reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,
u nas noc minęła spokojnie:-D dzisiaj byli u nas teście, pozachwycali się mała:-D uff jak gorąco, myślę, że przy takiej pogodzie nie be długo zwlekała ze spacerkiem już nie mogę się doczekać:tak::tak:
Widzę, że szykuje nam się kolejna Mamusia Ewela, tylko szkoda, że się musi tak męczyć:wściekła/y:
Magda M - mam nadzieje Madziu, że już niedługo będziecie w domu i że z wodniaczkiem to nic poważnego
cytrusik - ja mam linomag zielony, czerwonego nie powinno się stosować u dzieci ze względu na zawartość kwasu borowego
paula - prześliczna twoja Lenka:-D:-D
ita85 - dzięki za odpowiedź sprawie werandowania:tak:
Kasiulka - śliczności z Haniulki, a ty jak się czujesz?
Bbutterfly - ja na początku nie planowałam smoczka i nawet nie miałam zakupionego, ale jak wróciliśmy do domu to kupiłam, daje go tylko wtedy kiedy muszę żeby ją trochę uspokoić, a potem zazwyczaj wypluwa:-D, więc mam nadzieję, że za bardzo się nie uzależni:tak:
aga_sto - super, że już w domku:-D

reklama
cobra-ty to chyba wróżką jesteś właśnie mi chyba czop odchodzi coraz bardziej brązowy śluz leci ale skurczy narazie nie ma więc czekam:-)Ale możliwe że to się na porodówce zakończy:tak:

a czym dokładnie "grozi" podanie smoka ? czy chodzi o to żeby się małe nie przyzwyczaiło i chciało cmokać nadal pierś czy chodzi o cos innego?

My jesteśmy już po dwoch wizytach położnej...Dowiedziałam sie, ze takiemu maluszkowi poczucie bezpieczenstwa daje oprocz maminej piersi...otulaczek i smoczek własnie. Dlatego ja nie zamierzam z niego zrezygnować..po 6 miesiącu nalezy dziecko od niego odzwyczajać.Póki co jednak Helenka niezbyt chetnie z niego korzysta..nic na siłę ;-)
Pozdrawiam i pędzę dalej do mojej Helenki :-)

ewelinka307 to ja trzymam kciuki że by to było to :-) patrze na Twój suwaczek i widze że chyba mamy tą samą datę porodu ja też dzisiaj 37 tyd.+6 może mnie też coś ruszy...
cobra a Ty to taką wróżką czerwcową jesteś:-D ale jak tak celnie trafiasz to gratulacje a co do siebie też widzisz przyszłość ?;-)

sykepleier-sama jestem ciekawa czy coś z tego będzie ale czop napewno odchodzi teraz już wiem jak on wygląda dziwi mnie że skurczy niema no ale podobno bez czopa też można jeszcze się pobujać:tak:więc narazie nie panikuje:-D

No bez czopa mozna pochodzic i miesiac podobno, ale niktóre rodza też zaraz po jego odejsciu... :dry: róznie to bywa... :tak:
Ja Mikiemu podawałam smoczek w drugiej dobie bo nie dawał sobie z nim rady, ciagle przy piersi,bolały mnie sutki... ale teraz oddwóch dni nie dostał go wcale więc niewiem jak to bedzie...
A no gdzie można sie pochwalic swoim maleństwem? tutaj wstawiacie fotki? :-)

hej kochane z rana, ja mam big zgagę i ogólnie chyba zaczynam doła łapać, że coś będzie nie tak :/ Mały ma już chyba dosyć i coś spokojniejszy się zrobił co tylko dodatkowo mnie dobija

mam pytanko... linomag macie specjalny takie dla bejbików? czy zwykły zielony?

Cytrusik, mój też się mniej rusza ale byłąm wczora na kontrolnej wizycie, i gin mi powiedział, że zmniejsza się ilość wód płodowych i ruchy są słabsze, wiec sie uspokołam, bo już panika była:sorry2:

reklama
Do góry