reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny odnośnie odparzonych pup :) To polecam wodę termalną (ja mam z Iwostinu). Nasza Julka ma (miała) strasznie odparzoną pupę aż z takimi otarciami i dzisiaj rano przeczytałam na wodzie termalnej którą mój mąż używa do schładzania się ;) że działa kojąco i gojąco, od rana psikałam jak zmieniałam pieluszkę na odparzona pupę małej trochę wody czekałam aż wyschnie i później zasypka. Teraz mała juz nie ma czerwonej pupy tylko te otarcia zostały :) ale i ich się z czasem pozbędziemy.

reklama
a ja dziś dostałam prezent od męża za urodzenie synka- pierścioneczek- sama wybierałam :) czyli dotrzymał słowa, że po wypłacie kupi :) kolorowych snów :)

Cześć mamuśki:)
Ja już też mamuśka. Po terminie skierowano mnie do szpitala. Poród okazał się bardzo skomplikowany. Było bardzo ciężko. Nawet nie chce mi się o tym pisać, już czekali z wakum ...ale na szczęście po 12 godz. udało się. Urodziłam 9 lipca ale i tak jestem czerwcówka :)

Mały Eryk przyszedł na świat sn i waży 3810 kg :)
DSC00111.jpg

Lencja ja jestem zadowolona ale trzeba gop ustawic na zdrowym , moj zaniza o 1 stopien. Gratuluje karmienia !!

Katarzyna gdzie kupias ta herbate z herbapolu i dlaczego pijesz ja co 3 dni??

Cobra u mnie to samo jak karmie prawa piesia to lewa w tym czasie zalewa 4 wkladki i na odwrot, do tego samoczynne upuszczanie sie mleka w dowolnym momencie, bez wladek moge chodzic jakies 10 min po karmirniu. Same wkladki wyszly by drozej niz pieluszki wiec kupje zwykle podpaki z belli bez skrzydelek i przecinam na pol, tylko miedzy ludzi uzywam normalnych

Zyrafka ja czesem szczele malemu w oko lub w nos jak napompuje i pusci :)) czekolade jem czarna nic sie nie dzieje

Olafasola piekne zdjecia szczegolnie podoba mi sie to w lozeczku. Ercio wymiotowal chyba juz wiecej razy, po czym spokojnie przyssysa sie ponownie...

Kaj super ze sie odezwalas gratulujemy coreczki

Elizka strasznie szybko ten okres , karmisz piersia ?? Miki przecudny :)

Gryzka my szczepilismy Olafa jak mial skonczone 2 lata , wystarczyla jedna dawka

Stella gratuluje !! piekne imie wybralas ;-)

Wreszcie wieczór ale i tak duchota :-( mały na szczęście śpi.

Jeśli chodzi o kładzenie maluchów do leżaczków to ja wpierw wolę się zapytać ortopedy podczas wizyty czy to nie będzie zbyt duże obciążenie dla tak młodego kręgosłupa bowiem maluch mają w nich pozycję pół leżącą (przynajmniej w moim nie leżą na płasko) i ewentualnie jak długo mogę go w czymś takim trzymać.

U naszego malucha przy odparzeniach najlepiej sprawdza się mąka ziemniaczana :-D już kilkukrotnie sprawdzałam :-)

Dobra czas się kąpać i spać zanim maluch się nie obudzi :-D

Miłej nocki wszystkim

kpi my sobie nie radzimy :/ (jedyne co pomaga na chwilę to przecieranie małej mokrym ręcznikiem albo kąpiel w ciągu dnia (ona to w wodzie chyba mogłaby przesiedzieć cały dzień :) )

hej a my jako tako sobie poradzilismy z tymi upalami, przebywalismy w najchlodniejszym pokoju, miki byl w samych bodach, bez przykrycia spal i juz jest oki, potówki niby jakies sa ale noce nawet w upaly przesypial tylko co 3h nacyca sie budzil.
a dzis pogoda super, malemu spioszki zalozylam i idziemy skozystac z chlodku, bo chyba moze padac...:-) slonca nie ma, super:-)

Elizka strasznie szybko ten okres , karmisz piersia ?? Miki przecudny :)
no piersia karmie, nie byl nigdy dokarmiany ani nic, od poczatku cyc. ale ja tam mam , po poprzednich porodach 5-6tyg po porodzie mialam zawsze okres:dry: tu to samo... ehhh bo to ze to ciagle po porodzie to niewiem... nie leciało ze mne nic tydzien i tak nagle by poleciało? ehhh:confused:

reklama
Do góry