reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Co do pedicure - ja się właśnie jutro umówiłam do kosmetyczki, bo nie daję rady jeśli chodzi o pielęgnacje stóp.

Dobry pomysł:-)
Uciekam powoli do łóżeczka, jakaś zmęczona jestem dzisiaj.

Lena ty się nie waż rozpakowywać w nocy beze mnie:-D:-D
A tak poza tym, to miałam się zapytać, w którym miejscu dokładnie jest IP w Trzebnicy? W pierwszym budynku, wspólna dla wszystkich: chirurgii itp??;-)

reklama
A czy Tobie np. jakis lekarz mówił co jest lepsze przy takiej ilości płytek: poród naturalny czy cc???? Bo ja szczerze mówiąc nie pytałam ani razu....

Agi z uwagi na ilosc plytek potrzbna do porodu to wskazaniem jest naturalny, bo do naturalnego potrzeba 25 tys, do cesarki 50 tys. Z tym ze cesarka jest bardziej przewidywalna wiec jesli jest tych plytek malo to lekarz decyduje o cesarce (jesli oczywiscie plytek jest 50 tys). W takim przypadk jak my to moze byc spokojnie natralny, bo i tak jest duzo wiecej niz 25 tys. Rozmawialam tez z hematologiem i on to potwierdzil.
Tak wiec spokojnie mozemy rodzic sn :)

Dzięki Dziewczyny ;)

To nie ja sie pospieszyłam ...
Nasza córka koniecznie chciała nam zrobić prezent na 4 rocznicę ślubu ... i zrobiła :-D:-D:-D, taka mała a juz myśli o rodzicach ...

tez mielismy nadzieje na taki prezent - rocznice mielismy 13 czerwca. Ale nasze malenstwo postanowilo jednak poczekac :)

Kpi - sliczna mala. Gratluje :)

Oto masz Ignaś :)

Sorki że tak tylko zdjątko wklejam ale ciężki dziś dzień mamy z maluszkiem
Dorotko ale przystojniacha z twojego synka, sliczny!

Witajcie,

My z Natalką juz w domku ;), szczęśliwe i zadowolone.
Uczymy się siebie, jak jeść, się kąpać i w ogóle wszystkiego. Życie wywróciło się do góry nogami ale to jest właśnie fajne.

Jak sie patrzy na to szczęście, które leży w łóżeczku to człowiek rozumie po co żyje.
I ta miłość, która jest tak wielka i piękna ...
Wcześniej nigdy nie byłam tak bardzo szczęśliwa, myślę, że mój mąż też ...
Było nam razem cudownie ale teraz jest to jakby pełniejsze ... Jak tak we trójkę jesteśmy ... ;)

A poród? Był, bolało ale to prawda - taki ból naprawdę szybko się zapomina ... Jak dzidziuś leży na brzuszku tuż po porodzie to już wszelkie bóle odchodzą w niepamięć ...

Wklejam zdjęcie mojego skarba ;)
kpi super ze juz jestescie w domku, i to w komplecie, bardzo fajny post no i milo nam poznac Natalke, przepiekna dziewczynka!! Niech rosnie wam zdrowo :-)

U mnie dziś ciężki poranek i wieczór, mała dużo marudziła:zawstydzona/y:, mam nadzieje, że noc bezie w miarę spokojna. Nie mam siły nic pisać , wszystkim mamusiom co wróciły do domku gratuluje:-D, wszystkie maleństwa śliczne:tak: a oczekującym życzę łatwych porodów jakby co:-D
gosia okolo 10 dnia wystepuje tzw skok wzrostowy, dziecko moze byc wtedy bardzo marudne i chce caly czas cyca, to normalne, nie martw sie :tak:

Dobry pomysł:-)
Uciekam powoli do łóżeczka, jakaś zmęczona jestem dzisiaj.

Lena ty się nie waż rozpakowywać w nocy beze mnie:-D:-D
A tak poza tym, to miałam się zapytać, w którym miejscu dokładnie jest IP w Trzebnicy? W pierwszym budynku, wspólna dla wszystkich: chirurgii itp??;-)
Nie w tym drugim za chirugią, wchodzisz na wprst masz szatnie a po lewej recepcje a to jest po prawej dzwonek na ścianie dzwonisz i czekasz;)

Witajcie Kochane :)
My nareszcie w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jednego dnia brakuje mi do pięciu tygodni spędzonych w szpitalu, aż mi trudno uwierzyć, że wreszcie koniec.4 tygodnie na patologii ciąży na korytarzu i kolejne 6 dni na położnictwie a potem na oddziele izolacyjnym, mam serdecznie dość tego szpitala.Kornelcia nie zwalczyła do końca żółtaczki, wczorajszy poziom bilirubiny był całkiem ładny a ale dziś wzrósł, w związku z tym w piątek mamy wizytę w poradni patologii noworodka i sprawdzenie poziomu żółtaczki, mam wielką nadzieję, że będzie ok.Przejrzałam tylko ciut forum zauważyłam, że katarzynajanicka ma skierowanie na patologie - Kochana rób wszystko aby urodzić do tego czasu!!!!
Postaram się znaleźć jutro czas na to aby więcej napisać i opisać poród,a jest co opisać bo to była patologiczna sytuacja na patologii...
Kochane kolorowych snów a tym, które tego chcą - rozpakowania :)

reklama
Do góry