reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Agi piszesz o ciśnieniu jakie masz, nie tętnie ;) tętno to ilość uderzeń serca na minutę, u dorosłego zdrowego cżłowieka taka idealna średnia to ok. 72 uderzeń
u maluchów w brzuchu powinno wynosić ok. 2x więcej więc najlepiej ok 140, ale mogą być wahania 120-160
tak ja to miałam wytłumaczone przynajmniej :)

dzięki dziewczyny co do odpowiedzi o skurczach
nadal nie mam pojęcia jak na nie zareagować i znając moje panikarstwo pewnie trafię do szpitala z fałszywym alarmem ;p
ale lepiej tak niż przegapić poród ;)

reklama
Agi piszesz o ciśnieniu jakie masz, nie tętnie ;) tętno to ilość uderzeń serca na minutę, u dorosłego zdrowego cżłowieka taka idealna średnia to ok. 72 uderzeń
u maluchów w brzuchu powinno wynosić ok. 2x więcej więc najlepiej ok 140, ale mogą być wahania 120-160
tak ja to miałam wytłumaczone przynajmniej :)

hehehe, wiem przeczytałam jeszcze raz mojego posta i juz to poprawiłam...ciśnienie u mnie tętno u Polci!!!

ja wprawdzie mam termin na 1 lipca, ale zwazywszy na fakt ze jest to moja 3 ciaza (smieje sie ze jak zaszlam raz w 2006 roku to do dzis nadal z brzuszkiem chodze),to po ostatniej wizycie moj gin stwierdzil ze moj termin jest nieaktualny gdyz maly mocno napiera główka na szyjke i jeszcze mecza mnie skurcze i mam sie starac wytrzymac do ostatniej wizyty 9 czerwca a potem moge rodzic.a ja juz chce - ledwo chodze bola mnie uda i w kroku do tego mam zylaki warg sromowych i naprawde modle sie aby porod jak najszybciej sie zaczal:-)

neti79
Też mi się wydawało że skoro maleństwo takie duże to ze względu na jego bezpieczeństwo powinni zalecić cc, ale ostatnio jak poszłam do szpitala to pan dr powiedział że "pierwiastki rodzą też 5 kg dzieci i on nie widzi potrzeby umawiania cc" !!!!!!
Asnecja
może po prostu główka wciska się w kanał i dlatego ten ból.

A czy Wam lekarze mówili czy maleństwa są już w kanałach? Tak się zastanawiam czy tylko mój jeszcze nie.

Znowu pada:wściekła/y:

neti79
Też mi się wydawało że skoro maleństwo takie duże to ze względu na jego bezpieczeństwo powinni zalecić cc, ale ostatnio jak poszłam do szpitala to pan dr powiedział że "pierwiastki rodzą też 5 kg dzieci i on nie widzi potrzeby umawiania cc" !!!!!!
Asnecja
może po prostu główka wciska się w kanał i dlatego ten ból.

A czy Wam lekarze mówili czy maleństwa są już w kanałach? Tak się zastanawiam czy tylko mój jeszcze nie.

Znowu pada:wściekła/y:
U mnie nic takiego nie wiadomo;)

Regi30 moja mala juz jest w kanale rodnym od 4 tyg, lekarz mowil mi od 29 tyg. ze musze uwazac bo grozi mi porod przedwczesny i co...teraz juz prawie jest 38 tydz:)
Co d wagi malenstwa i robienia cc to naprawde roznie to jest...moja kumpela miala rodzic naturalnie mala i wedlug usg miala juz 4500g , niezwracali na to uwagi, miala silami natury i koniec...cale szczescie mala niechciala wyjsc na swiat sama wiec wtedy cesarke mialai jak sie okazalo Martynka wazyla prawie 4800g to biedna by sie niezle nameczyla...

A co do tetna dziecka to norma jest od 120 do 160, ostatnio mialam mierzone i powiem wam ze mala nawet osiagala nawet 170 i lekarz kazal sie niemartwic bo tyle bylo gdy mala akurat jakies akrobacje robila, wiec caly czas skalalo to tetno:)

Ktoras z was mowia ze lezac na plecach bylo za niskie tetno, poniewaz w tak zaawansowanej ciazy niepowinno sie lecec plackiem...dlatego ze jest jakis ucisk na zyle i to nie jest dobre dla dziecka!!!

Ja mam dzis wizyte po 19, takze trzymajcie kciuki:)

S8303346.jpgCześć dziewczyny :) Dołączam do grona rozpakowanych :) Moje maleństwo urodziło się w sobotę o 5:24. Mała ważyła 3080 gram i mierzyła 48 cm- jesteśmy już w domu :) Wiecej napisze jak sie zaklimatyzujemy w domku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry