reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Możesz mieć tą samą bibliografię ale reszty lepiej nie przepisuj słowo w słowo, zawsze da się jakoś przekształcić. Bowiem jeśli stwierdzą plagiat to dostajesz "wilczy bilet".

zdec właśnie :-) skąd pewność że po 15 będziesz jeszcze potrzebować zwolnienia :-D

w sumie to praca tylko na zaliczenie wiec troszke moze cos wykorzystam a reszte napisze

Dziekuje Wam za rady dziewczyny:-):tak:Kochane jestescie

reklama
Pokoik jeszcze nie do końca gotowy. Jak będzie gotowy w całości to pokażę na odpowiednim wątku.
Co do KTG to nie miałam robionego jeszcze ani razu, podobno ma mi zrobić lekarz na następnej wizycie. Niby tak czytam o tych zwolnieniach i już wiem że mój lekarz źle myśli, ale nie chce mi się z nim kłócić. Załatwię sobie jakieś zwolnienie od tego 15.czerwca, chyba żę mała będzie chciała szybciej wyjść:)
A może akurat nie bedziesz potrzebować zwolnienia;)

Ja tam na prace zaliczeniowe rżne z neta jak leci, teraz,bo wczesniej to sie starałam z ksiazek pisac,ale teraz to masakra,nie chce mi sie.

Paulina, a w szpitalu sie płaci za to ktg ?

Ja tam na prace zaliczeniowe rżne z neta jak leci, teraz,bo wczesniej to sie starałam z ksiazek pisac,ale teraz to masakra,nie chce mi sie.

Paulina, a w szpitalu sie płaci za to ktg ?

no na szkole mowili ze 50 zł jak przyjezdzasz i chcesz zrobic, jak Ci zrobia i zostaniejsz juz w szpitalu to wtedy nie ale jak zrobisz KTG i idziesz do domu to placisz

karo- no gratulujemy kolejnej pani magister, dziecku od razu też powinno się zaliczyć magisterkę, w końcu uczyło się z Tobą :-D
Paula- ja uważam, że lepiej chodzić na ktg, w razie czego ono pierwsze pokaże jakieś nieprawidłowości, ja zaczynam w piątek i będę latać pewnie co 3-4 dni, w poprzedniej ciąży mały zawinął się pępowiną i w samą porę udało się go wyciągnąć... Oczywiście nie chcę straszyć, ale pod koniec ciąży ruchy też są mniej odczuwalne, więc choćby dla własnego spokoju lepiej chodzić, żeby sprawdzać tętno... Ale może to tylko ja tak panikuję, bo akurat mam takie doświadczenie... Ale pierwsze słyszę, że za ktg się płaci, ja nigdy grosza nie zostawiłam :szok:

Lencja- a jakie dostajesz tabletki na to ciśnienie?? Mnie wypuścili bez problemu, tyle że na własną prośbę. Mam leżeć w domu i faszerować nas Dopegytem 3x1 oraz kontrolować ciśnienie.
Kochana Dopegyt jest chyba jedynym lekiem jaki można stosować w ciąży. Biorę go tak samo jak Ty 3x1 i przy takiej dawce rzadko kiedy mam wyniki poniżej 140/90 zwykle oscylują w granicach 150/95 a zdarza się, że i 160/100 wtedy to nie ma mowy o przepustce i położne mierzą mi to ciśnienie często - aż nie osiągnie bezpiecznej wartości...

koriander
- do korytarza też się można przyzwyczaić, tylko z pełnym zrozumieniem patrzę na nowo przyjmowane dziewczyny, które słyszą, że np będą leżały na sali drugiej, czyli za tym żółtym parawanem...
Karo - gratuluję pani magister
Gosiu - śliczna ta Twoja Natalka!!!!
Zdec - piękny pokoik przygotowujesz
Oj jak mi brakuje czasu na to aby gniazdko dla Nelci do końca uwić... Nawet nie doceniacie jak macie dobrze mając czas w domu, nawet jeśli nie chce Wam się ruszyć i czegoś zrobić :) Ja tu nerwowo patrze na zegarek a czas na przepustkach upływa w szalonym tempie!
Piszecie o ktg, ja mam je od prawie dwóch tygodni codziennie - może się znudzić..
Trzymajcie się ciepło! Niech te co się chcą już wypakować - się wypakowują ,a te, którym jeszcze się nie spieszy niech trwają w dwu i trzypakach!
Odezwę się na .. kolejnej przepustce, którą mam nadzieję dostać jeszcze w tym tygodniu :)

kreatorka-Ty to masz apetyt:szok::-D

Sochi-trzymaj się,może maleństwo zechce wcześniej przyjść a świat

ewea28-niezła koleżanka:confused:,zazdrość jak nic przez nią przemawia

Gosia-Natalka jest prześliczna.Wiktoria jak to dziewczynka wykazuje już uczucia macierzyńskie,zresztą już to raz przechodziła,a Wojtuś musi się przyzwyczaić,że nie jest już najmłodszy.Kontrola na pewno nie zaszkodzi.

karo-moje gratulacje,powiększa nam się grono czerwcowych magistrów

zdec-Ty się nie zastanawiaj nad zwolnieniem tylko kończ pokoik,jak go Natalcia zobaczy,to od razu na ten świat przyjdzie bez proszenia:-D

reklama
A ja dzisiaj mam mega powera:-) Właśnie robię obiad.... ale nigdy nie robiłam obiadu z dwóch dań, najpierw zupa a potem drugie danie, pewnie mój K. jak wróci będzie zdziwiony:-D

Lencja fajnie że w ogóle możesz mieć takie przepustki, bo zdaję sobie sprawę że w szpitalu to musisz się masakrycznie nudzić:-( Ale już nie długo.....

Madziaja oby było tak jak mówisz;-) Bo właśnie się pierwsza zmiana pościeli pierze:-)

Do góry