reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
zdec nie nakręcaj się. Mój brzuch mi wisi od 7 miesiąca.,teraz mam wrażenie że mam go juz na kolanach...;P Znajoma miała sterczący prawie pod zęby i urodziła...nie ma zasady.
:happy2:

Uciekam mecz oglądać, a potem spać:-)
Jakby któraś miała w pomyśle w nocy się rozpakować to życzę szybkiego i bezbolesnego porodu;-)
Trzymajcie się ciepło;-)

OOOOOOOOOOOOOOO to mój 2000 post;)
Też oglądam mecz próbuje zrobić frencha na szkitach żeby jutro jakoś wyglądać;)
Dziewczyny te co urodziły-przydały Wam sie laktatory i mleko (bo niektóre zakupiły);)

ja bez laktatora to bym nie karmila swoim mlekiem na poczatku
tylko ja nie kupowalam bo tu wypozyczaja pompy z apteki
mleko tez sie przydalo ale radze kupowac takie jakie podaja w szpitalu bo dziecko juz sie przyzwyczai a ze zmianami roznie bywa

Pytanie do dziewczyn które noszą okulary i rodziły sn:
Czy czujecie żeby pogorszył wam się wzrok po porodzie?
Ja nic takiego nie mam, a juz trzy porody za mna... ;-)

Ja mam jakieś dziwne bóle...ano to skurcze ani nie wiadmo co ....czyzby Gaja się zdecydowałą;)
Oj chyba to bedzie dzis w nocy... ;-) do tego parcie na odbyt... :-D zycze szybkiego rozpakowania!

OOOOOOOOOOOOOOO to mój 2000 post;)
Też oglądam mecz próbuje zrobić frencha na szkitach żeby jutro jakoś wyglądać;)
Dziewczyny te co urodziły-przydały Wam sie laktatory i mleko (bo niektóre zakupiły);)
Ja laktatora nie kupowałam, i mleka tez nie... takze mi narazie niepotrzebne... cycki produkuja az za duzo mleka...:-D

A tak pozatym to dzis zważyłam mojego dwutygodniowego brzdąca i wazy juz 4600-4700g!!! :szok: wychodzilismy ze szpitala z wagą 3860g okolo.... Mój zarłoczek mały :-) :-D

DoBrAnOc

Załączniki

• DSC01412.jpg
    DSC01412.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC01413.jpg
    DSC01413.jpg
    60,3 KB · Wyświetleń: 40
Witajcie Kochane
U nas dziś i wczoraj dzień marudzenia i czasu za wiele nie ma na nic poza zajmowanie się Kornelką, którą aktywna i marudna jest jak nigdy dotąd... Ale damy radę:)
Poruszona byłam mocno mamą czerwcową i to co dziś o jej trollowaniu przeczytała mnie po prostu zamurowało...
Sama miałam dodatni wynik gbs, i Kornelka urodziła się z wrodzoną infekcją paciorkowcem... A ponieważ nie zaznaczono mi na karcie, która z patologii przeszła na porodówkę i położnictwo tego, że mam gbs+ to tylko dociekliwość lekarki pozwoliła zająć się sprawą. Antybiotyk dostałam zaledwie 1,5 godz przed porodem czyli jakby nie dostała w ogóle... Nelci pobrano dobę po urodzeniu (jak się okazało, że mam gbs+) krew aby określić wskaźnik crp, prawidłowy jest do 5 wyższy świadczy o infekcji, Kornelka miała ponad 45... Gdyby nie to badanie mogłybyśmy wyjść kolejnego dnia ze szpitala i... do dziś robi mi się słabo jak myślę, że możnaby to przeoczyć i jakie mogłyby być konsekwencje... Dlatego też poruszył mnie ten temat i nawet mi do głowy nie przyszło, że można być tak bezdusznym i głupim...

Kochane nierozpakowane - pełnia się zbliża, może to szansa dla Was????

katarzynajanicka - ciekawa jestem czy zostaniesz jutro na tej patologii...
kajdusia - piękne przywitanie :) ja też w domku dostałam kwiaty, to taki miły akcent:-)

Uciekam bo moja kochana Córeczka znowu coś się kręci i marudki zaczyna...

reklama
mam pytanie do dziewczyn rozpakowanych: czy wam przed porodem było niedobrze, bo ja od pół godz mam wrażenie, że lada moment zwymiotuję, mam skurcze, nie bolą, tylko brzuch co 8 min robi mi sie twardy jak kamień i oczywiście nogą wtedy ruszyć nie mogę
pewnie to ze stresu przed jutrem................ ;/

Do góry