reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja mam vitum kid, to jednocześnie witamina k i d. Ale wkurzają mnie te kapsułki, jak o tym przeczytałam to dopiero sobie zdałam sprawę z tego, że faktycznie bezpieczne to nie jest...
ooo, nie wiedziałam że jest 2w1 :no: ja podaję osobno K i D ale też z sercem na ramieniu żeby mi się kapsułka przypadkiem nie wyślizgnęła...

Ależ nasza mała dziś marudna...już rece nam opadają .....A wczoraj było tak pięknie...
mój Kamiś też tak ma..jeden dzień cudowny a drugi na odwrót...mały marudzący cały dzień...cóż, nie pozostaje nic innego jak zacisnąc zęby i przeczekać...

Ostatnia edycja:
reklama
gosiagro jaka piekna Majunia i jak cudnie sie usmiecha
moj Jas nie za bardzo lubi sie usmiechac, mam nadzieje ze nie bedzie ponurakiem

Koriander niezly chillout na kanapie:-)

zdec a ludzie jakos sie gapili jak karmilas na tym przystanku? ja ciagle jeszcze mam jakies zahamowania i na karmienie lece do domu
pewnie zmieni sie to jak pojde z malym gdzies dalej

ja tez jakoś nie mogę przy ludziach karmić, tym bardziej na ulicy, tyle zboczeńców teraz. Ostatnio musiałam na cmentarzu karmić, przy grobie babci Łukaszka, bo siuę wydarł a do domu daleko, ale przykryłam się pieluszką:)))

aqq- ja też mam dwa w jednym w kapsułkach i daję z mlekiem na łyżeczce, nie szkodzi, że nie wszystko wleci do buzi, przy podawaniu z kapsułki, też dziecko może wypluć przecież

agi u mnie tez w kratke- raz dobrze, na drugi dzien maruderek sie włacza, najgorsze są dla mnie noce, bo brak snu u mnie równa się z depresją:((((

a to my dzisiaj

witam

musze polecic sposob Katarzynyjanieckiej herbata z kopru wloskiego z herbapolu u nas dziala ( oby nie zapeszyc) u nas na razie po kolkach dzieki Kasiu !!!! kupilismy tez infacol i wtedy kiedy dawalismy tez dzialal

Kip Gosiargo Ita dzieki za kciuki juz po badaniu i wszystko jest w porzadku :))

Paula a moze poszukaj glebokiego wozka na allegro albo w komisach tanszego uzywanego w dobrym stanie, moglabys go zostawic u mamy, albo ktos ze znajomych ma a nie uzywa moglabys pozyczyc

Cobra piekny suwaczek :))

Gosiargo napisz na co wkoncu szczepilas i ile bylo ukluc, a Majeczka przecudna a jak sie usmiecha :)

Zyrafka to Wam smyk urzadzil rocznice :)) a dzis pieknie razem wygladacie :))

Lena nie wiem czy wedzone ryby mozna ja jem takie przyduszone i jest ok ale Ty jesz schabowe i golabki wiec chyba nic Ci nie grozi

Aqq ja daje na lyzeczce bo dolewam jeszcze cebionmuliti do tego pare kropel mleka a maly robi taka mine ze normalnie mowi a fuj co mi tu dajesz :))

Co do publicznego karmienia karmilam juz w parku tak jak Zyrafka troche sie okrywlam pieluszka. €
Jak bylam na macierzynskim z Olem to po nocach ( tylko jak maz byl w pracy !!!) wydzwanial do mnie jakis zbokol , jak dostalam smsa zeby sie umowic w parku i glupia myslac ze to jaks kolezanka odpisalam ze nie moge i zaproponowalam oinny termin , dostalam opieprz od wszystkich wokolo. Zaczelam mysle i w koncu mialam tak ze jak wychodzilam to sie rozgladalam wokolo i wszedzie widzialam zbokoli

My po badaniu jak pisalam wszytsko ok a dzien pieknie przespany nawet bylam na zkupach i dogralam w kosciele chrzest , my chrzcimy 4 wrzesnia , ubranko po Olafku czeka byl w tym samym wieku wiec bedzie ok.

