reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gryzka super Ci maluszek śpi w nocy:)
zdec, ewelinko - ja tez jestem w szoku - z pdejrzliwscia czekamy z M na atrakcje nocne .. akurat niewskazane, bo nowa praca u M to sie trzeba wykazac ;P

W sumie tylko kolo 17 ma jakies takie aktywno-placzliwe godziny, bylby wtedy przy cycu non stop - po karmieniu chwilke niby przysnie, a za chwile w ryk i buzia "szuka cyca". Wczoraj dalismy mu troszke herbatki koperkowej z butelki - o dziwo nie mial problemow z piciem z butli o_O moze to przez ten kapturek aventu, ktorym karmilam z 1 piersi przez 2 dni (btw - brodawka pieknie podleczona, zupelnie inna jakosc karmienia teraz; szczerze polecam). Takze generalnie to chyba przez upaly - dopada go jakas suchosc po poludniu ..

anecznik - sprobuj z kapturkami, zaoszczedzisz czas na "dojeniu" ;) One sa w taki dziubek wlasnie zrobione... a nawet po dlugim karmieniu w nich ponoc mozna "sposobem" z nich zrezygnowac.

Ech .. dzis wielkie wyzwanie - mala zmruzyla chyba oko na 10 minutek i tyle spania w ciagu dnia - przy niej maly to istna oaza spokoju ;>

cześć kochane!

oj, czytam regularnie ale z napisaniem gorzej;-)
Milenka to słodkie dzieciątko- w dzień;-) Od 2 dni jakaś płaczliwa w nocy się zrobiła...a tak było miło. Teraz budzi się co ok. 3 h- memła butle ze 40 min, zasypia - a jak ją odkładam do łóżeczka do kwęka....ach..no i chodzę niewyspana- bo jak już skończę karmić butelką to jeszcze muszę odciągnąć pokarm, wyparzyć sprzęt i zanim się położę to już zaraz muszę wstawać bo mała znów się budzi.
Myślę, że mój bąbel ma trochę kolek. Ja podaję jej infancol- czy jakoś tak i chyba jest troszkę lepiej. Zamówiłam też te krople sab simplex- zobaczymy czy się sprawdzą.
Poza tym powiem wam, że moje dziecko uwielba centra handlowe- śpi jak zabita jak się z nią po sklepach chodzi- jak tylko wyjdziemy z zakupów to od razu się budzi. potem znów zasypia w aucie- uwielbia jazdę samochodem. Wogóle to powiem wam, że wszędzie z nią jeżdże-i dziecku nic nie jest. Wręcz jej się podoba. Sklepy, spacerki, poczta, urząd....wszędzie z nią. Jutro idziemy do restauracji z nią na obiadek.
A dziś mamy wypad samotny. Babcia zostaje na dyżurze a my do kina na Shreka- ;-) trzeba się zrelaksować;-)
A to ostatnie zdjęcia łobuziaka:
mil6.jpgmil7.jpgmil8.jpgmil9.jpgmil4.jpgmil5.jpgmil10.jpg

A od którego miesiąca jest ten HiPP???

od pierwszego tygodnia, niestety mój synek nie chce ruszyć butelki:-(

co za ukrop, juz nie daję rady, w mieszkaniu mam 30 stopni

kupiłam pieluszki dady, zobaczę czy warto, mój mały ciągle robi kleksy i tyle mi pieluch idzie, ze szok!!!

Ostatnia edycja:
karo-super fotki:tak:

U mnie też pieluch idzie że ho ho a jak zaczełam dawać herbatke hippa to jeszcze więcej w każdej pieluszce prutnięcie z kleksem:happy2:ale ja jestem przekonana do Pampersa i raczej nie zmienie

Pisałyście o dziwnych odgłosach waszych maluszków... hehe, my z mężem śmiejemy się że mamy w domu małe zoo! Mały potrafi takie dźwięki wydawać że szok! Małpki, kotki, słonie, lwy, myszki... mówię Wam, istne zoo! I do tego, urodził się z takimi ciemnymi włoskami na pleckach i ramionach, wygląda jak małpka!!! Moja kochana małpka :D większość najciekawszych odgłosów wydaje podczas snu.
Kurcze... wszystkie rozpakowane i nie ma za bardzo co czytać... nikt nie marudzi... ogólna cisza!

