reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
A ja jestem zachwycona od rana:-)
Właśnie byliśmy u mnie w pracy zaniosłam zwolnienie i szefowa przywiozła mi łóżeczko turystyczne.;-)
Jest świetne, małe, na kółkach bomba po prostu. Będzie już użytkowane przez 5 dziecko, ale stan super:-)
A jestem tym bardziej zachwycona, bo zaoszczędziliśmy kilka stów:-)

Załączniki

• DSC00285.JPG
    DSC00285.JPG
    47,9 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC00286.jpg
    DSC00286.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 50
Dzień Dobry Wszystkim?????
Od razu zadaje pierwsze podstawowe pytanie....która rozpakowała się w nocy???? I czemu śmiała zrobić to przede mną?????:-D:-D:-D:-D:-D:-D
U nas dziś chyba będzie piękny dzień....Już od rana świeci słońce i jest baaaaardzo ciepło!!!!!Może to odgoni mój ponury ostatnio nastrój.....:-):-):-)

lena - trzymam kciuki dziś za Ciebie....W końcu dziś twój dzień!!!!Może mała zrobi niespodzianke i urodzi się w terminie!!!!

asiatipl - powodzenia na wizycie!!!!

Kaj my z moim Pawłem też mieliśmy rocznicę 13 czerwca!!!!! Hehehe ...Wiele nas łączy....Małopłytkowość teraz jeszcze to!!!! I nam Pola też nie zrobiła prezentu.....Może uda się jej zrobić prezent na dzień ojca 23 czerwca....choć ja dopiero tego dnia mam stawić się do szpitala więc wątpię!!!:no::no::no:Poza tym nasza mała żmijka najukochańsza miała sie urodzić według planów szpitala na Karowej i Instytutu 26 maja czyli w moje urodziny i wtedy również nc z tego nie wyszło!!!!Mój mały uparciuszek....

Ja chyba skoczę do siostry do salonu we wtorek...W środę mam się zgłosić do szpitala i jeśli zostanę będzie jak znalazł....Mam świetną kosmetyczkę w domu a nie korzystałam wcale...podczas ciąży...A tak niech robi full service....Henna, pedicure, manicure, może jakieś maseczki na twarz relaksujące....a co tam!!!!!:-D:-D:-D

ja sie meldje nie rozpakowana ale za to wyspana :) pospalam sobie dzisiaj ze hej :)
Agi no rzeczywiscie wiele nas laczy. Przede wszytskim te nasze male uparciuszki. Ale nie ma co... masz racje moze moze corcie chca zrobic prezent swoim tatusiom i 23 czerwca bedziemy mialy juz swoje dzidzie :) W koncu jak curonia to tatunia :)

Apropos pedicure, czy wy slyszalyscie cos takiego ze do porodu nie mozna miec pomalowanych paznokci. Podobno jak cos sie dzieje przy znieczuleniu to od razu widac po paznokciach bo sinieją. Tylko nie wiem czy to prawda...

Ostatnia edycja:
A ja jestem zachwycona od rana:-)
Właśnie byliśmy u mnie w pracy zaniosłam zwolnienie i szefowa przywiozła mi łóżeczko turystyczne.;-)
Jest świetne, małe, na kółkach bomba po prostu. Będzie już użytkowane przez 5 dziecko, ale stan super:-)
A jestem tym bardziej zachwycona, bo zaoszczędziliśmy kilka stów:-)

świetne to łóżeczko, wiadomo jakiej jest firmy??? bo ja planowałam sobie kupić kołyske na kółeczkach żebym mogła ją w każde miesce w domu zaciągnąć ale kosztuje ponad 500 zł ale takie jeszcze bardziej mi się podoba...

Cobra czy mi się wydaje czy na koniec ciąży zmieniłaś sobie suwaczek?:-D

Apropos pedicure, czy wy slyszalyscie cos takiego ze do porodu nie mozna miec pomalowanych paznokci (przede wszytskim stop). Podobno jak cos sie dzieje przy znieczuleniu to od razu widac po paznokciach bo sinieją. Tylko nie wiem czy to prawda...

ja słyszałam, że ani u rąk ani u nóg nie można mieć pomalowanych, bo sprawdzają czy płytka nie isnieje podczas porodu, ale ile w tym prawdy to nie wiem, od kilki tyg nie maluję pazurów a mały i tak wychodzić nie hcce, to se dziś na czerwono zrobię, jak by co niech się w szpitalu martwa o zmywacz :-p

To łóżeczko Graco.
Wiem że służy ta gdzieś do 6 miesiąca. W internecie jak patrzyłam to ceny kosmiczne ok 300-500zł:szok: i to jeszcze wysyłka ze Stanów. To to jest jakiś starszy model, nie ma bajerów w stylu jakaś lampka itp, ale i tak jest super:-)
Akurat do mamy, na wakacje, na początek obok naszego łóżka. Znaczy to że nie będę musiała przenosić się na leżankę do drugiego pokoju:-):-)

To łóżeczko Graco.
Wiem że służy ta gdzieś do 6 miesiąca. W internecie jak patrzyłam to ceny kosmiczne ok 300-500zł:szok: i to jeszcze wysyłka ze Stanów. To to jest jakiś starszy model, nie ma bajerów w stylu jakaś lampka itp, ale i tak jest super:-)
Akurat do mamy, na wakacje, na początek obok naszego łóżka. Znaczy to że nie będę musiała przenosić się na leżankę do drugiego pokoju:-):-)

no własnie mi też by się takie coś przydało żeby obok naszego łóżka postawić, mieli teście kupić ale jakoś ani kołyski ani innych obiecanych rzeczy nie dostaliśmy więc sami sobie kupimy...

reklama
Ja zaraz jadę na ktg i tym razem chyba już zostanę i chyba mnie dziś "rozwiążą", bo skoro mała ma ponad 4 kilo to nie będę czekać aż jeszcze bardziej przytyje ;-) Już się nie będę tak upierać przy naturalnym porodzie- może lepiej niech tną...
Mam tylko jeden problem, jadę dziś do tego szpitala na czczo, ale wczoraj :zawstydzona/y:, dopiero o 22 skończyłam jeść ten groszek :zawstydzona/y: Jeszcze go nie zdążyłam przetrawić- to po pierwsze, po drugie- chyba ich tam zagazuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Biorę ze sobą laptopa, a mąż wykupił mi jakiś tam pakiet internetowy, więc raczej będę pisać co i jak.
Trzymajcie się
Lena, Cobra, AniaCh- dzisiaj też Wasz termin! Zbierać się dziewczyny!

baaaaaaardzo mocno trzymamy zacisniete kciuki!! a noz cos sie samo rozkreci, ale co by nie bylo, niech Malgosia jak naszybciej sie nam przedstawi :-);-)

A ten groszek hihihi, zielony az tak nie wzdyma najwyzej puscisz poloznej baka prosto w nos, na pewno przyzwyczajona do tego :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry