reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

chyba mam dziś doła, od rana bez humoru jestem :( jesteśmy już tydz w domu, mały rośnie zdrowo, położna go chwali że ładnie rośnie i jest zdrowy, a ja się boję, czy sobie poradzę jak B. pójdzie do pracy w czwartek lub piątek...
Kochana ja też miałam obawy...ale u nas nie było wyjścia....musialam dać radę wieczorem kiedy wracał to ja płakałam i mała płakała;)Ale jest już coraz lepiej;)

reklama
Dziewczyny a jak jest z tą kolką???Raz czytam, że pojawia się w 3 tyg,raz, że w 6 położna mi mówiła, że od razu...więc jestem już zielona!!!!!!!

A ja mam problem bo boli mnie brzuch (w nocy prawie nie spałam :/) i mam jakąś twardą gulkę pod żołądkiem po lewej stronie (jak napnę brzuch to ją czuję) :/
Poza tym mała daje nam czadu, w nocy nie dała się uspokoić :| Już cuda wyprawialiśmy.

A ja mam problem bo boli mnie brzuch (w nocy prawie nie spałam :/) i mam jakąś twardą gulkę pod żołądkiem po lewej stronie (jak napnę brzuch to ją czuję) :/
Poza tym mała daje nam czadu, w nocy nie dała się uspokoić :| Już cuda wyprawialiśmy.

Kurde u mnie jakoś cisza dzisiaj ale wczoraj też płakałam razem z nią przez te pieprzone upały!!!

lena-ja właśnie też niewiem jak z tą kolką jest każdy mówi inaczej:baffled:wiem że u poprzedniej córci jak się zaczeła w 2 tyg tak się skończyła koło 6 miesiąca:no:a najstarsza niemiała wogóle no i zosia narazie niema i mam nadzieje że niebędzie miała bo jest to straszne:no:

hefi- ja bym poszła z tym brzuchem do lekarza. Brzmi to dość dziwnie i jeśli Cie boli tak ze spać nie daje...

Mam pytanie czy trzeba meldować dzieciaczki??Czy są automatycznie zameldowane tam gdzie ja?Jeśli tak to gdzie mam iść??
ewus, arica - tak jak pisza dziewczyny, w USC jak zglaszasz sie po pesel dziecka, od razu jest meldowanie (tudziez wysylaja sami dokumenty do stosownej jednostki - domyslnie maluchy sa meldowane tam gdzie matka).
Co do spoldzielni - u nas sie zlgasza tylko liczbe osob zamieszkujacych lokal, imiennie juz nie - nie ma to najmniejszego znaczenia ;) Ale to zalezy od spoldzielni.

Milka - no fakt, prawdziwy facet ;) mysmy na poporodowce lezely we 3 mamy - 2 chlopcow i 1 dziewczynka i oczywiscie .. chlopaki ze ssaniem nie mieli problemow, dziewczyka grymasila .. tosmy sie nasmialy, ze prawdziwi faceci z nich rosna, tylko by przy piersi tkwili ;D

Ze smoczkiem wczoraj dziwne akcje zaczal - przestal mu sie przez wiekszosc czasu podobac .. zauwazyl, ze niby przyjemnosc ta sama, ale cos mleka nie daje ;P i zamaist uciszyc sie, to urzadza koncert ;) dobrze ze nasza mala jak zasnie , to juz spi dosc gleboko - albo to tylko jego ryki pomija ;)
U Malgosi widac juz powolutku troszke zazdrosci - jak tylko pojawiam sie na horyzoncie jest sugestywne "mama oć" i pokazywanie czynnosci, w ktorej jej mam pomoc / w co sie z nia pobawic. I nie da sie zbyc, ze niby babcia, ze tata - mama i juz ;)

Dzis u nas jeszcze upalniej niz wczoraj - ale poki co malec jeszcze spokojny .. w nocy tez bylo rewelacyjnie (podejrzanie :p) dobrze - karmienie po kapieli o 22, potem 4 i po 7 ;] Tylko to piekielne chrapanie meza ... jak tesciowa juz wyjedzie to sie chociaz bedzie mozna przeniesc do innego pokoju i "dospac" :p

też sie przeraziłam i dzisiaj zapisze sie najpierw do ginekologa zeby zobaczyl czy to nie od obkurczania sie macicy a później bede dalej kombinowac. :/

Czesc dziewczyny

My własnie sie wybioeramy do doktora,bo mały cos ma katarek, pokaszluje i chrapie :szok:

A moja mleczarnia wczoraj odmowila posłuszenstwa juz o 12 w nocy ,niewiem co jest,chyba w dzien mało płynów wypiłam.

A wczoraj pojechalam do gina i tak szybko chcial sie mnie pozbyc,ze na tym druczku o becikowe powbijał tylko pieczatki i kazal samej uzupełnic - i nie skasował mnie - ma szczescie facet.

Sorkas,ze tak mało pisze,ale czytam was caly czas,po prostu mały nie daje jak.

Agast mam za soba brzoskwinie -mały to lubi :-D superrr

reklama
Witam sie z Wami mam nadzieje ze wszystkie juz wypakowane kobitki jestescie:-)

jak zwykle ja w tyle z doczytywaniem :-(brak czasu:-(

u nas w koncu zmienila sie pogoda juz miałam dosyc tych upalow tylko nerwowa łaziłam bo co człowiek by nie zrobil to cały sie zaraz kleił, fajnie ze pada troszke to chociaz inne powietrze bo u nasw pokoju 28 stopni było nawet mala czulam ze sie klei, ale juz lepiej jest oby tylko za dlugo nie padało bo na spacerki nie bedzie mozna chodzic zaraz podczytam co u Was poki mała jeszcze spi

kochaniutkie potrzebuje rady odnosnie niani eletr. które polecacie ma ktoras z kamerka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry