reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie popołudniowo
ja niedawno wróciłam do domku prawie pół dnia spędziliśmy u moich rodziców
mój tato ma dziś urodziny i tak po cichu myślałam że może jakiś prezencik dodatkowy by się przydał w postaci wnuka ale d...pa junior ma swoje zdanie i wcale nie zamierza pchać się na świat
chociaż jest jeszcze jedna teoria, córcia moja przyszła na świat tydzień po urodzinach teścia więc może junior też taki numer wytnie i pojawi sie za tydzień albo zrobi prezent tatusiowi na Dzień Ojca? ech...rozmarzyłam się;-):-D

paulka82
i jak z zastojem, mam nadzieję że minęło bo wiem jaki to ból niestety:-(
oj doczytałam że już lepiej, oby się więcej nie powtórzyło, a Iga pięknie przybiera na wadze, smacznego dla małego głodomorka
Asencja i jak po wizycie? coś się ruszyło?
sykepleier ja także mam na jutro ambitny plan mega porządków, tylko czy mi sił wystarczy i na zapale się nie skończy a do tego jakieś większe zakupy, postanowiłam sobie że jakoś juz nie będę się za bardzo oszczędzać może to coś ruszy....oj jak ja naiwnie w to wierzę:tak:
ewuś jakie słodziaki z tych Twoich przystojniaków, możesz być z nich mega dumna i z siebie oczywiście także za to co dla nich do tej pory już zrobiłaś:tak:
Agi78 ja także daję sobie czas do środy, czwartku na spokojne czekanie i odpuszczam marudzenia w ońcu mały ma jeszcze czas
na środę mam zaplanowaną wizytę w szpitalu, badanie gin i ktg a na czwartek przypada termin z pierwszego usg, według niektórych najbardziej wiarygodny
zobaczymy co z tego będzie:-)
skorpioniczka mi się twoja fotka nie otwiera:eek:
iwonap22 ja nie miałam przez całą ciążę żadnych problemów z cerą
Kasiulka1980 u nas także wymagane jest zaświadczenie że odbyło się min jedna wizytę u gin, jeżeli wniosek był złożony do 10 to wypłata jest w tym samym miesiącu, jeśli po 10 to dopiero w następnym
zdec na 30 to i ja pewnie się doturlam, bo termin wg OM mamy na 29:-D
czarna wiedźmo tak też obstawiałyśmy Twoją nieobecność, serdeczne gratulacje i witamy kruszynkę Jagusię
ewela śliczny Tomaszek:tak: ja też juz takiego chcę
gosiagro trzymam mocno kciuki oby to były tylko przejściowe kłopoty i mała szybko zacznie przybierać na wadze

ciekawe jak magdalena79 po dzisiejszej cesarce? bo chyba żadnych wieści od niej nie przeoczyłam

ja dziś zaczęłam się zastanawiać które ciuszki spakować dla małego do szpitala, może to by go zmobilizowało ale gdzie tam, chyba go to nie obchodzi:-)

Anik79 najlepszego z okazji urodzin

a z Tą rozpakowaną lipcóweczką to już przesada, wrrrr.... w gdzie one sie tak spieszą

Ostatnia edycja:
reklama
kasiulka - na polnej,bo moj lekarz jest stamtad. mam do niego isc prywatnie w pon, za 150zl po to zeby pewnie mi pow. ze nadal nic... nio i wystawi mi skierowanie do szpitala na wtorek. czyli to bedzie 5dzien po terminie.

edit : Ty jestes zalozycielka an nk naszego klubiku czerwcoweczek??? bo napisalam do Ciebie jako do moderatorki wiadomosc tam.

z tego co wiem, masz prawo iść bez skierowania tydzień po terminie i muszą się Tobą zająć... nie daj się wyrolować na 150zł

co do drugiego pytania - już ją wywaliłam

witam,
dziewczyny czy któraś z was miała test z oksytocyny?? Jak to wygląda ??
Ja mam mieć jutro i nie wiem czego mam się spodziewać?

hehe ja dzisiaj mówię do mojego, że mała mu zrobi prezent na dzień ojca....a on taki szczęśliwy....mówi do mnie niech wychodzi i zoabzcy jakiego ma pięknego tatusia;)

eagle - to dokładnie jak u mnie...W środę jadę do szpitala na KTG i badanie ginekologiczne....Spotkam się z moja doktorką....A w czwartek mam termin (ten niby najbardziej wiarygodny bo z 12 tygodnia)....Zobaczymy co przyniesie środa...

Wiecie dziewczyny ja właśnie najbardziej boję się obcinania paznokci u małej...Takie to malutkie, delikatne....wrrrr...Strach trochę!!!!

więc zobaczymy jak to z nami i maluchami będzie
eagle - to dokładnie jak u mnie...W środę jadę do szpitala na KTG i badanie ginekologiczne....Spotkam się z moja doktorką....A w czwartek mam termin (ten niby najbardziej wiarygodny bo z 12 tygodnia)....Zobaczymy co przyniesie środa...

Wiecie dziewczyny ja właśnie najbardziej boję się obcinania paznokci u małej...Takie to malutkie, delikatne....wrrrr...Strach trochę!!!!
co do paznokci tym razem to jakoś nawet nad tym nie myślałam,ale miałam takie obawy przy córci, jak miałam to zrobić pierwszy raz to nawet chciałam dzwonić po moją mamę żeby to zrobiła bo mój też się bał takich malutkich paznokietek i tych malusich paluszków, ale jakoś poszło, tak jak dziewczyny piszą na śpiocha najlepiej

reklama
więc zobaczymy jak to z nami i maluchami będzie

co do paznokci tym razem to jakoś nawet nad tym nie myślałam,ale miałam takie obawy przy córci, jak miałam to zrobić pierwszy raz to nawet chciałam dzwonić po moją mamę żeby to zrobiła bo mój też się bał takich malutkich paznokietek i tych malusich paluszków, ale jakoś poszło, tak jak dziewczyny piszą na śpiocha najlepiej
u nas mąż się tym zajmował teraz trzeci raz mu ta rola przypadnie;-)
poza tym zostałam sama z dziećmi D pojechał na impreze z pracy i mówi "jakby co to telefon mam przy sobie" haha kolejny z nadzieją na szybkie rozwiązanie

Do góry