja zasnęła o 20 a wstała do cyca o 1 więc jak na cyckanie to bardzo długo spała;)

Do góry