reklama
No wreszcie mogę choć na chwilę zajrzeć na forum.Ale , ze z doskoku wiec tak w miarę szybciutko- co do mdłości: w pierwszej ciąży może pomęczyły mnie z dwa-trzy tygodnie i koniec. Najdokuczliwszy był dla mnie ból piersi dość, że miałam twarde jak kamienie to jeszcze nawet noszenie stanika mnie bolało. No i na początku wiecznie chciało mi się lulać. Poza tym było na tyle z dolegliwości ciężarkowych przez całe 38 tygodni.
Obecnie: mdłości od praktycznie początku, niemiłosierny ból głowy, uciążliwe zmęczenie całodobowe, ale za to piersi w normie pod katem bólu ( choć niedługo dwa berety i gumka będą wskazane) ( z natury mam obfity biust a co dopiero w ciąży)
Obecnie: mdłości od praktycznie początku, niemiłosierny ból głowy, uciążliwe zmęczenie całodobowe, ale za to piersi w normie pod katem bólu ( choć niedługo dwa berety i gumka będą wskazane) ( z natury mam obfity biust a co dopiero w ciąży)
Dziewczyny orientujecie się do którego tygodnia robione jest USG dopochwowe??
Podobno do 12tyg robią, potem przez brzuch.
Trochę kocioł w pracy przez cały dzień mam i jak do was zajrzałam, to już od rana musiałam nadrabiać 5 stron Kiedy wy macie czas to produkować?:-)
U mnie jak zawsze nuda, spać się chce przeraźliwie, najchętniej bym się położyła na biurku i pospała, a tu muszę wytrzymać do 16 i do domku. Nareszcie:-)
Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia, bo choroba to nie za ciekawa sprawa.
Dziewczyny mam takie pytanie dzisiaj dostałam w pracy kartę na ubezpieczenie zdrowotne Compensa Zdrowie Complex. Czytałam na stronie że są tam darmowe porady lekarzy i badania. Czy ktoś z tego koszysta? Bo tak się zastanawiam czy się tam nie wybrać, żeby lekarz obejrzał mi ten mój drugi "dziwny pęcherzyk".
Macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o placówki z nimi współpracujące?
Szczerze mówiąc nie orientuję się,ale pamiętam , ze jeszcze w 14tygodniu( przy pierwszym razie) miałam robione dopochwowe a kolejne już były "normalne".Dziewczyny orientujecie się do którego tygodnia robione jest USG dopochwowe??
Witam wszystkie czerwcowe Mamusie!:-) jestem tu nowa, więc chciałam się przywitać!
Jestem w prawie 9 tygodniu a i tak w to jeszcze niewierze, chociaż lekarz mi to już udowodnił pozdrawiam
No to gratulacje:-) Do mnie też to jeszcze powoli dochodzi więc nie jesteś sama
to już moja druga ciąża, synek ma już trzy latka, a o tym,że jestem w drugiej ciąży dowiedziałam się w jego urodziny 14.10 i kurcze myślałam,że test był popsuty, ale drugi był też pozytywny!
będę tu do Was zaglądać w miarę możliwości i czytać sobie i oczywiście pisać też
będę tu do Was zaglądać w miarę możliwości i czytać sobie i oczywiście pisać też
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej!!!! dziewczyny przeciez kazda z was wiedziała jakie sa objawy ciazy teraz trzeba je pokornie zniesc! to co bedzie jak zaczneicie rodzic??? chyba to jest gorsze od wymiotowania. Mysle jze wiele jest kobeit ktoe chciały by miec mdłosci , ale neistety tego nie doznaja, wiec przestancie narzekac! :-)
Dlaczego nie moge mieć tego, czego tak bardzo pragnę - Blogi - Onet.pl Dziecko moze to do was przemowi
hej natucha11,
doskonale wiedziałam, jakie moge mieć objawy w ciazy, ale po to jest forum, żeby znaleźć zrozumienie u innych osob i czesto jest to takie "babskie narzekanie" za ktore mnie tu tak potępiasz. Sami staralismy się o dziecko rok, które stacilismy 3 m-ce temu, wiec doskonale rozumiem kobiety, ktore chciały by miec takie objawy!
reklama
lasposa
Zaangażowana w BB
wczoraj byłam u lekarza, czyli 8 tc, powiedział, że jak przyjdę 27 listopada, czyli za niecałe 3 tygodnie (koniec 10 tc) to zrobi mi już usg przez brzuszekDziewczyny orientujecie się do którego tygodnia robione jest USG dopochwowe??