reklama
zdec, ewelinko - ja tez jestem w szoku - z pdejrzliwscia czekamy z M na atrakcje nocne .. akurat niewskazane, bo nowa praca u M to sie trzeba wykazac ;PGryzka super Ci maluszek śpi w nocy
W sumie tylko kolo 17 ma jakies takie aktywno-placzliwe godziny, bylby wtedy przy cycu non stop - po karmieniu chwilke niby przysnie, a za chwile w ryk i buzia "szuka cyca". Wczoraj dalismy mu troszke herbatki koperkowej z butelki - o dziwo nie mial problemow z piciem z butli moze to przez ten kapturek aventu, ktorym karmilam z 1 piersi przez 2 dni (btw - brodawka pieknie podleczona, zupelnie inna jakosc karmienia teraz; szczerze polecam). Takze generalnie to chyba przez upaly - dopada go jakas suchosc po poludniu ..
anecznik - sprobuj z kapturkami, zaoszczedzisz czas na "dojeniu" One sa w taki dziubek wlasnie zrobione... a nawet po dlugim karmieniu w nich ponoc mozna "sposobem" z nich zrezygnowac.
Ech .. dzis wielkie wyzwanie - mala zmruzyla chyba oko na 10 minutek i tyle spania w ciagu dnia - przy niej maly to istna oaza spokoju ;>
cześć kochane!
oj, czytam regularnie ale z napisaniem gorzej;-)
Milenka to słodkie dzieciątko- w dzień;-) Od 2 dni jakaś płaczliwa w nocy się zrobiła...a tak było miło. Teraz budzi się co ok. 3 h- memła butle ze 40 min, zasypia - a jak ją odkładam do łóżeczka do kwęka....ach..no i chodzę niewyspana- bo jak już skończę karmić butelką to jeszcze muszę odciągnąć pokarm, wyparzyć sprzęt i zanim się położę to już zaraz muszę wstawać bo mała znów się budzi.
Myślę, że mój bąbel ma trochę kolek. Ja podaję jej infancol- czy jakoś tak i chyba jest troszkę lepiej. Zamówiłam też te krople sab simplex- zobaczymy czy się sprawdzą.
Poza tym powiem wam, że moje dziecko uwielba centra handlowe- śpi jak zabita jak się z nią po sklepach chodzi- jak tylko wyjdziemy z zakupów to od razu się budzi. potem znów zasypia w aucie- uwielbia jazdę samochodem. Wogóle to powiem wam, że wszędzie z nią jeżdże-i dziecku nic nie jest. Wręcz jej się podoba. Sklepy, spacerki, poczta, urząd....wszędzie z nią. Jutro idziemy do restauracji z nią na obiadek.
A dziś mamy wypad samotny. Babcia zostaje na dyżurze a my do kina na Shreka- ;-) trzeba się zrelaksować;-)
A to ostatnie zdjęcia łobuziaka:
oj, czytam regularnie ale z napisaniem gorzej;-)
Milenka to słodkie dzieciątko- w dzień;-) Od 2 dni jakaś płaczliwa w nocy się zrobiła...a tak było miło. Teraz budzi się co ok. 3 h- memła butle ze 40 min, zasypia - a jak ją odkładam do łóżeczka do kwęka....ach..no i chodzę niewyspana- bo jak już skończę karmić butelką to jeszcze muszę odciągnąć pokarm, wyparzyć sprzęt i zanim się położę to już zaraz muszę wstawać bo mała znów się budzi.
Myślę, że mój bąbel ma trochę kolek. Ja podaję jej infancol- czy jakoś tak i chyba jest troszkę lepiej. Zamówiłam też te krople sab simplex- zobaczymy czy się sprawdzą.
Poza tym powiem wam, że moje dziecko uwielba centra handlowe- śpi jak zabita jak się z nią po sklepach chodzi- jak tylko wyjdziemy z zakupów to od razu się budzi. potem znów zasypia w aucie- uwielbia jazdę samochodem. Wogóle to powiem wam, że wszędzie z nią jeżdże-i dziecku nic nie jest. Wręcz jej się podoba. Sklepy, spacerki, poczta, urząd....wszędzie z nią. Jutro idziemy do restauracji z nią na obiadek.
