reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

napisałam post i mi wcięło, bo przez przypadek kliknęłam myszką:-( terz nie mam za wiele czasu na pisanie bo Tymek nie śpi i się kokosi...
na smsowym wątku wkleiłam wieści od Lencji
u na dziś nienajciekawiej...Mały w nocy miał temperaturę 37, ale już jest lepiej, cły czas Go obserwuje, mam nadzieję że nic się nie rozwinie!
a od wczoraj Tymka kladziemy na leżaczku i jest baaardzo zadowolony i zainteresowany nim:-)
gratulacje dla ewelinki, aveny!!! nie wiem czy którąś pominęłam...jeśli tak to przepraszam i również gratuluję
nie wiem czy coś ominęłam...co z ewelą???

hefi mi do macierzyńskiego tylko odpis aktu był potrzebny, nawet zaświadczenia ze szpitala nie chcieli

Ostatnie wieści od eweli były na wątku smsowym, że urodziła...od tego czasu cisza

reklama
Pisałam już to na innym wątku ale obawiam się że tam już kompletnie nikt nie zagląda... a więc, chcę kupić leżaczek dla małego i zastanawiam się jakie wy kupiłyście lub być może macie zamiar kupić?

my mamy Fisher Price Rainforest
w załączeniu zdjęcie z wczorajszej zabawy:-)

Załączniki

• IMG_2097.jpg
    IMG_2097.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 40
Kasiek1983 Słabsze ruchy mogą oznaczać przygotowywanie się maluszka do porodu.
Co do leżaczka to ja mam fisher price, taki różowy z motylkami, ale jeszcze nic nie powiem, bo nie wiem jak się sprawdzi:-)
Hefi musisz zapisać dziecko do wybranej przychodni i oni z tamtąd Ci przyślą położną, przynajmniej mi tak dzisiaj mówiła położna

Byłam dzisiaj u lekarza i rzeczywiście wygląda na to że ja tu z wami do lipca zostanę:-) Skurczów brak, rozwarcie jest ale na 2-3cm.
Zwolnienia nie dostałam:-( Jedyne co może mi wypisać to karteczkę do urlopu macierzyńskiego:wściekła/y::wściekła/y: Jutro idę do internisty, zobaczę co ten powie.... Wizyta znowu za tydzień, ale mam cichą nadzieję że uda się urodzić w weekend:-) Poza tym jestem trochę zła, czy któraś z was już składała papiery o becikowe? Bo wiem że tam jest zaświadczenie potrzebne że do 10tc było się u lekarza, czy coś podobnego. Lekarz powiedział że on to wystawia dopiero po porodzie:wściekła/y: I znowu stówa za wizytę:wściekła/y::wściekła/y: Zaczyna mnie to wkurzać, bo to już na prawdę zdzierstwo....

Co do przyśpieszenia porodu, to koleżanka mi dzisiaj pisała, że należy biodrami jak najwięcej kręcić, to wtedy może się szybciej rozkręcić. Bo podobno ten seks to przereklamowany;-)

Pisałam już to na innym wątku ale obawiam się że tam już kompletnie nikt nie zagląda... a więc, chcę kupić leżaczek dla małego i zastanawiam się jakie wy kupiłyście lub być może macie zamiar kupić?
ja mam taki leżaczek - bujaczek sklep.dzidzio.pl -> Leżaczek-bujaczek CUDOWNA PLANETA T4145, Fisher Price i mojej majuni bardzo odpowiada no i rośnie razem z dzieckiem :)

dziewczyny ja wysiadam, narobiłam braków w czytaniu i nie jestem w stanie nadrobić, będe sie starac nadrobic żeby wiedzieć co sie dzieje, a tak to tylko dzięki rozpakowanym wiem, która już ma maleństwo ze sobą, dobra ściągawka!!!

nie mogłam wcześniej podziękować za zachwyty nad moją majunią - DZIEKUJĘ WSZYSTKIM!!!!

WSZYSTKIE NASZE BOBASKI SĄ PIĘKNE!!!!

u nas już 12.06 minąl miesiąc i sama nie wiem kiedy to się stało!!!
udało sie utuczyć małą z 2490 g na 3650 g :)
zmieniliśmy tez mleko na bebilon comfort
kawał kobity juz z niej jest a dopiero 17.06 powinna się rodzić
zaraz będziemy szczepionki robić, nie wiem jak to przezyję :(
no i druga wizyta u okulisty, nie życzę żadnej mamie, mam nadzieje że to już ostatnia, bo póki co to kontrolne ze względu na wcześniactwo
do tego z aniolka robi się diabełek :)
cóż dorasta do wieku wyklucia :)
no i śpi z nami w łóżku :D

Poza tym jestem trochę zła, czy któraś z was już składała papiery o becikowe? Bo wiem że tam jest zaświadczenie potrzebne że do 10tc było się u lekarza, czy coś podobnego. Lekarz powiedział że on to wystawia dopiero po porodzie:wściekła/y: I znowu stówa za wizytę:wściekła/y::wściekła/y: Zaczyna mnie to wkurzać, bo to już na prawdę zdzierstwo....

ogólnie nie rozumiem tych lekarzy dlaczego nie wystawią zwolnienia...???co im zależy??? ja miałam zwolnienie na prawie 2 tygodnie po terminie, lekarz sam zaproponował, powiedział że na wszelki wypadek żebym macierzyńskiego nie marnowała.
mi to zaświadczenie też wystawił po porodzie, ale już żadnych pieniędzy nie brał, przecież dla niego to 2 minuty pisania i po wszystkim

ogólnie nie rozumiem tych lekarzy dlaczego nie wystawią zwolnienia...???co im zależy??? ja miałam zwolnienie na prawie 2 tygodnie po terminie, lekarz sam zaproponował, powiedział że na wszelki wypadek żebym macierzyńskiego nie marnowała.
mi to zaświadczenie też wystawił po porodzie, ale już żadnych pieniędzy nie brał, przecież dla niego to 2 minuty pisania i po wszystkim

Coś czuję że mój ma inną praktykę:-( W sumie urodzę i więcej się do niego nie wybieram. Mam lekarza w pakiecie medycznym z pracy, szkoda kasy na takich co tylko chcą zdzierać...

ja już dostałam zaświadczenie do becikowego na ostatniej wizycie ale nie składałam do ops bo potrzebny chyba jeszcze akt urodzenia dziecka...:confused:
coś nie moge chodzić, spojenie mnie strasznie kłuje, mam nadzieje że wytrzymam jeszcze do piątku bo dziś to się czuję jakbym się miała rozsypać
wczoraj wkońcu rozłożyliśmy łóżeczko dla malego:-), ciasno w pokoju ale chwile jeszcze wytrzymamy...

Ewelinka gratulacje!!!:tak:

reklama
Do góry