Dziewczyny odnośnie odparzonych pup To polecam wodę termalną (ja mam z Iwostinu). Nasza Julka ma (miała) strasznie odparzoną pupę aż z takimi otarciami i dzisiaj rano przeczytałam na wodzie termalnej którą mój mąż używa do schładzania się że działa kojąco i gojąco, od rana psikałam jak zmieniałam pieluszkę na odparzona pupę małej trochę wody czekałam aż wyschnie i później zasypka. Teraz mała juz nie ma czerwonej pupy tylko te otarcia zostały ale i ich się z czasem pozbędziemy.
reklama
Kasiula1982
Fanka BB :)
a ja dziś dostałam prezent od męża za urodzenie synka- pierścioneczek- sama wybierałam czyli dotrzymał słowa, że po wypłacie kupi kolorowych snów
stellaDODO
Cześć mamuśki
Ja już też mamuśka. Po terminie skierowano mnie do szpitala. Poród okazał się bardzo skomplikowany. Było bardzo ciężko. Nawet nie chce mi się o tym pisać, już czekali z wakum ...ale na szczęście po 12 godz. udało się. Urodziłam 9 lipca ale i tak jestem czerwcówka
Mały Eryk przyszedł na świat sn i waży 3810 kg
Ja już też mamuśka. Po terminie skierowano mnie do szpitala. Poród okazał się bardzo skomplikowany. Było bardzo ciężko. Nawet nie chce mi się o tym pisać, już czekali z wakum ...ale na szczęście po 12 godz. udało się. Urodziłam 9 lipca ale i tak jestem czerwcówka
Mały Eryk przyszedł na świat sn i waży 3810 kg
Milka26
Lencja ja jestem zadowolona ale trzeba gop ustawic na zdrowym , moj zaniza o 1 stopien. Gratuluje karmienia !!
Katarzyna gdzie kupias ta herbate z herbapolu i dlaczego pijesz ja co 3 dni??
Cobra u mnie to samo jak karmie prawa piesia to lewa w tym czasie zalewa 4 wkladki i na odwrot, do tego samoczynne upuszczanie sie mleka w dowolnym momencie, bez wladek moge chodzic jakies 10 min po karmirniu. Same wkladki wyszly by drozej niz pieluszki wiec kupje zwykle podpaki z belli bez skrzydelek i przecinam na pol, tylko miedzy ludzi uzywam normalnych
Zyrafka ja czesem szczele malemu w oko lub w nos jak napompuje i pusci ) czekolade jem czarna nic sie nie dzieje
Olafasola piekne zdjecia szczegolnie podoba mi sie to w lozeczku. Ercio wymiotowal chyba juz wiecej razy, po czym spokojnie przyssysa sie ponownie...
Kaj super ze sie odezwalas gratulujemy coreczki
Elizka strasznie szybko ten okres , karmisz piersia ?? Miki przecudny
Gryzka my szczepilismy Olafa jak mial skonczone 2 lata , wystarczyla jedna dawka
Stella gratuluje !! piekne imie wybralas ;-)
Katarzyna gdzie kupias ta herbate z herbapolu i dlaczego pijesz ja co 3 dni??
Cobra u mnie to samo jak karmie prawa piesia to lewa w tym czasie zalewa 4 wkladki i na odwrot, do tego samoczynne upuszczanie sie mleka w dowolnym momencie, bez wladek moge chodzic jakies 10 min po karmirniu. Same wkladki wyszly by drozej niz pieluszki wiec kupje zwykle podpaki z belli bez skrzydelek i przecinam na pol, tylko miedzy ludzi uzywam normalnych
Zyrafka ja czesem szczele malemu w oko lub w nos jak napompuje i pusci ) czekolade jem czarna nic sie nie dzieje
Olafasola piekne zdjecia szczegolnie podoba mi sie to w lozeczku. Ercio wymiotowal chyba juz wiecej razy, po czym spokojnie przyssysa sie ponownie...
Kaj super ze sie odezwalas gratulujemy coreczki
Elizka strasznie szybko ten okres , karmisz piersia ?? Miki przecudny
Gryzka my szczepilismy Olafa jak mial skonczone 2 lata , wystarczyla jedna dawka
Stella gratuluje !! piekne imie wybralas ;-)
Wreszcie wieczór ale i tak duchota :-( mały na szczęście śpi.
Jeśli chodzi o kładzenie maluchów do leżaczków to ja wpierw wolę się zapytać ortopedy podczas wizyty czy to nie będzie zbyt duże obciążenie dla tak młodego kręgosłupa bowiem maluch mają w nich pozycję pół leżącą (przynajmniej w moim nie leżą na płasko) i ewentualnie jak długo mogę go w czymś takim trzymać.
U naszego malucha przy odparzeniach najlepiej sprawdza się mąka ziemniaczana już kilkukrotnie sprawdzałam :-)
Dobra czas się kąpać i spać zanim maluch się nie obudzi
Miłej nocki wszystkim
Jeśli chodzi o kładzenie maluchów do leżaczków to ja wpierw wolę się zapytać ortopedy podczas wizyty czy to nie będzie zbyt duże obciążenie dla tak młodego kręgosłupa bowiem maluch mają w nich pozycję pół leżącą (przynajmniej w moim nie leżą na płasko) i ewentualnie jak długo mogę go w czymś takim trzymać.
U naszego malucha przy odparzeniach najlepiej sprawdza się mąka ziemniaczana już kilkukrotnie sprawdzałam :-)
Dobra czas się kąpać i spać zanim maluch się nie obudzi
Miłej nocki wszystkim
kpi23
jedna reka wolna wiec pisze
dziewczyny, ja juz nie moge z tymi upałami... mamy sporo potówek i trudnosci ze spaniem w dzień ... ma któras z Was tak samo ? jak sobie z tym radzicie?
Liza
hej a my jako tako sobie poradzilismy z tymi upalami, przebywalismy w najchlodniejszym pokoju, miki byl w samych bodach, bez przykrycia spal i juz jest oki, potówki niby jakies sa ale noce nawet w upaly przesypial tylko co 3h nacyca sie budzil.
a dzis pogoda super, malemu spioszki zalozylam i idziemy skozystac z chlodku, bo chyba moze padac...:-) slonca nie ma, super:-)
a dzis pogoda super, malemu spioszki zalozylam i idziemy skozystac z chlodku, bo chyba moze padac...:-) slonca nie ma, super:-)
Liza
no piersia karmie, nie byl nigdy dokarmiany ani nic, od poczatku cyc. ale ja tam mam , po poprzednich porodach 5-6tyg po porodzie mialam zawsze okres tu to samo... ehhh bo to ze to ciagle po porodzie to niewiem... nie leciało ze mne nic tydzien i tak nagle by poleciało? ehhhElizka strasznie szybko ten okres , karmisz piersia ?? Miki przecudny
reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
U nas masakra...ja już wczoraj płakałam;(
jedna reka wolna wiec pisze
dziewczyny, ja juz nie moge z tymi upałami... mamy sporo potówek i trudnosci ze spaniem w dzień ... ma któras z Was tak samo ? jak sobie z tym radzicie?