reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie:-)

Normalnie brak mi czasu aby tu zaglądać.
Karolcia tylko przy cycu wisi i kupki sadzi. Nieraz pieluszki jej nie zdąże zapiąć i już nową muszę podkładać.
No i mamy z Nią problem, zwłaszcza wieczorem chyba kolki ma albo z innych przyczyn boli ją brzuszek. W środę idziemy na usg kontrolne więc zobaczymy. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze.
Przez te problemy z brzuszkiem już mam deprechę, chodzę tylko i płaczę bo niewiem co jest i jakjej pomóc.

Sochi zdrówka dlaTwojej kruszynki i szybkiego powrotu do domku

Hmm... to dziwne, słyszałaś plum a nic nie było? z tego co dziewczyny pisały to czop może być przezroczysty więc mogłaś go nie zauważyć, a raczej mało prawdopodobne żeby to było coś innego WIĘC ŻYCZĘ POWODZENIA BO PORÓD JUŻ CHYBA SIĘ ZBLIŻA!!! :)

Kasiek dzieki za odpowiedz. Oby to bylo wlasnie to...

Pisałam już to na innym wątku ale obawiam się że tam już kompletnie nikt nie zagląda... a więc, chcę kupić leżaczek dla małego i zastanawiam się jakie wy kupiłyście lub być może macie zamiar kupić?

witam się i ja popołudniowo

jakoś nie mam weny dziś do pisania, w południe połozyłam na chwilkę i spałam 2 godz, ech.... ta pogoda....pada

miałam zacząć się dziś pakować do szpitala ale odpuściłam, nic sie nie dzieje i nie zapowiada się na poród w najbliższym czasie więc jeszcze zdąrzę
mam nadzieję że jak pójdę w czwartek na Ktg i to coś sie ruszy a później jeszcze spotkanie z ginką;-)

tylko co by tu robić w międzyczasie jak mam strasznego lenia, mieszkanko ogarnięte, mała się grzecznie bawi, mąż ogląda mecz:sorry:

Mam pytanie odnośnie wniosku o urlop macierzyński: Sa jakieś ogólnodostępne druki do wypełnienia czy wystarczy karteczka ze szpitala?

I jak to jest z położną środowiskową, muszę zadzwonić do swojej przychodni i się umówić czy oni będą mieć informację ze szpitala że urodziłam i sami dadzą znać?

u mnie do urlopu macieżyńskiego wystarczyła tylko karteczka ze szpitala, żadnych innych wniosków nie musiałam składałać.

A co do położnej środowiskowej to u mnie trzeba samemu zgłosić. Mój mąż poszedł zgłosić tydzień temu. Mieli dzwonić z przychodni i się umówić na konkretny dzień i jak narazie położnej nie widać.

Oj kochana... szybciej się rozpakujesz niż myślisz... Kto jeszcze dziś miał mieć wizytę Chyba Zdec... no i na pewno ja, tylko że moja bardzo późno... Lena, jak byłaś ostatnio u gina to miałaś już jakie kolwiek rozwarcie?

Wiesz co jak byłam 3 tyg temu to było rozwarcie i skurcze a jak byłam teraz w piatek to nie ma ani skurczy ani rozwarcia;)

napisałam post i mi wcięło, bo przez przypadek kliknęłam myszką:-( teraz nie mam za wiele czasu na pisanie bo Tymek nie śpi i się kokosi...
na smsowym wątku wkleiłam wieści od Lencji
u na dziś nienajciekawiej...Mały w nocy miał temperaturę 37,7 ale już jest lepiej, cały czas Go obserwuje, mam nadzieję że nic się nie rozwinie!
a od wczoraj Tymka kladziemy na leżaczku i jest baaardzo zadowolony i zainteresowany nim:-)
gratulacje dla ewelinki, aveny!!! nie wiem czy którąś pominęłam...jeśli tak to przepraszam i również gratuluję
nie wiem czy coś ominęłam...co z ewelą???

hefi mi do macierzyńskiego tylko odpis aktu był potrzebny, nawet zaświadczenia ze szpitala nie chcieli

Ostatnia edycja:
reklama
Czy kojarzycie tego linka, który był na forum jakis tydz. temu "jak rozpoznać poród" czy coś takiego (z obrazkami :) ).
Cobra - to chyba Ty podsyłałaś?

Do góry