Dobrej nocki życzę Wam kochane!!! :)

Nie udało się, ale nie mogę powiedzieć żeby było mi bardzo przykro z tego powodu. Nie potrzebnie podawałam mu mleko przez butelki AVENT tam są strasznie wąskie smoczki i maluch już otwiera buzie tylko w cienki dziubek więc z włożeniem sutka to ciężko. Raz się udało i trochę possał i zasną na 30 minut, ale to bym jeszcze przeżyła co pół godzinne wstawanie ale jak drugi raz złapał i zaczął szarpać to stwierdziłam że nie, ten ból taki jak na początku karmienia drugi raz przez to przechodzić nie chce. Więc odciągam mleko i podaje małemu w ten sposób ja nie klnę z bólu a on się nie denerwuje że sutka nie może złapać lub że mało mleka. Wilk syty i owca cała :-D tzn Kamil syty i sutki całe :-D :-D

współczuje tego ciągłego odciągania:baffled: ja raz musiałam odciągnać bo z mężem wyszliśmy na kolację i tak mnie piersi bolały-przede wszystkim sutki że obawiam się kolejnego ścigania pokarmu gdy będzie taka potrzeba:no:

Właśnie mi się przypomniało, ze za 10 dni mam pierwszą rocznicę ślubu i teraz problem- jakąś niespodziankę przydałoby się zorbić dla męża....macie jakiś pomysł??

ja też mam 18tego pierwszą rocznicę:-) i też nie wiem co zrobić, sami raczej nigdzie nie wyjdziemy, myślałam że jak będzie odpowiednia pogoda to w trójkę nad morze byśmy pojechali ale czy 200km w jedną stonę to nie za daleko dla prawie dwumiesięczniaka??

Mam pytanie: Jak to jest z tym zapisywaniem dziecka do przychodni? Mnie się w szpitalu zapytali jaką przychodnię wybrałam i mioeli tam przesłać papiery. A ja się tak zastanawiam czy na spotkanie z położna musze się umówić, czy ona sama zadzwoni?
u mnie w szpitalu pytali o moją przychodnię i dziecko automatycznie do niej zostało przypisane, szpital sam powiadamia przychodnie, na drugi dzeń po wyjściu ze szpitala położna przyszła.

Klementinka i jak Twoje uczulenie?ja 2 razy po spacerze też coś takiego miałam, drodbe krostki na rękach, a tak swędzące, że prawie się zdrapałam:baffled::szok: ale u mnie naszczęście samoistnie przeszło

Hej a moja non stop na cycu;(Ja mam brak apetytu;(Nie wiem co mi dolega;(
też bym chciała mieć brak apetytu...ja wręcz odwrotnie, tylko szukam czegoś do zjedzenia:baffled: a moja waga stoi...od dłuższego czasu nic nie schudłam:no: a u Ciebie ten brak jest spowodowany brakiem możliwości dogadzania pysznymi posiłkami?

kajdusia
duuużo zdrówka dla Was!!!

reklama
Gryzka Malgosia to jeszcze mala dziewczynka , uda jej sie wkoncu opanowac nocnik do konca i tak swietnioe jej idzie

Eagle Tomcio jest przesliczny, a temat zazdrosci juz przerabialysmy z Agast i Ewelinka , ja juz widze u olafa piewsze przeblyski powrotu do normalnosci , drugi dzien z rzedu jest juz lepiej

Magdalena u nas bylo podobnie dajemy dwa razy dziennie kroprlki na kolki i dzis juz bylo ok

Anecznik Kamil syty, sutki cale ale masz dwa razy tyle roboty co przedtem:) odcigasz wczesniej i odgrzewasz czy odciagasz bezposrednio przed podaniem ?

Zyrafka jakby ktos wstawil te dwa zdjecia osobno to bym powiedziala ze to dwujka roznych dzieci. Okraglutki Łukaszek. A co do zbierania mysli, to czasem z kolezanka mowimy ze mamy kaszke z mozgu.Jja testowalam pieluszki dady sa m niej chlonne niz pampers sporo zostaje niewciagnietego, daje teraz dady tylko po kapaniu bo sekudne po zalozeniu przy jedzeniu leci kupa w pieluche , potem przewijam w pampersa

Karo super sesja, a ze sklepami u nas na odwrot, dzis zaliczylam pierwsze zakupy z erykiem i Olafem , Olaf mial obiecanego mc donalda i lego, ja mialam kupic prezent dla nowego dzidziusia w rodzinie jak sie rozdarw w Hm to kupilam Olciowi zestaw i jak dotarl maz to lecialam go karmic uspokoil sie a potem znow awantura w aucie go wyjmowalam z fotelika wkoncu jak go odlozylam to zasnal i spal jeszcze w domu 2 godz

Ita ja tez ciagle ruszam buzia w ciazy mialam na odwrot, a wagowo spadlam juz za duzo, mam mniej niz przed ciaza. Jak karmilam ola to w nocy nawet jadlam, teraz trylko w dzien na szczescie :))

Do góry