reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gratulacje dla nowych mumuś! !!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Mija kolejny dzień i nic.
Ja znowu próbuje przekonać mojego P. by podziałać białą armią, niestety znowu jak na razie bezskutecznie. Zresztą jego dość solidnym argumentem teraz jest fakt, że skoro lekarz twierdził, że dotykał palcami główki i czuł włoski małej to on nie będzie nawet próbował by jej nie zrobić krzywdy.
I moje wszystkie wywody na temat prostaglandyny w męskim nasieniu i uwalniania oksytocyny podczas pieszczot piersi nie bardzo do niego przemawiają. Co prawda ja też zaczęłam zastanawiać się czy przy rozwarciu można się kochać?, ale nigdzie nie wyczytałam, że nie. Więc będę go męczyła aż się zgodzi a tym bardziej ponoć to bardzo wskazane gdy minie termin porodu.;-);-);-);-)

reklama
Wiecie co dziewczynki...zmykam...muszę sie położyć.....Nie wiem czy to skurcze, czy coś innego....ale właśnie mam coś takiego, strasznie bolącego że aż podniosło mnie z kanapy.....Miłego wieczoru, spokojnej nocki!!!!!

Gratulacje dla nowych mumuś! !!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ja znowu próbuje przekonać mojego P. by podziałać białą armią, niestety znowu jak na razie bezskutecznie. Zresztą jego dość solidnym argumentem teraz jest fakt, że skoro lekarz twierdził, że dotykał palcami główki i czuł włoski małej to on nie będzie nawet próbował by jej nie zrobić krzywdy.
I moje wszystkie wywody na temat prostaglandyny w męskim nasieniu i uwalniania oksytocyny podczas pieszczot piersi nie bardzo do niego przemawiają. Co prawda ja też zaczęłam zastanawiać się czy przy rozwarciu można się kochać?, ale nigdzie nie wyczytałam, że nie. Więc będę go męczyła aż się zgodzi a tym bardziej ponoć to bardzo wskazane gdy minie termin porodu.;-);-);-);-)
mojego na szczęście nie trzeba długo namawiać tym bardziej że jednym z argumentów jest przerwa w przytulankach na kilka tygodni w połogu,
ale cóż z tego u nas to nie działa niestety, dlatego chcę spróbować akcji pt. mega sprzątanie
Agi78 może coś się rozkręci w nocy?

Wiecie dziewczyny ja właśnie najbardziej boję się obcinania paznokci u małej...Takie to malutkie, delikatne....wrrrr...Strach trochę!!!!
wbrew pozorom to na poczatku jest najlatwiej - alatwiasz cala sprawe "na spiocha" ;) Tyle ze sa cieniutkie i mieciutkie na poczatku - ja preferowalam zwykle nozyczki niz te "specjalne" - te specjalne mi ich zwyczajnie nie lapaly.. Potem jak juz sie maluch zrobil swiadomym wierciochem, te zaokraglone wrocily do lask i sie nimi strasznie meczylam :p
Najsmieszniejsze jest to, ze moj M nadal sie boi Malgosi obcinac paznokcie - wymiguje sie tym, ze niby zle widzi ;P

Ja dzis tez bylam u ginki - ale tylko w sumie KTG zrobione - no i zwolnienie wypisane - jakby co do terminu porodu z OM + 2 tygodnie ;P. Jeszcze KTG jakies u nich w przyszlym tygodniu. Potem juz niej nie chodze (bo po terminie ;P), tylko do szpitala bede uderzala na ewentualne KTG.. Ginka juz nie bada mnie na samolociku - teraz zagrozenia juz nie ma, a rozwarcie jub jego brak nie swiadczy o niczym w sumie - akcja moze si wlec albo bardzo szybko toczyc;)

Wiecie co dziewczynki...zmykam...muszę sie położyć.....Nie wiem czy to skurcze, czy coś innego....ale właśnie mam coś takiego, strasznie bolącego że aż podniosło mnie z kanapy.....Miłego wieczoru, spokojnej nocki!!!!!
to ja mam nadzieje że to bolące coś zmieni się w regularne skurcze i jutro napiszesz nam już z porodówki

Mój tez się boi....ale ja go na siłę;)

ja także już dziewczynki zmykam
mój ma dziś wyjątkowo na popołudniu i będzie pewnie dopiero ok 22
ja się zbieram za jakąś kolacyjkę, potem kąpiel i usypianie małej
gdybym juz nie zajrzała dziś
kolorowych snów dla wszystkich i szybkich bezbolesnych porodów gdyby ktoś się chciał rozpakować :)

Agi trzymam kciuki żeby się rozkręciło!:-)
Uciekam oglądać telewizję i może coś jeszcze......:p:p

Życzę wszystkim szybkich porodów w razie czego:p

reklama
Do góry