reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej Mamuśki!

u nas ok, cały dzien na dwirze, Mała spi jak zabita w wózku:-)
pisałyscie o odbijaniu po jedzonku, ja odbijam jesli mała jest niespokojna i daje mi znac, jak zasnie przy jedzeniu to jej nie mecze i kłade na boczek w łózeczku lub wózku i spi jak suseł;-) bez ulewania i wymiotów, wiec to sie sprawdza....

co do siusiania przy przebieraniu to standard i juz trzymam jej dluzej pieluche bo wiem ze bedzie fontanna jak ja wytre wilgotna chusteczka;-)

my od wczoraj jedziemy na bebilonie pepti 1, dr przypisała na recepte, moj pokarm odciagam i mroże na pózniej , Mała jest spokojniejsza i nie ma wzdec zatrwarzenia na bebilonie, to bardzo delikatne mleczko w porównaniu z matczynym które jest tłuste i bogate w białko a mała niestety ma problemy z jego strawieniem poki co- dr powiedziala ze za tydzien, dwa jelitka beda lepiej pracowac i wrocimy do mojego mleczka...

co do kąpieli to Niunia nie chce z wody wychodzic;-) to chyba po tatusiu heheh

pozdrawiam was i zycze spokoju i radosci z Maciezyństwa
ps czekamy na niedobitki hihi

reklama
Lena ja niestety jestem posiadaczka "modeli" nieodbijajacych i mocno ulewajacych, a mimo to zaden jak na razie kolek nie mial ani Olaf ani teraz Eryk, wiec sie nie stresuj. Jak nie odbije to tak jak pisza dziewczyny kladz na boczku a mozesz na wszelki wypadek podlozyc cos pod gorne nogi lozeczka, to jak mu sie uleje to splynie w dol. A spacerki w taka pogode to mozna juz zaczac moze napierw krociotkie a potem coraz dluzsze :))

Paula lenka jest przecudna

karo znam ten bol.... nie poddawaj sie mi z olciem po zastojach i pozniejszych brakach udalo sie znow wszytsko uregulowac choc troche to trwalo, jak mu bardzo brakowalo to dawlam mu mieszanke ale nie wyciagala nigdy wiecej niz 50 ml a pozniej znow sie dopasowalismy do swoich potrzeb

Neti gratuluje , widze ze mamy podobne kruszynki

Klementinka moj szkrab mial miesiac przed urodzeniem 2200 a urodzil sie 2390 wyglada na to ze zatrzymalo go moje nadcisnienie, ktore wkoncu okazalo sie stale a nie tylko w gabinecie

Pytanie do rozpakowanych, czy Wasze maluchy dobrze trzymaja glowke lezac na brzuszku?? nie wiem czy pamietam starszego Ola ale on chyba mocno trzymal od samego poczatku, a eryk albo jest glodny i jak go poloze to ssie swoja reke, albo jest rozespany i jak go poloze to przysypia spowrotem. Tyle ze on glownie spi i je wiec albo jest ospaly albo ma juz pelny brzuszek i nie chce go na niego klasc. Nerwowy troche potrzyma ta glowe i zaczyna plakac, teraz nie wiem czy trzyma wystarczjaco dobrze a mam schizy ze maly i slaby...

widzisz Mika ja tez mialam nadcisnienie tylko ciagle mi wmawiali ze jest w granicach normy

co do glowki to Jasiek juz przekreca na druga strone, moze faktycznie Eryk spiacy, znajdz odpowiedni moment

Jedyne co mnie pociesza w tym że nadal jestem zapakowana to to, że nadal mogę jeść wszystko na co mam ochotę:-)

zdec, musze cie troche zgnebic :-), bo nawet przy karmieniu mozesz jesc wszystko. moja polozna mowila mi juz prz pierwszym dziecku, ze to wszystko bzdury i trzeba jesc bardzo duze ilosci, zeby rzeczywiscie znaczace ilosci czegostam trafily do mleka matki. karmilam 9 miesiecy. obzeralam sie ale z glowa, za to wszystkim. dziecko nie mialo zadnych alergii ani wysypek. tak jest do dzis.
ale pewnie jak zwykle co kraj to obyczaj. u nas dziecka sie nie kapie az pempek odpanie. niczym sie nie przemywa, poprostu kikut zasycha i odpada. nie ma przy tym zadnych problemow i jakis czas saczy sie z niego taka wydzielina, az przestanie. w Polsce przemywa sie to cudami, spiytusem, woda z mydlem itp. a efekt jest ten sam, tylko u nas sie nic nie paprze :-) i wsyzstko idzie znacznie szybciej ;-)

