reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Widzę że dzisiaj sporo małych maruderów:-)Moja też do spania była ostatnia przez cały dzień, a to na rękach, a to w leżaczku, a to przy cycu, a to w łóżeczku i tak w kółko, jeszcze w międzyczasie trochę popłakiwała, robiła kupkę, no dzień świra jak tak nie chce spać.
Milka26 - właśnie już widziałam wcześniej że pisałaś że przez skórę badają poziom bilirubiny, nawet nie wiedziałam że tak się da, spróbuję się dowiedzieć czy u mnie gdzieś się da tak zbadać bo jak ją mają znowu kłuć to mi się słabo robi. No i chyba szczepienie się trochę przesunie jeśli żółtaczka się utrzymuje
Lena - nawet się nie obejrzymy jak nasze czerwcowo/lipcowe szkraby będą miały roczek, tak ten czas zasuwa.

reklama
Padam z nog, caly dzien spedzilismy na dworze, plus wizyta u lekarza z oczkiem ropiejacym, musze przyznac ze u mnie powoli wszelkie opory odnosnie karmienia publicznie znikaja :-D Na szczescie malej to wisi gdzie je, byleby tylko mleko lecialo :rofl2:

gosiagro jaka dzielna Majeczka, niech sobie odsypia bo to zawsze dla organizmu spory wysilek po szczepieniu :tak: A jak sie slicznie usmiecha na zdjeciach :-)

ewus ten M. to chyba sam nie wie czego chce...dlatego tak dziwnie sie zachowuje, na moje to on sie boi podjac decyzje i wziac na siebie odpowiedzialnosc za rodzine, ale mysle ze zmadrzeje i przestanie kiedys uciekac.. Nie denerwuj sie bo chlopaki ten stres wyczuwaja i beda ci marudzic :tak: Swoja droga to niedoszla tesciowa calkiem przyzwoicie sie zachowala .. Dobre i to, prawda?

anecznik moze Karol po prostu musi sie wyszalec zanim pojdzie w kimono? :-)

katarzynajanicka a dlaczego sie nie udalo? maz nie chce czy maly za bardzo marudzi? Bardzo dobry pomysl, ustalic taki czas codziennie dla siebie, a i tacie dobrze on zrobi..

cobra boski suwaczek :-)

Dopiero teraz zobaczyłam że ropieje mu lewe oczko więc może to dlatego :-( a może po prostu ma gorszy dzień, oby nie miał ich wielu :-)

koriander- jakos tatuś zapomniał i za późno wrócił od domu z pracy

dziewczyny, czy to, że zjadam dziennie tonę słodyczy może być przyczyną bólu brzuszka u Filipa? pochłonełam ostatni i takie z czekoladą i takie bez czekolady, a Mały dzis strasznie płakał po rannym karmieniu, dopiero Hipp i masaż brzuszka pomogły, wczoraj udało się pokonac kolkę suszarką do włosów, ale musze znaleźć przyczyne tych jego bóli, bo typowa kolka to chyba nie jest skoro występuje codziennie o innej porze......
sama już nie wiem

dziś ma byc znów upał więc jedziemy do moich rodziców :)
miłego dnia

Tak, słodycze niestety mogą być przyczyną bólu brzuszka ;/

DZIEWCZYNY, KTORE MIAŁY HEMOROIDY W CIĄŻY- POZBYŁYŚCIE SIE ICH JUZ? BO JA JUZ NIE WIEM CO ROBIC...

Ostatnia edycja:
U mnie noc nieprzespana;(Mala się napina płacze wczoraj od 19 nie zrobiła kupy gdzie w nocy z 3 robi;(Strasznie się pręży i napina....dzwoniłam do położenj kazała kupić biogaię bądż kalinox;(Powiedziała, że to małe koleczki:)

witam się porannie,

piszę szybciutko zanim mój łobuziak wstanie. Milenka też ostatnio marudna jakaś w dzień....wczoraj wogóle nie chciała spać... leżała sobie, trochę patrzyła na świat, ale ogólnie to marudziła, wierzgała nóżkmi i rączkami i ryczała...domagała się ciągłej uwagi...no cóż...teraz nasze dzieciaki z dnia na dzień będą mniej spać....ale zauważyłam co jej pomaga się wyciszyć...możecie spróbować- może u was też się sprawdzi- jak chcę aby mała usnęła a nic nie pomaga to owijam ją szczelnie kocykiem lub pieluchą- ważne aby nie mogła wierzgać. Jak jest taka otulona to ją kłade i leciutka klepe po pleckach lub pupci, ewentualnie delikatnie nią bujam na boczki i ostatnio często pomaga- zwłaszcza w nocy.
a to kolejne fotki:
19.07.jpg19.07.2010.jpgmilenka19.07.qq.jpgmilenka19.07.q.jpg

Załączniki

• CIMG2383.jpg
    CIMG2383.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 59
  • CIMG2381.jpg
    CIMG2381.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 50
  • CIMG2382.jpg
    CIMG2382.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 44