reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie.

Dziewczyny powiedzcie mi czy jak odchodzi czop śluzowy to musi być zabarwiony krwią? bo wczoraj wieczorem i dziś rano na majtkach miałam taki biały śluz, przeźroczysty,a wcześniej czegoś takiego nie miałam. Tylko w pierwszej ciąży to była taka galaretka z krwią a teraz nie ma krwi, więc nie wiem jak to traktować,chciałam zadzwonić do mojego gina, ale ma dziś jakieś sympozjum lekarskie i pewnie i tak nie odbierze.

Poza tym jak wczoraj stwierdziłam,że daje na luz i poprostu czekam to dziś przespałam całą noc z jednym wstaniem na siku, a co lepsze dziś zaspaliśmy, wstaliśmy o 7:15 a Patryk miał być o 7:45 w przedszkolu, bo mają wycieczkę na Dzień Dziecka. Wiec rano wszystko na wariackich papierach:-)

Wszystkim dzieciom tym młodszym i tym starszym też,życzę dużo zdrówka, słoneczka i samych kolorowych dni z okazji Dnia Dziecka!!!

ja mam taki sluz już od tygodnia, biały bez krwi, raz jest go więcej raz mniej i mysle że to nie jest czop.

reklama
Witam się dalej w dwupaku.;-)
Lena ja czasami używałam DADY z biedronki i są fajne,jak dla mnie osobiście to lepsze od haggisów i od Happy!!!
Happy były strasznie twarde a Haggisy przemakały. Słyszałam też że właśnie z lidla są dobre ale nie miałam okazji sprawdzić i z rossmana ze też są Ok.
I jak któraś napisała to DADY nie mają ceratki tylko te drugie biedronkowe.

Zdec,a ja myślę że wszystko zależy od lekarza.Mi też powiedział ze do terminu mnie nie będzie trzymał;/ Wszystko się okaże teraz na wizycie co mam 9 czerwca.
Powiedział też że jeśli będzie maluszek ważył tyle co pierwszy to będzie cesarka bez wywoływania porodu.
Każda z nas jest inna,inaczej znosi ciążę,inaczej dzieci się rozwijają...
I właśnie dużo jest lekarzy co woli wcześniejszy poród(donoszony) niż przenoszony-poprostu boją się konsekwencji gdyby coś było nie tak. I myślę ze każda z nas ufa swojemu lekarzowi i skoro mówi że będzie wszystko Ok to tak będzie.
Zawsze będzie tak że ile jest lekarzy to i tyle opiniii ,więc zależy wszystko tak naprawdę na jakiego lekarza trafimy.

Ostatnia edycja:
Witam się dalej w dwupaku.;-)
Lena ja czasami używałam DADY z biedronki i są fajne,jak dla mnie osobiście to lepsze od haggisów i od Happy!!!
Happy były strasznie twarde a Haggisy przemakały. Słyszałam też że właśnie z lidla są dobre ale nie miałam okazji sprawdzić i z rossmana ze też są Ok.
I jak któraś napisała to DADY nie mają ceratki tylko te drugie biedronkowe.

Zdec,a ja myślę że wszystko zależy od lekarza.Mi też powiedział ze do terminu mnie nie będzie trzymał;/ Wszytsko się okaże teraz na wizycie co mam 9 czerwca.
Każda z nas jest inna,inaczej znosi ciążę,inaczej dzieci się rozwijają...I właśnie dużo jest lekarzy co woli wcześniejszy poród niż przenoszony-poprostu boją się konsekwencji. I myślę ze każda z nas ufa swojemu lekarzowi i skoro mówi że będzie wszytsko Ok to tak będzie.

No właśnie!!Ja kupiłam dadę zobaczymy co będzie;)Te drugie to FITTI ale nie wiem jakie one są...mojej koleżanki dziecko ma AZS i nie może używać pampersów originalnych!!Pasują tylko jej te biedronkowe!!

hej Dziewczynki

jade do szpitala, dzis rano mialam cos co wyglada jak okres
czop powinien miec troche krwi a u mnie jest tego duzo
dobrze ze ciemna, stara bo juz bym karetke wzywala
boje sie czy to normalne tyle krwi
trzymajcie prosze kciuki

Wszytskim dzieciaczkom wszytskiego naj naj i maaaaaaaaaase prezentow :))

Lena ale jak Ty dzis wczesnie wstalas :))

Ewela wspolczuje kolejki wez sobie cos do czytania :)

Zdec a bylas z tym palcem u lekarza?

Paula mi odchodzil bez krwi ale to byla przezroczysta galaretka

Agus trzymam kciuki za plytki ja gtez dzis zaliczalam morfologie chyba juz ostatnia

Magdalena trzymam kciuki idziesz sama na to usg ?? z kims bylo by Ci pewnie lzej. Ja strasznie panikowalam przed usg wykrywajacym wady serca bo maz ma 2 bratanice z wadami i to byl dla mnie straszny stres, razem poszlo latwiej

Czekamy na wiesci o pierwszych czerwcowych dzieciaczkach napewno miala byc Sochi ale jeszcze chyba ktos cos planowal :))

Co do sloniowatosci to ja niestety cos robie krzywde mojemu Olafkowi :( co chwile go podrapie ( jak mialam "mertowe" tipsy to mu nigdy krzywdy nie zrobilam a teraz to szkoda gadac ) raz przypadkiem stracilam go z takiego schodka z ikei i polecial na kafelki a wczoraj wieczorem chcialam go przytulic i przykryc a efekt taki ze mu wlozylam palec w oko, normalnie masakra!!!

W biedronce poza arubezm :)) kupialm dzis 3 szt body z krotkim rekawem za 15 zl fajne jakosciowo:)

ja mam taki sluz już od tygodnia, biały bez krwi, raz jest go więcej raz mniej i mysle że to nie jest czop.

no właśnie czytam w necie i każdy pisze coś innego :( więc nie wiem jak to jest

mój mąż mi dziś rano powiedział,ze jakoś inaczej wyglądam, więc może też się zmieniam w słonicę?!:-D;-)

milka26- no właśnie to u mnie to taka przeźroczysta galaretka,tylko nie ma krwi

magdalena- trzymam mocno kciuki, napewno usłyszysz same dobre wieści!!!

klementinka- trzymamy kciuki i daj znać co i jak!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Klementinka trzymam kciuki informuj nas koniecznie :tak:

Witajcie, miałam taką koszmarną noc:no: od 2 do 5 nie spałam, po raz pierwszy doświadczyłam tak bolesnych skurczy:szok: oprócz tego że cały brzuch mnie bolał to najbardziej ból uderzał w podbrzusze i plecy na dole... już myślalam że wykorkuje..
Dziś na 12 mam przyjść do szpitala do mojej ginki, ma sprawdzać na usg wody płodowe czy nadal za dużo, ten moczowód dziecka i podłączy mnie do ktg. Także trzymajcie kciuki bo boje się co usłysze....

Wszystkim naszym dzieciaczkom duuużo zdrówka życze

Kciuki juz zaciśnięte, życzę pozytywnych wiadomości:tak:

Wszystkim dzieciaczkom- tym które juz są z nami a także tym które siedzą sobie jeszcze w brzuszkach radosnego dzieciństwa i dużo zdrówka

Do góry