reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Ja gotuję, chodze na zakupyBuszuje po allegroA co robicie, zeby jakoś przetrzymać do porodu?
Mi już się ciężko ruszać i mam "małego" lenia...zostaje więc książka, TV, jakaś gra na kompie no i oczywiście forum ...ale czym można się jeszcze zająć?
wiec, wedlug lekarza porod na dniach
czul jej glowke, szyjka gladka, rozwarcie jest ale niewiem ile, ma juz 3500g. radzil mi zebym jeszcze pare dni wytrzymala zeby bylo 38 tyg. i pare dni...poczekam do srody bo bedzie 38 tydz. ide nyny bo zmeczona jestem heh
Puk Puk pobudka:-)
U mnie dzisiaj nocka zarwana pierwszy raz od poczatku ciążyod 3 do prawie 5 co chwile łapał mnie ból jak na okres i skurcze co 20 minut a potem co 15 ale póki co przeszło. Jak by tego było mało przez pół nocy męczyła i nadal męczy mega zgaga. A jeszcze sie wczoraj śmiałam bo byłam u Szymka w przedszkolu na przedstawieniu z okazji Dnia Mamy i jak wychodziłam to mówiłam do mojego P że teraz moge już spokojnie rodzić:-)
U mnie dzisiaj nocka zarwana pierwszy raz od poczatku ciążyod 3 do prawie 5 co chwile łapał mnie ból jak na okres i skurcze co 20 minut a potem co 15 ale póki co przeszło. Jak by tego było mało przez pół nocy męczyła i nadal męczy mega zgaga. A jeszcze sie wczoraj śmiałam bo byłam u Szymka w przedszkolu na przedstawieniu z okazji Dnia Mamy i jak wychodziłam to mówiłam do mojego P że teraz moge już spokojnie rodzić:-)
Ostatnia edycja:
Widzę że znowu pewnie większość z was miała ciężką noc, a ja znowu nic:-( Ale to może i dobrze:-)
Magda_M no to wygląda na to że na dniach urodzisz:-)
Asnecja ja pracuję dla zabicia czasu:-) I chciałabym jak najdłużej, a najlepiej do końca. A dzisiaj dla odmiany będę się uczyć i poprasuję jeszcze do końca rzeczy małej to jest głównie pieluszki tetrowe.
Lena ten Twój mąż to ma z Tobą jak w niebie, codziennie takie smakołyki.:-)
karo85 trzymam mocno kciuki za dzisiejszą obronę!:-)
Przedstawiam wam Maksymiliana Jana, synka pati1159:
Załączniki
regi30
Zaciekawiona BB
Witam
Mój bobas brykał wczoraj do północy, więc nie mogłam sobie pozycji znaleźć, ale za to już prawie ostatni tom książki przeczytałam (później mogę nie mieć czasu)
Teraz już też się rozpycha bidulek pewnie mu ciasno strasznie
Andia_s niestety moja pani dr nie pracuje w szpitalu
paulka82 moja też powiedziała wczoraj coś w tym stylu: "mogłaby już pani urodzić"
chyba wyglądam już strasznie,bardzo mnie irytują spojrzenia osób z wymowną miną "jak ona jeszcze chodzi", a przecież aż tak nie przytyłam (tak sobie tłumaczę )
lenaDTR nie robi się tak !!! teraz będę musiała iść na rynek po truskawki
paula24211 ja też mam zamiar wziąć się dziś za sprzątanie może pomoże, spaceruje już z psem po godzinie ale efektów nie ma
AniaCh83 ja też chciałabym żeby było bezpiecznie dla dziecka, to przecież najważniejsze, idę w czwartek może jeszcze przedyskutujemy ten temat. Nie wiem czy jeśli lekarz prowadzący ciążę nie pracuje w szpitalu może dać skierowanie cc, czy też to zależy już bezpośrednio od lekarz przyjmującego poród?
