reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym ojcowskim czy tacierzyńskim dla męża...?:confused: Z jednych źródeł słyszę że on sie wyklucza z macierzyńskim a z innych że ojciec dziecka może wziąść tydzień ojcowskiego bez względu na to że matka jest na macierzyńskim. Zakręciłam się... :nerd: może któraś z Was mnie oświeci...:happy2: bo już nic nie wiem... a może ojcowski to co innego niz tacierzyński...

Magdalena tacierzynski - czyli 1 tydzien przysluguje tatusiowi i moze go wziac w ciagu roku od dnia urodzenia dzidzi. W zaden sposob nie koliduje z macierzynskim mamy. Ten urlop nie wykorzystany w ciagu roku przepada. Nie wiem tez czy ten tydzien to 5 dni roboczych czy 7 dni roboczych - ale raczej 7 bo przeciez niektorzy pracuja rowniez w sobote i niedziele.
Jesli chodzi "macierzynski" ktory bierze tata to wtedy koliduje - kobieta chyba ma obowiazek byc na macierzynskim do 14 tygodnia (albo do 6 - czyli do konca pologu) ale tego nie jestem pewna. Po uplywie tego czasu moze wrocic do pracy a tatus wtedy zostaje w domu na "macierzyńskim"

reklama
Witam się i ja! u mnie niestety bez zmian, za to noc miałam chyba najgorszą z całej ciąży..niesamowicie bolą mnie stopy:dry::wściekła/y:chyba od opuchlizny, było mi niesamowicie gorąco, do tego pobolewał mnie brzuch i jeszcze miałam zgage:wściekła/y: od miesiaca jej nie miałam hmm:dry: a i jeszcze bolą mnie piersi tak jak na początku ciąży czyli mocno...jej jak ja chce już urodzić:angry::no: a tak poza tym była wczoraj u mnie koleżanka, cały dzien przegadałyśmy a dziś upał jak cholera a ja musze niestety wyjsc z domu i tak się zastanawiam.... w co ja mam sie na taką spiekotę ubrać???? Tak w ogóle to mam doła, nic mi sie nie chce nawet nie mam weny na sprzątanie... po prostu chce miec już moją córcię na świecie :-p:angry: Miłego dnia wszystkim!!!

A własnie czy was tez tak pieka stopy jak dłuzej chodzicie? I dretwieja kończyny?

Do tego wszystkiego ząb mi sie rusza,co przed switami go robiłam ,bo mi sie zlamał - wkur...jestem na maxa tyle kasy poszło na niego .Najgorsze,ze zdjecia nie moge zrobic,moze cos sie z korzeniem dzieje dlatego tak z nim zle.

A mnie brzuch jak na okresa tak jak mowilam od wczoraj pobolewa, dzisiaj troche rano mnie bolal,narazie nie,ale moze to jakis zwiastun hmm ...

Tak sobie mysle,ze w tym tyg mogłabym sie wypakowac,bo mojego Bartosza w 38tyg urodzilam wiec by pasowalo.

U nas juz cieplo sie robi , dobrze,ze ja mam pokoj na parterze od morza i nad takim jakby daszkiem ,bo u gory sa schody od mojej mamy,wiec w tym pokoju nigdy słonce nie zagląda :-)

gratulacje dla rozpakowanych

cobra czy ty sie dobrze czujesz? kreci_.gif

reklama
Do góry