reklama
Gosia***
Fanka BB :)
a mnie nie ma na tym wątku zamkniętym... jak mogę się tam dostać??? zaprosicie mnie??
Trzeba kliknąć w grupach społecznościowych na naszej grupie "dołącz do grupy" czy jakoś tak i zaczekać aż Ewitka Cię przyjmie, bo ona jest moderatorką chyba...;-)
i ja już ponownie w domku
zaliczone małe zakupy i oczywiście plac zabaw
ita, Asencja dziękuję za życzenia w imieniu swoim i mężusia:-)
na sprzątanie nie mam siły
z resztą juz odpuściłam, wcześniej i tak nie urodzę więc po co się łudzić
co ma być to będzie,a ja chyba w tej kwestii mam najmniej do powiedzenia
nawet pakowanie torby do szpitala odłożyłam na poniedziałek;-)
zaliczone małe zakupy i oczywiście plac zabaw
ita, Asencja dziękuję za życzenia w imieniu swoim i mężusia:-)
ja nie pomogę bo nic w tej kwestii nie wiemCzy któraś z dziewczyn które już urodziły miała paciorkowca B??
Ile czasu z tym trzymają w szpitalu po porodzie?
Bo coś wyczytałam że dziecko przez 7 dni dostaje antybiotyk
u nas także nic nie działa, wczoraj nawet moj wkroczył do działania ale żadne białe armie, masaże i przytulanki nie działająnie no, ja tu zostae na wieki wieków w ciąży buuuuuuuuuuuuuuu nic nie działa- białą armia- nie działa, sprzątanie- nie działa-, przestawianie szafek- nie działa
z każdym dniem i z każdą minutą utwierdzam się w przekonaniu, że Filipek będzie jedynakiem, ja się do ciąży i oczekiwania na poród nie nadaję :-(
na sprzątanie nie mam siły
z resztą juz odpuściłam, wcześniej i tak nie urodzę więc po co się łudzić
co ma być to będzie,a ja chyba w tej kwestii mam najmniej do powiedzenia
nawet pakowanie torby do szpitala odłożyłam na poniedziałek;-)
Kasiula1982
dobra, umyje włosy i idę na zakupy, a potem się zobaczy, pewnie dzień pod znakiem doła, ale może się przyjemnie rozczaruję..........
Ola_fasola
Moderatorka
Trzeba kliknąć w grupach społecznościowych na naszej grupie "dołącz do grupy" czy jakoś tak i zaczekać aż Ewitka Cię przyjmie, bo ona jest moderatorką chyba...;-)
Dzięki;-)
BButterFly
mamusia smerfusia
witajcie z rana poczytuję Was cały czas ale rzadko piszę, macie tu taką produkcję że trzeba śledzić 24/24 h żeby coś po odpisywać My w końcu wczoraj dokupiliśmy wszystkie akcesoria o których wcześniej zapomniałam i teraz mam w przeciwieństwie do Was stresa -jakoś do tej pory chyba nie zdawałam sobie sprawy co nas czeka (Boże- 9 miesięcy a dopiero teraz panikuję) ...panicznie się boję porodu i zastanawia mnie czy podołamy nowym obowiązkom
Tak przy okazji mam pytanie- czy będziecie używać smoczków uspokajających i czy bierzecie je do szpitala? Koleżanka mi mówiła że jak ona rodziła to połozna zabroniła jej używania w pierwszych dniach ...?
GRATULUJĘ ROZPAKOWANYM I TRZYMAM KCIUKI ZA NOWE ROZPAKOWANIA
Tak przy okazji mam pytanie- czy będziecie używać smoczków uspokajających i czy bierzecie je do szpitala? Koleżanka mi mówiła że jak ona rodziła to połozna zabroniła jej używania w pierwszych dniach ...?
Kasiula1982
słyszałam, że u nas w szpitalu też zabraniają i ja nie biorę do szpitala, ale w domu mam 2 tak w razie czego, chociaż nie chciałabym używać
sykepleier
Aktywna w BB
witam przed południowo
gratulacje dla wszystkich rozdwojonych
ewela trzymam kciuki żeby szybko poszło
ja też chce żeby to już się coś zaczęło buuuu więc dołączam do tych dziewczyn z dołem na dzisiaj mała jakaś spokojna dzisiaj mało się rusza tego nie lubie
piszecie o tacierzyńskim w polsce to w norwegii jest tak że tata ma prawo do urlopu tacierzyńskiego pod warunkiem że mama pracuje na więcej niż 50% i ten urlop wynosi 12 tyg. nie źle co;-) do tego ja swojego urlopu macierzyńskiego mam prawie 10 miesięcy także tu skorzystałam na pobycie na obczyźnie ;-) i powiem Wam że D nawet się cieszy że będzie w domu jakiś czas z małą oczywiście wtedy ma 100% wypłacane pensji poza tym żadne inne dodatki nam nie przysługują czyli becikowe itp. ale już sam fakt że mam pensje płaconą przez cały okres macierzyńskiego to coś-tak sądze
poza tym u nas dzisiaj wieje że łep ma urwać północny 17m/s wiatr więc zimno i pada do tego czyli pogoda dopasowała się do mojego doła...
gratulacje dla wszystkich rozdwojonych
ewela trzymam kciuki żeby szybko poszło
ja też chce żeby to już się coś zaczęło buuuu więc dołączam do tych dziewczyn z dołem na dzisiaj mała jakaś spokojna dzisiaj mało się rusza tego nie lubie
piszecie o tacierzyńskim w polsce to w norwegii jest tak że tata ma prawo do urlopu tacierzyńskiego pod warunkiem że mama pracuje na więcej niż 50% i ten urlop wynosi 12 tyg. nie źle co;-) do tego ja swojego urlopu macierzyńskiego mam prawie 10 miesięcy także tu skorzystałam na pobycie na obczyźnie ;-) i powiem Wam że D nawet się cieszy że będzie w domu jakiś czas z małą oczywiście wtedy ma 100% wypłacane pensji poza tym żadne inne dodatki nam nie przysługują czyli becikowe itp. ale już sam fakt że mam pensje płaconą przez cały okres macierzyńskiego to coś-tak sądze
poza tym u nas dzisiaj wieje że łep ma urwać północny 17m/s wiatr więc zimno i pada do tego czyli pogoda dopasowała się do mojego doła...
BButterFly
mamusia smerfusia
a czym dokładnie "grozi" podanie smoka ? czy chodzi o to żeby się małe nie przyzwyczaiło i chciało cmokać nadal pierś czy chodzi o cos innego?
reklama
sykepleier
Aktywna w BB
co do smoczka ja nie biore do szpitala -tu też nie zalecają ale też nie zabraniają. Poprzednim razem nie był mi potrzebny Kaja do 4 miesiąca wogóle nie chciała smoczka może teraz też tak będzie