reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

No nie. Pojechałam tylko do pracy i zrobiłam obiad a tu proszę jakie wiadomości. 2maluszków nam przybyło.

Zobacz załącznik 248986Cześć dziewczyny :) Dołączam do grona rozpakowanych :) Moje maleństwo urodziło się w sobotę o 5:24. Mała ważyła 3080 gram i mierzyła 48 cm- jesteśmy już w domu :) Wiecej napisze jak sie zaklimatyzujemy w domku :)

Ogromne gratulacje!!! Malutka prześliczna:) Życzę dużo zdrówka!!!

Pati gratuluję syneczka!!! Skąd ta przepuklina? Życzę Wam dużo zdrówka i trzymam kciuki za udaną operację!!!

reklama
Gosiu*** - czekamy na zdjęcie Twojej księżniczki!!!!
Celujecie w 26 maja.....Ja też chciałam bo to moje urodziny ale raczej nie zrobie sobie juz takiego prezentu....ale nieważne...byle moja niunia cała i zdrowa przyszła na świat....

paulinakrk84 GRATULACJE !!!

Ja melduję się nadal nierozpakowana. Dzisiaj przez 2-3 godzinki ćmiło mnie jak na okres i w kręgosłupie, ale nic dalej z tego się nie rozkręciło.

Buziaczki dla wszystkich :-)

Mój mąż to chce koniecznie abym do soboty urodziła (najlepiej w piątek) bo by miał usprawiedliwienie nieobecności na zjeździe adwokatów izby warszawskiej. Kurcze tak to będzie weekend zrąbany bo w sobotę i niedzielę od 9 do wieczora będzie to posiedzenie a ja sama będę siedzieć:( :( :(

Co mam robić aby urodzić?

No ładnie trzy godzinki mnie nie było a tu dwie rozpakowane:-) oj sypie się sypie:tak:
Ja mam 26 imieninki ale moja mogłaby jeszcze z dwa tyg poczekać :tak: więc zamawiam termin około5-10 czerwca:-D

jakieś nieogarnione pokłady energii w sobie odkryłam dziś: w niecałą godzinę zrobiłam obiad (mielone, sałatka, ziemniaczki)+ciasto z rabarbarem

a to tego gary już pozmywane:)

jakieś turbodoładowanie dziś mam :p

Jejku jak ja Wam zazdroszcze wagi Waszych dzieciątek....Moja ważyła ok 2kg 2 tygodnie temu.....Boję się że będzie strasznie malutka.....Lekarka mnie uspakajała że skoro mama mała (155cm i 55 kg wagi) to malusia może być po mnie malutka...hehehehe...Ciekawe czego dowiem się na USG w tym tygodniu!!!!
U mnie dzis też ładnie...w ciągu większości dnia słonecznie...
Co do mojego ciśnienia....To ja zawsze miałam niskie....Ok 110/70, 100/60....a co do Malutkiej mojej...Zawsze jak mnie podłączali pod KTG to było ok 140-145...Tak też było na ostatnim USG...

Agi to,że malutka nic jeszcze nie znaczy,najważniejsze,że zdrowa.Powoli będzie przybierać i rosnąć.Na plus dla ciebie jest też,bo pewnie poród łatwiejszy.

regi30-jak byłam na ostatniej wizycie,to lekarka mówiła,że maleństwo ma jeszcze czas na wstawienie się.

julia0903
"Ktoras z was mowia ze lezac na plecach bylo za niskie tetno, poniewaz w tak zaawansowanej ciazy niepowinno sie lecec plackiem...dlatego ze jest jakis ucisk na zyle i to nie jest dobre dla dziecka!!!"

Ja na usg tak miałam i jak się obróciłam na lewy bok,to tętno małego od razu wzrosło.Wtedy lekarka mi zabroniła leżenia na wznak.

paulinakrk84-moje gratulacje.Malutka śliczna i całkiem spora.

lasposa-powodzenia,oby wszystko sprawnie przebiegło,porodówka była wolna,a Ty żebyś tuliła maleństwo w Dniu Matki.

Ja dziś jakaś niemrawa jestem,to chyba od tej pogody.O 17-tej zaległam i gdyby nie telefon od koleżanki,żeby Guśka przyszła do nich pobawić się,to bym spała jeszcze.

Moja mama to mnie teraz pocieszyła;)
Mówi tak oj córeczko Ty to się pomęczysz mała będzie miała 4 kg jak nic;)
Hehe nie ma jak to szczerość mamy;)

Witajcie ponownie

no tak znowu chwila nieobecności i cichaczem dwie się rozpakowały:-):-D:-D Super, oby tak dalej!

ja już po ostatniej wizycie:-) teraz mam tylko przyjeżdżać na KTG do szpitala, no i jeszcze czeka mnie USG, bo mój lekarz miał zepsuty sprzęt i nie można było zmierzyć małej, sprawdził tylko tętno i ruchy, na szczęście wszystko ok
Wogóle to lekarz mnie przywitał takimi słowami: "Pani Paulino, a Pani to jeszcze nie na porodówce" :-D:-D Według niego wszystko gotowe, nawet w czasie badania miałam skurcz, czekaliśmy na następny ale nie nadszedł:no: Wyniki mam książkowe, wymaz też wyszedł dobrze, ciśnienie w normie.
Lekarz mi powiedział,że często przed porodem jest tzw. cisza przed burzą, wszystkie skurcze ustępują,żeby organizm odpoczął a potem następuje akcja porodowa:-)
i tego się trzymajmy
Idę się troszkę położyć, potem o Was zajrzę i poczytam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Asnecja - mnie boli przy chodzeniu ale chyba to raczej spojenie łonowe a nie szyjka - przynajmniej ja to tak czuję
Regi - jak dla mnie to też ryzyko takie duże dziecko naturalnie rodzić - a Twój lekarz nie ma na to jakiegos wpływu w szpitalu??? Czy rodzisz gdzie On nie pracuje???
a ja też nic nie wiem, czy moje dziecko w kanale...
Paulinakrk - śliczna Malutka Ksieżniczka:tak:
Agi - oj nieciekawie z tymi płytkami - trzymam kciuki do czwartku
Paulka - dobrze, że z dzidzią wszystko ok - a ta ciszą pzred burzą to mnie trochę wystraszyłaś - bo u mnie nic a ja raczej bym chciała wytrwać do terminu

Do góry