reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
mojej koleżance obniżył się dwa dni przed porodem, mi jeszcze się nie obniżył

moja kolezanka jedna jest na tyle mila ze dzisiaj jak kumpela oddawala scenariusze babce moje na zaliczenie to mowi ze ja niedługo rodze na dniach i dlatego mnie nie ma a ta co twierdzi ze mam wysoko mowi : tak????? przeciez ja widziałąm i brzuch ma jeszcze wysoko to tak szybko nie urodzi
jak mi kumpela to powiedziała to myslalam ze sie wsciekne wredna jedna jak ona jest chora to wtedy wszyscy musza sie uzalac nad nia bo jaka to ona biednai wogole, jeszcze sie odwdziecze hi hi jestem mściwa czasem jak ktos przegnie:tak:

Jakaś rozleniwiona weekendowo dzisiaj jestem :zawstydzona/y:
Agi78- nic szczególnego lekarze już chyba nie robią- ten GBS jest rzeczywiście ważny ( ja też miałam z szyjki i trochę z odbytu, to z szyjki to takie bolesne nieco...), a jeżeli to ostatnia przewidywana wizyta to ważne jest USG, żeby poznać orientacyjną wagę malucha
Paula24211- mi też brzuch się jeszcze nie obniżył, ale lekarz mi mówił, że na razie u mnie nie zanosi sie na poród...
liliti- ja też baaardzo chętnie poznałabym Sonię- jak możesz wklej nam jakieś zdjęcie :tak:

Kto zrobi za mnie dziś obiad? :-p

A ja właśnie dziś latam co chwile do lustra bo mi się wydaje że brzuch mi się opuścił tak zupełnie inaczej wygląda i doszło mu przez dwa dni prawie 3cm tak to był pod samymi cyckami a teraz włazi mi tam ręka:sorry2:
Mi się wydaje że zdjęć Soni jeszcze nie było
A co do ostatnich badań to też mam wr drugi raz hbs no i na wizycie będe mieć pobrane na paciorkowca

Mi lekarz już dawno mówił, że mały jest w kanale rodnym i czuje główkę, a moja mama też wczoraj stwierdziła, że mam wysoko brzuch i jeszcze na pewno nie urodzę w najbliższym czasie, a do terminu 10 dni

ciekawe jak to jest hi hi chyba nie ma reguły, bo niby brzuch sie obniza jak maluch wstawi sie w kanał hihi:):-)

A ja właśnie dziś latam co chwile do lustra bo mi się wydaje że brzuch mi się opuścił tak zupełnie inaczej wygląda i doszło mu przez dwa dni prawie 3cm tak to był pod samymi cyckami a teraz włazi mi tam ręka:sorry2:
Mi się wydaje że zdjęć Soni jeszcze nie było
A co do ostatnich badań to też mam wr drugi raz hbs no i na wizycie będe mieć pobrane na paciorkowca

mi tez wchodzi ręka miedzy brzuch a cycki
a jak sie obnizył to przybywa cm ? czy ubywa?

Widzę że u Was też dziś ładna pogoda :-) Zaraz wybieram się z mężem do hurtowni, ostatnie zakupy zrobić, trochę się boje przez to ciśnienie ale jak go samego puszczę to pewnie sprzedawca wciśnie mu jakieś zbędne rzeczy. Taki spacer może sprowokuje juniora do wyjścia :-) wiem wiem marzenia ściętej głowy :-) ale ananasa sobie dziś sprezentuje :-)

Jeśli chodzi o obniżony brzuch to czytałam, że mówimy o nim wtedy jeśli możemy swobodnie umieścić dłoń między piersiami a brzuchem, ale nie pamiętam już skąd ta informacja. Wydaje mi się, że nie każdej się obniży przed porodem.

Zastanawiam się jakie jest wasze zdanie, ja po ostatnich szpitalnych obserwacjach doszłam do wniosku, że im młodszy lekarz tym większy dupek a jego podejście do pacjentki zostawia więcej do życzenia. Pewnie to też zależy od osobowości itp. ale Ci na których ja trafiłam to jeszcze długa droga przed nimi.

Ostatnia edycja:
Widzę że u Was też dziś ładna pogoda :-) Zaraz wybieram się z mężem do hurtowni, ostatnie zakupy zrobić, trochę się boje przez to ciśnienie ale jak go samego puszczę to pewnie sprzedawca wciśnie mu jakieś zbędne rzeczy. Taki spacer może sprowokuje juniora do wyjścia :-) wiem wiem marzenia ściętej głowy :-) ale ananasa sobie dziś sprezentuje :-)

Jeśli chodzi o obniżony brzuch to czytałam, że mówimy o nim wtedy jeśli możemy swobodnie umieścić dłoń między piersiami a brzuchem, ale nie pamiętam już skąd ta informacja. Wydaje mi się, że nie każdej się obniży przed porodem.

Zastanawiam się jakie jest wasze zdanie, ja po ostatnich szpitalnych obserwacjach doszłam do wniosku, że im młodszy lekarz tym większy dupek a jego podejście do pacjentki zostawia więcej do życzenia. Pewnie to też zależy od osobowości itp. ale Ci na których ja trafiłam to jeszcze długa droga przed nimi.

no mi tez sie wydaje ze na obnizenie nie ma reguły chyba jednym sie obniza aa innym kobitkom nie

a co do lekarzy to róznie to z nimi bywa bo ja spotkałam sie z dwoma paniami młodymi i byly bardzo sympatycznie ale na ogól masz racje ze młody to wredny- choc znam przypadek ze stara okazała sie istną jędzą ale to było w szczecinie :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzień dobry!
Magdalena - ja dopiero teraz doczytałam o wadzie - Wasze maleństwo ma coś z nerkami czy pęcherzem? - dobrze, że macie dobrego urologa i po porodzie od razu traficie do fachowca - wierzę, że będzie dobrze i trzymam mocno kciuki
Pati - za Was też mocno kciuki zaciskam - zatrucie to poważna sprawa, ale wierzę, że lekarze wiedzą co robią - do czwartku już niedaleko
Anecznik - jak cukry??? To nadciśnienie też Ci sie przyplątało:szok: ale Twoje maleństwo to nie jest maleństwo - to duże dziecko
Agi - ja robiłam tylko posiew z pochwy, morfologia i mocz

miłego dnia - też dzis planujemy grilla - pewnie oststni przed porodem

Do góry