Asencja ja gotuję wcześniej nie miałam czasu i ochoty na robienie np. gołąbków czy pieczenie ciast, teraz odkrywam swoje zdolności kulinarne i oczywiście rozpuszczam mojego męża
Mój bobas brykał wczoraj do północy, więc nie mogłam sobie pozycji znaleźć, ale za to już prawie ostatni tom książki przeczytałam (później mogę nie mieć czasu)
Teraz już też się rozpycha bidulek pewnie mu ciasno strasznie
Andia_s niestety moja pani dr nie pracuje w szpitalu
paulka82 moja też powiedziała wczoraj coś w tym stylu: "mogłaby już pani urodzić"
chyba wyglądam już strasznie,bardzo mnie irytują spojrzenia osób z wymowną miną "jak ona jeszcze chodzi", a przecież aż tak nie przytyłam (tak sobie tłumaczę )
lenaDTR nie robi się tak !!! teraz będę musiała iść na rynek po truskawki
paula24211 ja też mam zamiar wziąć się dziś za sprzątanie może pomoże, spaceruje już z psem po godzinie ale efektów nie ma
AniaCh83 ja też chciałabym żeby było bezpiecznie dla dziecka, to przecież najważniejsze, idę w czwartek może jeszcze przedyskutujemy ten temat. Nie wiem czy jeśli lekarz prowadzący ciążę nie pracuje w szpitalu może dać skierowanie cc, czy też to zależy już bezpośrednio od lekarz przyjmującego poród?
Asencja ja gotuję wcześniej nie miałam czasu i ochoty na robienie np. gołąbków czy pieczenie ciast, teraz odkrywam swoje zdolności kulinarne i oczywiście rozpuszczam mojego męża
Milka26
Fanka BB :)
Wiecie co ten Masymilianek wyglada jak miesieczne dziecko super duzy chlopak!!
Regi podobno lekarz nie moze napisac na skierowaniu ze ma byc cc tylko ma tak opisac sytuacje ze osoba przyjmujaca do szpitala ma sama podjac decyzje wiec tak naprawde wszystko zalezy od tego co napisze Twoj lekarz, a raczej jak dokladnie i z jakim naciskiem sie rozpisze
Magda M ciekawe czy bedziesz nastepna
Zdec milej "nauki"
Asencja ja spie znaczy wracam do lozka okolo 9 na godzinke lub dwie, krece sie z kata w kat czasem wyjde na zakupy, no i pracuje w domu, ale generalnie czas ucieka miedzy palcami
U nas dzis sloneczko mam nadzieje ze sie utrzyma do konca dnia, Oli ma obicywany spacer co dzien..... a jak przychodzi do wyjsca okazuje sie ze znow pada. Wczoraj juz poszlam na sposob i zaliczylam plac zabaw wracajac z przedszkola obiad czekal w piekarniku , plan byl taki ze godzinka na placu zabaw powrot do domu na obiad i znow plac zabaw . Z pierwszego przegonil nas deszcz
Regi podobno lekarz nie moze napisac na skierowaniu ze ma byc cc tylko ma tak opisac sytuacje ze osoba przyjmujaca do szpitala ma sama podjac decyzje wiec tak naprawde wszystko zalezy od tego co napisze Twoj lekarz, a raczej jak dokladnie i z jakim naciskiem sie rozpisze
Magda M ciekawe czy bedziesz nastepna
Zdec milej "nauki"
Asencja ja spie znaczy wracam do lozka okolo 9 na godzinke lub dwie, krece sie z kata w kat czasem wyjde na zakupy, no i pracuje w domu, ale generalnie czas ucieka miedzy palcami
U nas dzis sloneczko mam nadzieje ze sie utrzyma do konca dnia, Oli ma obicywany spacer co dzien..... a jak przychodzi do wyjsca okazuje sie ze znow pada. Wczoraj juz poszlam na sposob i zaliczylam plac zabaw wracajac z przedszkola obiad czekal w piekarniku , plan byl taki ze godzinka na placu zabaw powrot do domu na obiad i znow plac zabaw . Z pierwszego przegonil nas deszcz
reklama
WIRAN
Fanka BB :)
Śliczna!!!Gratulacje!!!Zobacz załącznik 248986Cześć dziewczyny Dołączam do grona rozpakowanych Moje maleństwo urodziło się w sobotę o 5:24. Mała ważyła 3080 gram i mierzyła 48 cm- jesteśmy już w domu Wiecej napisze jak sie zaklimatyzujemy w domku
Wczoraj jakoś weny na pisanie nie miałam
W niedzielę byłam na izbie przyjęć z powodu prawie braków ruchów małego ale pielęgniarka zbadała małemu tętno i miał 160 ale bardzo mało się ruszał.Lekarz powiedział(nawet mnie nie widząc)że jeżeli zejdzie na oddział to mnie zatrzymują i będę leżeć także ja tylko powiedziałam ładnie dziękuję i już mnie nie było;-)
Jutro mam wizytę u swojego ginka więc jak on mi powie że mam iść na szpital to pójdę.
A tak wogóle to czuje się źle,zarówno fizycznie jak i psychicznie... Dość mam;-(