Witam o poranku.....zwłaszcza te niedobitki-dwupaki!!!!:-):-):-):-)
Eagle się rozpakowała , więc coraz nas mniej...Liczę, że dostanę dziś również sms-a od AniCh83....Meg82 ma dziś test z oxy......więc coraz mniej tych upartych dzieciaczków!!!:-):-):-);-);-);-)
A może któraś w nocy zaszalała, co i mamy kolejną czerwcową mamusię.....Zdec, Kaj,natasza30, ????Jak tam sytuacja u Was????
Ja calutką noc przespałam....nawet nie wstałam na siusiu...oczywiście zero objawów....więc ciekawa jestem co wymyślą ze mną jutro w szpitalu....Mam nadzieję, że jak zadzwonię dziś do gina to nic się nie zmieni i jutro przyjmie mnie na oddział....bo ja już chcę małą!!!!
Dziś znów wybieram się w miacho....a co tam !!!!Może to ostatni taki dzień swobody....:-):-):-)Ale boję się już sama chodzić....bo ostatnio w sklepie złapał mnie taki skurcz że myślałam że wszystko z półki zwalę....Nie mogłam się ruszyć...Dlatego wczoraj po mieście łaziłam z siostra i koleżanką a dziś mama będzie moją ofiarą....
Dziewczynki życzę Wam miłego dnia....Zwłaszcza tym nierozpakowanym....Oby ten tydzień dla nas wszystkich okazał się łaskawy....i obyśmy mogły sie cieszyć już naszymi maleństwami.....

Ostatnia edycja:
Pytanie do rozpakowanych, czy Wasze maluchy dobrze trzymaja glowke lezac na brzuszku?? nie wiem czy pamietam starszego Ola ale on chyba mocno trzymal od samego poczatku, a eryk albo jest glodny i jak go poloze to ssie swoja reke, albo jest rozespany i jak go poloze to przysypia spowrotem. Tyle ze on glownie spi i je wiec albo jest ospaly albo ma juz pelny brzuszek i nie chce go na niego klasc. Nerwowy troche potrzyma ta glowe i zaczyna plakac, teraz nie wiem czy trzyma wystarczjaco dobrze a mam schizy ze maly i slaby...

Nasza Mała strasznie długi trzyma główkę w górze jak leży na brzuszku i przekręca sobie ją w którą stronę jej wygodnie, moja mama aż nie mogła uwierzyć że takie maleństwo ma taką siłę.
W poniedziałek Julcia ważyła 3560gram (najniższa waga ze szpitala 2820gram) :) więc ładnie przybieramy na wadze :D
Dzisiaj pierwsza samotna noc za nami :) Mama pojechała wczoraj wieczorem a mąż poszedł do pracy na nockę. Ale minęła dosyć spokojnie. Teraz trochę marudna więc zmykam lulać :D

Witam
Ale dziś znów zapowiada się piękna pogoda chyba znowu pojedziemy na działke mąż w tym tyg ma wolne to trzeba kożystać:tak:a dla dzieciaków na działce to raj

Co do trzymania główki moja długo trzyma ją wysoko i przekręca sama na boki ale robi tak już od pierwszego dnia jak się urodziła

Witam sie z rana:-)
Szymek dzisiaj jest ostatni dzień w przedszkolu, a od jutra już w domku, jestem ciekawa jak sobie poradze z dwójka;-) U nas nocka spokojna. Wczoraj Kacperek na dworze spał 6,5 godziny tylko na śpioszka dałam mu cycoreksa :-) Mieliśmy ostatnio wizyte kontrolną u pani doktor i wszystko jest ok Kacperek waży 4070:szok: waga jak wychodziliśmy ze szpitala była 3370. Posprzątałam troche mieszkanko i teraz czekam na położną, a potem standardowo jakiś spacerek.

reklama
Witajcie,
No i co?? I co?? NIC!!!!
Babcia wraca po południu, a mała dalej siedzi!!:wściekła/y:
Ale zwolnienie mi się skończyło, wczoraj jej zagroziłam że jak nie wyjdzie przez noc to idziemy do pracy i nie będę gołosłowna:wściekła/y: Zaraz się zbieram:wściekła/y:
Ostatni dzień czerwca dzisiaj..... a ja coś czuję że jeszcze sobie poczekam......:wściekła/y:

Do góry