reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej Dziewczyny!!!!
Ja wciąż w dwupaku....ale dopiero co wróciłam z siostrą z miasta....Cały dzień biegalam, w taki upał myslałam że padnę.....Ale jakoś się trzymam.....Tak bardzo bym chciała urodzić w przyszlym tygodniu...Po pierwsze chcę już zobaczyć małą, przytulić ją, a po drugie w końcu będę z Pawłem....To już 3 miesiące jak się nie widzimy....cholernie trudno....a im bliżej jego przyjazdu tym mi trudniej.....Ach co za życie....i jeszcze ten niewyobrażalny upał.....Nawet Was nie doczytałam co naskrobałyście przez cały dzień...padam....Zauważyłam tylko że w końcu Lencja urodziła....
Kochana Lencjo - Serdecznie Ci gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!!!

reklama
gosiargo i tak cud,ze ogarnelas to cale bb ,bo my tu naprawde ostatnio tylko narzekamy :-D jak stare mocherowe babcie hehe

Ja cos czuje ,ze nie długo polece,ale moze dlatego,ze Bartosz wyszedl ze mnie w 38 i tez sie teraz tak nastawiam i mam leki jakies okropne i chce i sie boje. A w niedziele jade na egzamin i tak sie zastanawiam czy torby ze soba nie wziasc jakby cos sie mialo stac to chociaz moglabym od razu do szpitala skoczyc.

eagle-jak ma tak być do środy to piernicze ide rodzić dziś:-D
koriander-nie gadamy z wypakowanymi bo nas zazdrość zżera:-D
gosiagro-śpij na brzuchu śpij macica się wtedy lepiej obkurcza i brzuszek na weselicho będzie miejszy:tak:a co do karmienia przystawiaj jak najczęściej a napewno się uda:tak:

Siedze i zajadam truskawy kilogramami trzeba się jakoś pocieszac:baffled:

dziewczyny z tego wszystkiego zadzwoniłam do kadrowej i okazuje się że urlop tacierzyński to co innego niż urlop ojcowski. Z urlopu tacierzyńskiego można korzystać tylko wtedy gdy matka rezygnuje wcześniej z macierzyńskiego, natomiast ojcowski jest to uprawnienie przyslugujące ojcu dziecka przez 1 tydz. do ukończenia przez nie 12 mies. i jest on NIEZALEZNY od macierzyńskiego. Czyli wynika z tego że mąż musi starać się o urlop ojcowski a nie tacierzyński jeśli chce pobyć w domu z maluszkiem i ze mną

A jak płatny jest ten urlop ojcowski???

Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom:-D:-D:-D

gosiargo - uciskowa majtasy,albo caly gorset i bedziesz miala talie osy ;-)
olavip, alusia, lencja -wielkie gratualcje :-):-):-)

Agi78 - kiedy mężuś przyjeżdza?? mój w poniedzialek nad ranem. w konuc. MM TYLKO NADZIEJE,ZE TEAraz nie bedziemy czekac na pord dwa tyg czy cos takiego,tylko,ze rachu ciachu synek sie wykluje:-)

a ja oszaleje z tego swedzenia!!:no:

gosiargo - uciskowa majtasy,albo caly gorset i bedziesz miala talie osy ;-)
olavip, alusia, lencja -wielkie gratualcje :-):-):-)

Agi78 - kiedy mężuś przyjeżdza?? mój w poniedzialek nad ranem. w konuc. MM TYLKO NADZIEJE,ZE TEAraz nie bedziemy czekac na pord dwa tyg czy cos takiego,tylko,ze rachu ciachu synek sie wykluje:-)

a ja oszaleje z tego swedzenia!!:no:

My ustaliliśmy że Paweł przyjedzie dopiero jakieś 4 dni po porodzie małej....Nie chce żeby połowę swojego urlopu spędził w szpitalu...wystarczy że tak było jak leżałam w Instytucie...całe dnie był w szpitalu a to był jego pierwszy urlop od 10 miesięcy.....Dlatego teraz jak Pola sie urodzi Paweł przyleci jakies 4 dni poźniej....Cięzko mi z tym ale taką decyzję podjęłam kilka tygodni temu i muszę się jej teraz trzymać.... :( Poza tym jest do załatwienia tyle spraw....paszport małej, rejestracja.....Chcemy mieć na to więcej czasu....Ale dłuży mi sie niesamowicie.....

Wzięłam chłodną kąpiel i troszkę mi lepiej....ciekawe na jak długo????

Ostatnia edycja:
Agi ,a wy zamierzacie razem mieszkac czy tak na odleglosc ?

Jesu jak mi słabo ,jakbym miała zaraz zemdlec :szok:

No razem razem.....Tak teraz tylko wyszło że jak bylismy na urlopie w marcu w Polsce wykryli u mnie tą małopłytkowośc i spędziłam 2 miesiące w szpitalu.....bo tak zamierzałam rodzić w Anglii......a do Anglii wracam jak mała będzie miała ok 3 miesięcy.....Chcę tu kontrolowac przez jakis czas te moja płytki i wracamy do domu.....Nie wyobrażam sobie że miałabym mieszkać z dala od niego!!!!!

reklama
Lencja GRATULUJĘ
mojemu Filipowi zostało trzecie medalowe :) miejsce do zdobycia wśród toruńskich dzieciaczków..... synku weź się spręż, bo inaczej bez medalu zostaniemy ;)

no niestety Kasiu,miejsca medalowe zajęte, dostałam dziś smsy i od Lencji co już wiecie i od dorotki28de obie urodziły dzisiaj
ale prawdę mówiąć i klementinka i koriander pochodzą z Torunia więc nie wiem jak to rozpatrywać...
przepraszam że piszę z opóźnieniem,ale obie napisały jak byliśmy na spacerze, a potem kąpiel, karmienie i dopiero chwila wolna...
szczegóły na wątku smsowym:-)

mam nadzieję że nikogo nie zdołowałam tymi wieściami (szczególnie myślę o cobrze;-)?

Do góry