reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
zdec nie nakręcaj się. Mój brzuch mi wisi od 7 miesiąca.,teraz mam wrażenie że mam go juz na kolanach...;P Znajoma miała sterczący prawie pod zęby i urodziła...nie ma zasady.
:happy2:

Uciekam mecz oglądać, a potem spać:-)
Jakby któraś miała w pomyśle w nocy się rozpakować to życzę szybkiego i bezbolesnego porodu;-)
Trzymajcie się ciepło;-)

OOOOOOOOOOOOOOO to mój 2000 post;)
Też oglądam mecz próbuje zrobić frencha na szkitach żeby jutro jakoś wyglądać;)
Dziewczyny te co urodziły-przydały Wam sie laktatory i mleko (bo niektóre zakupiły);)

ja bez laktatora to bym nie karmila swoim mlekiem na poczatku
tylko ja nie kupowalam bo tu wypozyczaja pompy z apteki
mleko tez sie przydalo ale radze kupowac takie jakie podaja w szpitalu bo dziecko juz sie przyzwyczai a ze zmianami roznie bywa

Pytanie do dziewczyn które noszą okulary i rodziły sn:
Czy czujecie żeby pogorszył wam się wzrok po porodzie?
Ja nic takiego nie mam, a juz trzy porody za mna... ;-)

Ja mam jakieś dziwne bóle...ano to skurcze ani nie wiadmo co ....czyzby Gaja się zdecydowałą;)
Oj chyba to bedzie dzis w nocy... ;-) do tego parcie na odbyt... :-D zycze szybkiego rozpakowania!

OOOOOOOOOOOOOOO to mój 2000 post;)
Też oglądam mecz próbuje zrobić frencha na szkitach żeby jutro jakoś wyglądać;)
Dziewczyny te co urodziły-przydały Wam sie laktatory i mleko (bo niektóre zakupiły);)
Ja laktatora nie kupowałam, i mleka tez nie... takze mi narazie niepotrzebne... cycki produkuja az za duzo mleka...:-D

A tak pozatym to dzis zważyłam mojego dwutygodniowego brzdąca i wazy juz 4600-4700g!!! :szok: wychodzilismy ze szpitala z wagą 3860g okolo.... Mój zarłoczek mały :-) :-D

DoBrAnOc

Załączniki

• DSC01412.jpg
    DSC01412.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC01413.jpg
    DSC01413.jpg
    60,3 KB · Wyświetleń: 42
Witajcie Kochane
U nas dziś i wczoraj dzień marudzenia i czasu za wiele nie ma na nic poza zajmowanie się Kornelką, którą aktywna i marudna jest jak nigdy dotąd... Ale damy radę:)
Poruszona byłam mocno mamą czerwcową i to co dziś o jej trollowaniu przeczytała mnie po prostu zamurowało...
Sama miałam dodatni wynik gbs, i Kornelka urodziła się z wrodzoną infekcją paciorkowcem... A ponieważ nie zaznaczono mi na karcie, która z patologii przeszła na porodówkę i położnictwo tego, że mam gbs+ to tylko dociekliwość lekarki pozwoliła zająć się sprawą. Antybiotyk dostałam zaledwie 1,5 godz przed porodem czyli jakby nie dostała w ogóle... Nelci pobrano dobę po urodzeniu (jak się okazało, że mam gbs+) krew aby określić wskaźnik crp, prawidłowy jest do 5 wyższy świadczy o infekcji, Kornelka miała ponad 45... Gdyby nie to badanie mogłybyśmy wyjść kolejnego dnia ze szpitala i... do dziś robi mi się słabo jak myślę, że możnaby to przeoczyć i jakie mogłyby być konsekwencje... Dlatego też poruszył mnie ten temat i nawet mi do głowy nie przyszło, że można być tak bezdusznym i głupim...

Kochane nierozpakowane - pełnia się zbliża, może to szansa dla Was????

katarzynajanicka - ciekawa jestem czy zostaniesz jutro na tej patologii...
kajdusia - piękne przywitanie :) ja też w domku dostałam kwiaty, to taki miły akcent:-)

Uciekam bo moja kochana Córeczka znowu coś się kręci i marudki zaczyna...

reklama
mam pytanie do dziewczyn rozpakowanych: czy wam przed porodem było niedobrze, bo ja od pół godz mam wrażenie, że lada moment zwymiotuję, mam skurcze, nie bolą, tylko brzuch co 8 min robi mi sie twardy jak kamień i oczywiście nogą wtedy ruszyć nie mogę
pewnie to ze stresu przed jutrem................ ;/

Do góry