reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny, czy Wy chodzicie w pasach poporodowych w te upały??? Boje się że mi ten brzuch taki sflaczały zostanie bo nie noszę teraz pasa, ale jest za gorąco... nawet założyć nie mogę bo się non stop pocę i pas nie chce wejść... czy Wy już ćwiczycie? Kiedy można zacząć robić brzuszki? Można już biegać? Dużo przytyłam w ciąży i mam niesamowity cellulit na udach i pupie, więc chcę się tego świństwa pozbyć jak najszybciej... a jakie kremy polecacie na rozstępy???

reklama
Kasiek1983 - ja nie chodzę teraz w pasie bo się nie da:-)A ćwiczenia można zacząć bardzo szybko, oczywiście najpierw jakieś mało forsowne. Ja już robię brzuszki, ale idzie mi to jak krew z nosa, przez te 9 miesięcy mięśnie się odzwyczaiły. Co do cellulitu to ja codziennie masaż ud i pupy taką rolką z wypustkami i dodatkowo takimi "kolcami" pod prysznic. Rozstępów nie mam.

kasiek nie za wcześnie na pas??słyszałam, ze trzeba poczekać do końca połogu- 6 tyg. tak samo z ćwiczeniami.

Ja też się martwię o pozycję małego w foteliku samochodowym, jak będę u ortopedy to zapytam, czy możemy jechać tak 200 km, Łukasz będzie miał 2 miesiące wtedy.

Ja wczoraj dałam małemu herbatkę hippa z kopru i pierwszy raz ją pił, nawet sporo wypił. Dzisiaj próbowałam dać mu wodę ale wypluwał, być może był najedzony.

Upały straszne, mój mały wczoraj cały dzień spał, z tym, że byliśmy większość dnia u siostry mojego męża bo tam jest chłodno, jednak jak wróciliśmy do domu też spał, już się bałam że coś jest nie tak. Za to w nocy co 2 godz. pobudka i nie chciał zasnąć, wymęczył mnie całkowicie. Teraz śpi golasek na brzuszku:) W domu ponad 30 stopni- koszmar. A ja zabrałam się w taki upał za prasowanie, ale pieluszki się wszystkie pokończyły więc nie było wyjścia.

Dziewczyny, czy Wy chodzicie w pasach poporodowych w te upały??? Boje się że mi ten brzuch taki sflaczały zostanie bo nie noszę teraz pasa, ale jest za gorąco... nawet założyć nie mogę bo się non stop pocę i pas nie chce wejść...

Ja majtki poporodowe sobie w taki upał odpuściłam. Jeszcze bym jakiś odparzeń dostała i co, hehe

Anecznik Kamil syty, sutki cale ale masz dwa razy tyle roboty co przedtem:) odcigasz wczesniej i odgrzewasz czy odciagasz bezposrednio przed podaniem ?

Jeśli trzymam w temperaturze pokojowej to nie odgrzewam a tak to w garnuszku z ciepłą wodą mleko szybko się odgrzewa, ale fakt najgorzej z tym odciąganiem dlatego postanowiłam kupić osłonki na cycki (może mały się nabierze :-) ) i spróbować jeszcze raz :-D

Dziewczyny, czy Wy chodzicie w pasach poporodowych w te upały??? Boje się że mi ten brzuch taki sflaczały zostanie bo nie noszę teraz pasa, ale jest za gorąco... nawet założyć nie mogę bo się non stop pocę i pas nie chce wejść... czy Wy już ćwiczycie? Kiedy można zacząć robić brzuszki? Można już biegać? Dużo przytyłam w ciąży i mam niesamowity cellulit na udach i pupie, więc chcę się tego świństwa pozbyć jak najszybciej... a jakie kremy polecacie na rozstępy???

Ja z bielizną poporodową i ćwiczeniami wstrzymuję się do wizyty kontrolnej. Na szczęście u mnie już 6 tydzień i we wtorek idę do lekarza więc się wszystkiego dowiem :-) mam nadzieję że wszystko ok i będę mogła się zająć moją sylwetką.

Dziś po raz pierwszy idziemy razem z maluchem do kościoła. Ciekawa jetem jak to będzie mam nadzieję że w ciszy prześpi mszę :-) aż mam stracha :-)

a co u stelli odezwala sie czy jak? Chyba juz urodzila co?

Jesuuuu jak gorąco :szok: padam normalnie, moj mały to juz wogole sie męczy ... spac biedaczek nie moze, bo taki ukrop.

Ja to podziwiam tych ludzi co o 10 tej na plażke ida i leżą w te upały plackiem.:baffled:

witajcie.dopiero przed chwila wrocilam ze szpitala,bylam tam 16dni...maly przy porodzie zalapal obustronne zapalenie pluc.pierwszy antybiotyk po 7dniach nic nie pomogl,dopiero 2 po kolejnych 7 pomgl.mam dosc polskich szpitali,dopiero teraz bd mogla sie nacieszyc malym.pzdr

reklama
witajcie.dopiero przed chwila wrocilam ze szpitala,bylam tam 16dni...maly przy porodzie zalapal obustronne zapalenie pluc.pierwszy antybiotyk po 7dniach nic nie pomogl,dopiero 2 po kolejnych 7 pomgl.mam dosc polskich szpitali,dopiero teraz bd mogla sie nacieszyc malym.pzdr

współczuję, biedny maluszek, takie maleństwo i już się musiało nameczyć:((((
życzę dużo zdrówka, oby już same radosne dni przed wami!!!

Do góry