reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

jestem dziś zmasakrowama- Fifi od 7 rano płakał prawie non stop, z przerwami max 20 min, a tak albo rece albo cyc, przy czym cyc cześciej, dobrze, że mąż ma urlop jeszcze
dopiero jak pojechaliśmy z nim do rodziców do usnął, bo jest chłodniej u nich w domu

aż się boję, co będzie jak sama zostanę z małym w domu, jak się B. urlop skończy......... może upały do tego czasu miną.........
u mnie to samo ja sama płacze;(Masakra;(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam faktycznie cisza nawet sie nie musez martwic ze nie doczytam albo prania nie wyprasuje :))

Zdec ty juz w domu ?? poczatki karmienia bywaja ciezkie , mala pewnie tez musi sie nassac zeby dostac swoje, z czasem jak sie produkcja zwiekszy i jej sila ssania to bedzie lepiej. Ery wczes niej jedna piers oproznial ponad pol godzony teraz sie uwija w 15 min maxymalnie

AniaCh piekny maluszek a jaki blondasek :)

Lena stop lat

Stella mam nadzieje ze w srode bedziesz juz po...

Gryzka moj smyk w czasie karmienia czasem zaczyna zabawe a to traca noskiem, policzkiem , brodka, poslini.... prawdziwy mezczyzna :))

Ewus piekne te Twoje slodkosci. My tez dzis zarezerwowalismy chrzciny ale na 4 wrzesnia .

Arica U nas urzad stanu cwyilnego gdzie sie zglaszalo dziecko meldowal sam dziecko w urzedzie miasta, do spoldzielni zglaszalam sama z aktem urodzenia

Smoczek probowalam dawac nawet lezy w wozku jakby syrene na dworze zalaczyl, teraz juz jest caly obmacany przez Ola , niesety Eryk nie ma na niego ochoty zreszta ja mam wrazenie ze jest za duzy do jego buzi i nie podaje jakos zbyt natarczywie :))

Upaly troche zelzaly to chyba nam wszytskim troche latwiej Eryk nawet dzis ladnie spal w dzien , pieknie zasnal wieczorem, ja zrobilam sobie zele na stopach na rece troche bede musiala poczekac jakis roczek niestety :))

Przerabialam juz temat lezenia na brzyuszku ale musze wrocic :)) Ercio trzyma ta glowke jednak pieknie czasem jak mala zyrafa , ale do tego podnosi tez nogi do gory i robi taka kolyske , chyba bardziej tym obciaza miesnie ale czy to jest prawidlowe??

Ja niestety poddałam się ze smoczkiem w sumie w pierwszej dobie życia:((((
Mała zawisła mi na cycku, a dokładnie na jednym, bo drugi ma wklęsłą brodawkę i nie chce łapać i się od razu denerwuje....
Mojego cycka traktowała jak smoczek, najlepiej cały czas w buzi... więc daliśmy smoczek... jest trochę lepiej, ale nie powiem że łatwo:((( Nasza Natalka strasznie charakterna...
Ja też miałam wklęsłe brodawki i od początku karmię w kapturkach aventu i malutka poradziła sobie z nimi i teraz są "wyciągnięte":-)więc spoko luz dasz radę. A smoczek to nic złego, zastępuje zabawę przy piersi, jest to jakiś sposób bo jak się malutka nauczy to będzie najchętniej 24h przy cycu.

A no właśnie - jak to jest z zameldowaniem? Ktoś wie?

u mnie meldunkiem zajmuje sie usc, tylko trzeba określić przy którym rodzicu ma być dziecko zameldowane jeśli oczywiście są dwa różne meldunki

zwróciłyście uwagę na pesel u mnie mnie zamiast 05 (maj) jest 25, zapomniałam zapytać sie dlaczego tak jest, może któraś z was ma wiedze na ten temat

chyba mam dziś doła, od rana bez humoru jestem :( jesteśmy już tydz w domu, mały rośnie zdrowo, położna go chwali że ładnie rośnie i jest zdrowy, a ja się boję, czy sobie poradzę jak B. pójdzie do pracy w czwartek lub piątek...

reklama
Niemam ostatnio czasu codziennie spędzaliśmy całe dnie na dworzu nawet niema czasu domu ogarnąć ale koniec tego dobrego mąż dziś do pracy a ja musze się wziąść za sprzątanie:tak:
Co do smoków to ja moją na siłe próbuje przyzwyczaić bo dwie poprzednie bez smoka chowałam to cały czas na cycu wisiały a teraz chce mieć troche wytchnienia butelke też daje ale z herbatką rumiankową albo koper włoski codzień butle wyciąga i jak narazie problemów z kolką niema.

Do góry