A dziś mamy wypad samotny. Babcia zostaje na dyżurze a my do kina na Shreka- ;-) trzeba się zrelaksować;-)
A to ostatnie zdjęcia łobuziaka:
Kasiek1983
Fanka BB :)
Karo85 - śliczne maleństwo i super fotki
zyrraffka
Szczęśliwa mama
A od którego miesiąca jest ten HiPP???
od pierwszego tygodnia, niestety mój synek nie chce ruszyć butelki:-(
co za ukrop, juz nie daję rady, w mieszkaniu mam 30 stopni
kupiłam pieluszki dady, zobaczę czy warto, mój mały ciągle robi kleksy i tyle mi pieluch idzie, ze szok!!!
Ostatnia edycja:
ewelinka307
karo-super fotki
U mnie też pieluch idzie że ho ho a jak zaczełam dawać herbatke hippa to jeszcze więcej w każdej pieluszce prutnięcie z kleksemale ja jestem przekonana do Pampersa i raczej nie zmienie
U mnie też pieluch idzie że ho ho a jak zaczełam dawać herbatke hippa to jeszcze więcej w każdej pieluszce prutnięcie z kleksemale ja jestem przekonana do Pampersa i raczej nie zmienie
Kasiek1983
Pisałyście o dziwnych odgłosach waszych maluszków... hehe, my z mężem śmiejemy się że mamy w domu małe zoo! Mały potrafi takie dźwięki wydawać że szok! Małpki, kotki, słonie, lwy, myszki... mówię Wam, istne zoo! I do tego, urodził się z takimi ciemnymi włoskami na pleckach i ramionach, wygląda jak małpka!!! Moja kochana małpka większość najciekawszych odgłosów wydaje podczas snu.
Kurcze... wszystkie rozpakowane i nie ma za bardzo co czytać... nikt nie marudzi... ogólna cisza!
Dobrej nocki życzę Wam kochane!!!
Kurcze... wszystkie rozpakowane i nie ma za bardzo co czytać... nikt nie marudzi... ogólna cisza!
Dobrej nocki życzę Wam kochane!!!
zyrraffka
Szczęśliwa mama
kasiek- mój Łukaszek też tak owłosiony na ramionach i pleckach- czarne włosy, jak dorosłyfacet
Nie udało się, ale nie mogę powiedzieć żeby było mi bardzo przykro z tego powodu. Nie potrzebnie podawałam mu mleko przez butelki AVENT tam są strasznie wąskie smoczki i maluch już otwiera buzie tylko w cienki dziubek więc z włożeniem sutka to ciężko. Raz się udało i trochę possał i zasną na 30 minut, ale to bym jeszcze przeżyła co pół godzinne wstawanie ale jak drugi raz złapał i zaczął szarpać to stwierdziłam że nie, ten ból taki jak na początku karmienia drugi raz przez to przechodzić nie chce. Więc odciągam mleko i podaje małemu w ten sposób ja nie klnę z bólu a on się nie denerwuje że sutka nie może złapać lub że mało mleka. Wilk syty i owca cała tzn Kamil syty i sutki całe
współczuje tego ciągłego odciągania ja raz musiałam odciągnać bo z mężem wyszliśmy na kolację i tak mnie piersi bolały-przede wszystkim sutki że obawiam się kolejnego ścigania pokarmu gdy będzie taka potrzeba
Właśnie mi się przypomniało, ze za 10 dni mam pierwszą rocznicę ślubu i teraz problem- jakąś niespodziankę przydałoby się zorbić dla męża....macie jakiś pomysł??
ja też mam 18tego pierwszą rocznicę:-) i też nie wiem co zrobić, sami raczej nigdzie nie wyjdziemy, myślałam że jak będzie odpowiednia pogoda to w trójkę nad morze byśmy pojechali ale czy 200km w jedną stonę to nie za daleko dla prawie dwumiesięczniaka??
u mnie w szpitalu pytali o moją przychodnię i dziecko automatycznie do niej zostało przypisane, szpital sam powiadamia przychodnie, na drugi dzeń po wyjściu ze szpitala położna przyszła.Mam pytanie: Jak to jest z tym zapisywaniem dziecka do przychodni? Mnie się w szpitalu zapytali jaką przychodnię wybrałam i mioeli tam przesłać papiery. A ja się tak zastanawiam czy na spotkanie z położna musze się umówić, czy ona sama zadzwoni?
Klementinka i jak Twoje uczulenie?ja 2 razy po spacerze też coś takiego miałam, drodbe krostki na rękach, a tak swędzące, że prawie się zdrapałam ale u mnie naszczęście samoistnie przeszło
też bym chciała mieć brak apetytu...ja wręcz odwrotnie, tylko szukam czegoś do zjedzenia a moja waga stoi...od dłuższego czasu nic nie schudłam a u Ciebie ten brak jest spowodowany brakiem możliwości dogadzania pysznymi posiłkami?Hej a moja non stop na cycu;(Ja mam brak apetytu;(Nie wiem co mi dolega;(
kajdusia duuużo zdrówka dla Was!!!
reklama
Milka26
Gryzka Malgosia to jeszcze mala dziewczynka , uda jej sie wkoncu opanowac nocnik do konca i tak swietnioe jej idzie
Eagle Tomcio jest przesliczny, a temat zazdrosci juz przerabialysmy z Agast i Ewelinka , ja juz widze u olafa piewsze przeblyski powrotu do normalnosci , drugi dzien z rzedu jest juz lepiej
Magdalena u nas bylo podobnie dajemy dwa razy dziennie kroprlki na kolki i dzis juz bylo ok
Anecznik Kamil syty, sutki cale ale masz dwa razy tyle roboty co przedtem odcigasz wczesniej i odgrzewasz czy odciagasz bezposrednio przed podaniem ?
Zyrafka jakby ktos wstawil te dwa zdjecia osobno to bym powiedziala ze to dwujka roznych dzieci. Okraglutki Łukaszek. A co do zbierania mysli, to czasem z kolezanka mowimy ze mamy kaszke z mozgu.Jja testowalam pieluszki dady sa m niej chlonne niz pampers sporo zostaje niewciagnietego, daje teraz dady tylko po kapaniu bo sekudne po zalozeniu przy jedzeniu leci kupa w pieluche , potem przewijam w pampersa
Karo super sesja, a ze sklepami u nas na odwrot, dzis zaliczylam pierwsze zakupy z erykiem i Olafem , Olaf mial obiecanego mc donalda i lego, ja mialam kupic prezent dla nowego dzidziusia w rodzinie jak sie rozdarw w Hm to kupilam Olciowi zestaw i jak dotarl maz to lecialam go karmic uspokoil sie a potem znow awantura w aucie go wyjmowalam z fotelika wkoncu jak go odlozylam to zasnal i spal jeszcze w domu 2 godz
Ita ja tez ciagle ruszam buzia w ciazy mialam na odwrot, a wagowo spadlam juz za duzo, mam mniej niz przed ciaza. Jak karmilam ola to w nocy nawet jadlam, teraz trylko w dzien na szczescie )
Eagle Tomcio jest przesliczny, a temat zazdrosci juz przerabialysmy z Agast i Ewelinka , ja juz widze u olafa piewsze przeblyski powrotu do normalnosci , drugi dzien z rzedu jest juz lepiej
Magdalena u nas bylo podobnie dajemy dwa razy dziennie kroprlki na kolki i dzis juz bylo ok
Anecznik Kamil syty, sutki cale ale masz dwa razy tyle roboty co przedtem odcigasz wczesniej i odgrzewasz czy odciagasz bezposrednio przed podaniem ?
Zyrafka jakby ktos wstawil te dwa zdjecia osobno to bym powiedziala ze to dwujka roznych dzieci. Okraglutki Łukaszek. A co do zbierania mysli, to czasem z kolezanka mowimy ze mamy kaszke z mozgu.Jja testowalam pieluszki dady sa m niej chlonne niz pampers sporo zostaje niewciagnietego, daje teraz dady tylko po kapaniu bo sekudne po zalozeniu przy jedzeniu leci kupa w pieluche , potem przewijam w pampersa
Karo super sesja, a ze sklepami u nas na odwrot, dzis zaliczylam pierwsze zakupy z erykiem i Olafem , Olaf mial obiecanego mc donalda i lego, ja mialam kupic prezent dla nowego dzidziusia w rodzinie jak sie rozdarw w Hm to kupilam Olciowi zestaw i jak dotarl maz to lecialam go karmic uspokoil sie a potem znow awantura w aucie go wyjmowalam z fotelika wkoncu jak go odlozylam to zasnal i spal jeszcze w domu 2 godz
Ita ja tez ciagle ruszam buzia w ciazy mialam na odwrot, a wagowo spadlam juz za duzo, mam mniej niz przed ciaza. Jak karmilam ola to w nocy nawet jadlam, teraz trylko w dzien na szczescie )