Z tymi kapsułkami to faktycznie trzeba uważać, ale najgorzej jak się ma osobno te witaminy, u mnie pierwsza bez problemu, gorzej z drugą bo już mam rękę tłustą od tej pierwszej. Ale teraz mam już k+d razem i nie ma problemu.
Dziewczyny na kolki jest jakiś taki wynalazek SkandProjekt - WINDI - Start tylko nie mam pojęcia czy to skuteczne? I chyba poradziłabym się lekarza czy coś takiego w ogóle można stosować.
Chcę dla dzidzi te szczepionki skojarzone żeby jak najmniej ukłuć, a ona już miała 3 razy krew pobieraną;-(bo cały czas żółtaczka się utrzymuje, buuuu. I to dzisiaj aż do 3 fiolek, myślałam że tam zjadę pod kozetkę:-(
A któraś pisała o recepcie na szczepionki - jest faktycznie duża różnica w cenie?

u nas noc spokojniejsza niż poprzednia- mały nie stękał aż tak bardzo, a po Hippie koperkowym zaczął w końcu bączki puszczać, więc pewnie pomaga :)nawet się wsypałam :) pogoda póki co taka w miarę, więc pewnie znów pół dnia na spacerze spędzimy :) miłego dnia cioteczki:-)

a do gina idę 6 sierpnia brrrrrrrrrrrrrr ale za to teraz już raz na pół roku a nie co 2-3 tyg :)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

noc była bardzo spokojna:-), takie szczepienia to ja lubię:tak:, co prawda miała stan podgorączkowy 37,6, ale po jej zachowaniu nie było tego widać, wiec nic nie robiłam i już temperatura jest w normie:)

Agi78 - będzie ci ciężko bez Pawła, ale na pewno dasz rade!
zdec- jestem jak najbardziej za wózkowym spotkaniem:-D
Milka - fajnie, ze wszystko ok:tak:. My szczepimy skojarzona 6w1, zapłaciłam za to 223 zl, wczoraj było jedno ukłucie a zaszczepiona została na WZW typu B, krztusiec, błonica, tężec, poliomyelitis oraz HIB
zyfaffka - pięknie wyglądacie:tak:, pierwsze zostawienie to zawsze stres, ale mąż na pewno da radę:tak: tym bardziej, że wychodzisz na krótko, trzymam kciuki:-D
ewela- ja jeszcze u gina nie byłam, jakoś tez nie mogę się zebrać

Dziewczyny,a byłyscie juz u gina na kontroli? Bo ja jeszcze nie, normalnie nie mam kiedy sie do niego wyrwac :/

ja ide w piatek...

ja idę w środę i stresuję się zostawieniem małego:(((pierwszy raz i pierwszy raz będę musiała pokarm odciągnąć, mąż jeszcze bardziej chyba się stresuje

a nie mozecie isc razem?

Z tymi kapsułkami to faktycznie trzeba uważać, ale najgorzej jak się ma osobno te witaminy, u mnie pierwsza bez problemu, gorzej z drugą bo już mam rękę tłustą od tej pierwszej. Ale teraz mam już k+d razem i nie ma problemu.
Dziewczyny na kolki jest jakiś taki wynalazek SkandProjekt - WINDI - Start tylko nie mam pojęcia czy to skuteczne? I chyba poradziłabym się lekarza czy coś takiego w ogóle można stosować.
Chcę dla dzidzi te szczepionki skojarzone żeby jak najmniej ukłuć, a ona już miała 3 razy krew pobieraną;-(bo cały czas żółtaczka się utrzymuje, buuuu. I to dzisiaj aż do 3 fiolek, myślałam że tam zjadę pod kozetkę:-(
A któraś pisała o recepcie na szczepionki - jest faktycznie duża różnica w cenie?

my jeszcze sie zastanawiamy ale chyba podzielimy szczepienia (jesli szczepic bedziemy) na wiecej w odstepach czasu,
wydaje mi sie, ze taka duza dawka to zbyt duzo dla takiego maluszka ...

[

reklama
Do góry