reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam i ja, zaraz uciekamy nad morze, dzis 26 stopni i pewnie ostatni wypad bez maluszka ;-) Mam nadzieje ze i u was pogoda nieco lepsza i ze troche was osuszy :-)

Myslalam ze ktoras sie rozpakuje, a tu cisza, chociaz cisza nic nie znaczy, cos czuje ze paulinkakr bedzie nastepna :-)

liliti jak dobrze ze wszystko sie tak ladnie goi, i malutka tez pieknie przybiera! W przyszlym tygodniu pewnie bedziecie razem w domku?

pati trzymaj sie dzielnie, jeszcze kilka dni i juz bedzie synek przy tobie ;-)

Ide wstawic placek do piekarnika, bedzie co jesc na plazy :tak:

Milego weekendu i w razie czego lekkich porodow :-p

reklama
liliti super że wszystko u Was dobrze:-) ale Ci fajnie że masz juz malutka przy sobie:tak:a ja mam znowu problem z zakupem biustonosza do karmienia. Przeszłam całą krynice i nie ma nigdzie miseczki A na te moje maleństwa, chyba że poczekm z tym po porodzie, anuż urosną:-D, choć nie łudzę sie bo poprzednio też były małe

Wczoraj wreszcie poprałam ciuszki małgosiowe, przyjechała też koleżanka z synkiem- kolegą Piotrusia i spędziliśmy fajne popołudnie. Nie zaglądałam już wczoraj, bo średnio się czułam (chyba pierwszy raz w tej ciąży naprawdę narzekałam), miałam te kłucia kroczu, bardzo częste i bolał mnie krzyż- no ale nic dziwnego, dopiero wieczorem do mnie dotarło, że ani razu się wczoraj nie położyłam, a siedziałam też w sumie może godzinkę- a tak cały dzień na nogach... :eek: No nic, najwyżej urodzę :-p

Lilliti- super, że Córcia tak pięknie przybiera na wadze, pewnie niedługo Was wypuszczą. A karmisz już bezpośrednio piersią, czy nadal ściągasz pokarm?
Lena, Karo- ja też 2 lata temu byłam na Meridii, schudłam pięknie, czułam się świetnie, szkoda, że ten lek wycofali, miałam nadzieję, że po karmieniu małej znów sobie zrobię taką kurację... Zgony mnie w sumie nie dziwią, wiem, że ten leki są naprawdę niebezpieczne dla ludzi np z nieuregulowanym ciśnieniem, dlatego były na recepte i pod ścisłą kontrolą lekarza.... A wiem, że dużo osób brało je "bez pomyślunku"... No ale dla nas szkoda....
pati- trzymaj się,
anecznik- to przynajmniej masz te 2,3 dni, że by pozamykać wszystkie przygotowania, odetchnąć, odpocząć i się pozytywnie nastwić, a we wtorek daj się położyć znów :tak:
Katarzynajanicka- a ja nie wiem co to Czesiu :zawstydzona/y: Jestem bardzo do tyłu?:confused:

Dziś mi się śniło, że urodzilam Małgosię, ale nie miałam czasu, żeby ją sobie obejrzeć, bo wyjeżdżałam na jakieś koncerty, czy kursy, zostawiałam ją mojej mamie i kuzynowi i pojechałam w długą... dopiero po dwóch dniach przypomniało mi się, że może chociaż zadzwonię i dowiem się jak się mała czuje :eek: Co za wyrodna matka:confused:

Miłego dnia dziewuszki :-)

magdalena poczekaj z kupnem biustonosza, 2-3 dni po porodzie dopiero widac jaki rozmiar jest odpowiedni, przynajmniej u mnie tak sie stało......

kajdusia ściąam pokarm i karmie Małą buteleczką bo przy cycku by sie poki co zameczyła i nie wiedziała bym ile na prawde zjadła.....jednak jak podrosnie przestawimy sie na karmienie z piersi...

Witam ponownie u nas słoneczko wyszlo jest cieplutko, ale powiem Wam ze tak sie kiepsko czuje głowa mnie boli mam wrażenie ze powieki mi puchną:szok::szok::szok:
dziewczyny ktore są 2-3 tyg przed terminem
jak jest u Was Wam znacznie obnizyl sie brzuch bo moja kolezanka twierdzi ze jeszcze nie urodze bo mam wysoko
a lekarz na wizycie teraz we wtorek mowil ze mała juz jest w kanale nisko jak to jest czytalam ze nie kazdej kobiecie obniża sie brzuch czy to prawda?

pati- trzymaj sie dzielnie
liliti- super ze dochodzisz do siebie i ze z malutka tez wszystko ok)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczynki!!!
Ależ upał....Połaziłam 2 godziny po mieście i padam...tak gorąco!!!

pati - trzymaj się Kochana....Jak słucham Twojej relacji to się cieszę że jednak nie rodzę w Anglii...Zaciskam mocno kciuki za Was ...oby to się skończyło jak najszybciej
karo - współczuję takiej tragicznej nocy,....ale tak jak napisałaś jeszcze tylko 3 tygodnie....Mi narazie takie skurcze są obce ale zaczynam się bać jak i mnie one dopadną
liliti - tak się cieszę, że dochodzicie do siebie, że malutka ładnie je i przybiera na wadze....Twoja panieneczka jest śliczna....Jeszcze raz gratuluję!!!!
kreatorka - oby ta wielka woda do Ciebie nie dotarła!!!

Kochane powiedzcie mi ...mam wizytę u swojej ginki we wtorek i chce Was zapytać bo napewno będę miała USG i badanie na posiew z szyjki ale nie wiem czy powinnam zrobić cos jeszcze...Jakie badania w tym okresie ciązy zlecają Wasi ginekolodzy!!!!???

Kochane powiedzcie mi ...mam wizytę u swojej ginki we wtorek i chce Was zapytać bo napewno będę miała USG i badanie na posiew z szyjki ale nie wiem czy powinnam zrobić cos jeszcze...Jakie badania w tym okresie ciązy zlecają Wasi ginekolodzy!!!!???

ja miałam ponowne WR, HBS i tyle potem bylam zrobic własnie wymaz z pochwy i odbytu na paciorkowca i chyba tyle

liliti pokazywała gdzieś zdjęcia Soni??
Bo pamiętam że widziałam Majeczkę i Colina, ale Soni sobie nie przypominam.

Witam ponownie u nas słoneczko wyszlo jest cieplutko, ale powiem Wam ze tak sie kiepsko czuje głowa mnie boli mam wrażenie ze powieki mi puchną:szok::szok::szok:
dziewczyny ktore są 2-3 tyg przed terminem
jak jest u Was Wam znacznie obnizyl sie brzuch bo moja kolezanka twierdzi ze jeszcze nie urodze bo mam wysoko
a lekarz na wizycie teraz we wtorek mowil ze mała juz jest w kanale nisko jak to jest czytalam ze nie kazdej kobiecie obniża sie brzuch czy to prawda?

pati- trzymaj sie dzielnie
liliti- super ze dochodzisz do siebie i ze z malutka tez wszystko ok)

mojej koleżance obniżył się dwa dni przed porodem, mi jeszcze się nie obniżył

reklama
Do góry