reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mam ten sam problem...pozycja w foteliku daleko wybiega od moich wyobrażeń wygody i bezpieczeństwa zarazem... :-/

reklama
Agi Pola jest przeslodka :) ja tez juz dopytywalam o Kaj ale sie nie odzywa, a ostatnia to chyba Stella ale on tez sie nie zameldowala czy juz u niej po wszystkim

Ewus dzieki za slowa uznania dla Olafka :) , dobry pomysl z tym kapaniem, powiedz dlaczego chlopcy maja tyle zleconych badan to standardowe przy blizniakach ??

Kasiek my mamy maxi cosi i Ercio wyglada jak paragraf w nim.... wydaje mi sie ze jest na niego za drobny, jak podrosnie to juz bedzie ok, z Olem tez mielismy takie wrazenie ze ani to wygopdne ani bezpieczne

Olcio oglada z tata mecz i koniecznie chce wstawic buzki:))
wiec uwaga zostawoam mu kompa wiec sie nie zdziwcie
:szok::szok::-:)happy::-p:-p:-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::baffled::dry::dry::dry::no::no::no::crazy:

eagle - a dziekuje, jakos sie wczoraj udalo przezyc, chociaz bylo kilka "momentow" gdy nie wiadomo kogo uspokoic najpierw ;D
Tesciowa ogolnie jest super - a jak mowimy jej, ze cos nam sie nie podoba (chociazby w wychowywaniu i podejsciu do wnusi :p) to sie nie obraza i stara sie pamietac - chociaz roznie jej to wychodzi ;> Ale i tak potrafi byc denerwujaca .. no coz, takie "stanowisko w rodzinie" ;D
Dobrze, ze masz okazje na "przepustki" ;D Chwilka odetchniecia jest bezcenna :)

Agi - super, ze z plytkami u Was juz wszystko wrocilo do normy !

Co do fotelikow samochodowych - to niestety, poki szkraby nie "nabiora cialka" to nawet owe wkladki redukujace to .. no i tak wyglada jakby sie topily w nich. My mielismy tylko jeden sposob - po prostu pozwijane pieluszki tetrowe, ktorymi "obtykalismy" z grubsza fotelik po bokach. Ale to na krotkich trasach bylo - potem juz mala podrosla i nie bylo potrzeby ;)

No, pora na wieczorna kapiel mlodego ;]

witajcie u nas także upał nieziemski od samego rana i Tomuś także nieco przez to marudny, oczywiście częściej przy cycu wisi ale nie ma co się dziwić jak takie gorąco to i jemu sie pić chce:tak:
ewuś podziwiam Cię że tak sama dajesz radę z dwójką maluchów na raz:tak:
zobaczysz jeszcze wszystko się ułoży i wszyscy będziecie szczęśliwi, w końcu dobro powraca i to ze zdwojoną siłą:tak::-)
a dlaczego tak częste wizyty u lekarzy? ze względu na to że bliźniaki czy wcześniej urodzone?
Kasiek1983 co do fotelika t tak jak Gryzka napisała, przy córci mieliśmy podobne wrażenie i sposobem było właśnie umieszczanie dodatkowych pieluszek
Gryzka oj takie momenty kiedy nie wiadomo kim zająć się najpierw są bezcenne:-D a jak jeszcze do tego mąż ma tysiące ważnych pytań to bajka:-D:-)

my pomalutku wychodzimy na prostą i jeżeli wiem że zajmowanie małym zajmie mi więcej czasu np. karmienie staram się wcześniej przygotować w zasięgu ręki to co akurat może okazać się niezbędne dla córci jak picie, zabawki, kredki albo nieco mniej pedagogicznie na ten czas w użyciu jest tv i bajki:-)

Właśnie miałam się pytać czy wasze maleństwa też marudne w te upały :/ Moja nie chce prawie wogóle spać. od 6 nie spała i zasnęła dopiero pół godz temu, ale już się chyba przebudza :/ W nocy spała od 21:30 do ok 1 później zasnęła o 2 i co godzinę pobudka z pół godz usypianiem więc się nie wyspałam zabardzo. Zaraz zmykamy do teściowej bo u niech chłodniej (u nas nie da się przeciągu zrobić żeby wywietrzyć porządnie mieszkanie bo mamy okna na 1 stronę :/) i może u niej się trochę zdrzemnę :)

Właśnie miałam się pytać czy wasze maleństwa też marudne w te upały :/ Moja nie chce prawie wogóle spać. od 6 nie spała i zasnęła dopiero pół godz temu, ale już się chyba przebudza :/ W nocy spała od 21:30 do ok 1 później zasnęła o 2 i co godzinę pobudka z pół godz usypianiem więc się nie wyspałam zabardzo. Zaraz zmykamy do teściowej bo u niech chłodniej (u nas nie da się przeciągu zrobić żeby wywietrzyć porządnie mieszkanie bo mamy okna na 1 stronę :/) i może u niej się trochę zdrzemnę :)

Moja max pół godz śpi...ja ją niczym nie dopajam tylko cyc a jak tam u Was>??

Hania nie spała wczoraj cały dzień, ale dzięki temu w nocy spała 5 godzin :-D

Czuję się super wyspana.

A marudna jest strasznie, to fakt

reklama
Moja max pół godz śpi...ja ją niczym nie dopajam tylko cyc a jak tam u Was>??
ja też niczym nie dopajam, tylko cyc. I rzeczywiście, śpi bardzo krótko i tak jak zając pod miedzą, co chwile oczy otwiera i kwęka. A ja na domiar zlego złapałam opryszczkę. Trzęsło mnie wczoraj zimno i dziś jest efekt. kurde , żeby tylko na maleństwo nie przeszło.:-(

Do góry