reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej Dziewczyny :)
Nawet nie zaczynam Was czytać ,bo jestem prosto ze szpitala w którym mam się ponownie za dwie godziny zjawić. CTG wykazało skurcze na poziomie 60-100 % a rozwarcie na trzy palce. Jeśli ich częstotliwość się powiększy mogę zacząć rodzić. Dodatkowo pojawiły się mocniejsze bóle w okolicach kręgosłupa no i bez zmian pozostaje śluz z nitkami krwi. W sumie dwa tygodnie temu miałam mocniejsze skurcze więc teraz już sama nie wiem czy te rzeczywiście będą zwiastować rozwiązanie. Kto wie ... najbliższe godziny pokażą :)

reklama
melduje sie po wizycie:) moj maly wazy 2800gr,i pierwszy raz pokazal siusiaka,wiec na pewno bedzie chlopczyk:) wyniki mam ksiazkowe,ktg nic nie pokazalo,a szyjka sie nie skraca...czyli jeszcze bede musiala sie tak kulac,bo porodu nic nie sugeruje:(

jak ja urodze takiego wielkoluda;/ moja mama rodzac mnie nie miala problemu,ale on juz jest kilo wiekszy niz ja bylam;/ :-(moze mi sie to tak latwo nie udac

He he ja już po wizycie moja gin powiedziała, że w każdej chwili mogę zacząć rodzic...
Powiedziała, że do 1 czerwca będzie po porodzie;)czyli słowa mojej mamy sie sprawdzają:)Mała waży co najmniej 3600 jest dobrze rozwinięta....
dziewczyny gratuluję wizyt:-)
a ja się poopalałam trochę a co :cool2: oczywiście brzuszek ochroniony
huuuurrrra mój synek w końcu bez pieluch ale mamusia jest dumna:tak::tak:
a ja dzisiaj żyję na koktajlach owocowych+ do tego bułeczki francuskie, obiadkowo zimna płyta:-D:-D:-D

hej dziewczyny :)
nawet nie zaczynam was czytać ,bo jestem prosto ze szpitala w którym mam się ponownie za dwie godziny zjawić. Ctg wykazało skurcze na poziomie 60-100 % a rozwarcie na trzy palce. Jeśli ich częstotliwość się powiększy mogę zacząć rodzić. Dodatkowo pojawiły się mocniejsze bóle w okolicach kręgosłupa no i bez zmian pozostaje śluz z nitkami krwi. W sumie dwa tygodnie temu miałam mocniejsze skurcze więc teraz już sama nie wiem czy te rzeczywiście będą zwiastować rozwiązanie. Kto wie ... Najbliższe godziny pokażą :)
powodzenia!!!

paulinkakrk to może dobrze że mniej boli:-) Dzięki temu może uda Ci się mniej boleśnie urodzić:-)
A czemu oni Cię wypuścili ze szpitala z takim rozwarciem i takimi skurczami??:confused:

Hej Dziewczyny :)
Nawet nie zaczynam Was czytać ,bo jestem prosto ze szpitala w którym mam się ponownie za dwie godziny zjawić. CTG wykazało skurcze na poziomie 60-100 % a rozwarcie na trzy palce. Jeśli ich częstotliwość się powiększy mogę zacząć rodzić. Dodatkowo pojawiły się mocniejsze bóle w okolicach kręgosłupa no i bez zmian pozostaje śluz z nitkami krwi. W sumie dwa tygodnie temu miałam mocniejsze skurcze więc teraz już sama nie wiem czy te rzeczywiście będą zwiastować rozwiązanie. Kto wie ... najbliższe godziny pokażą :)

powodzenia! martwie sie o Was wszystkie bardziej niz o siebie:zawstydzona/y: i przezywam kazdy Wasz porod jak niewiadomo co :D

Hehe najlepsze jest to ,że siedze i się śmieję sama do siebie Wy macie skurcze, jakieś bóle a ja nic i do tego mi powiedziala Gin, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić;)Więc pewnie teraz mnie nic nie boli a poród da mi popalić;)

No prosze prosze wszyscy rodzą:-)już niemoge się doczekać wtorkowej wizyty co mi powie ale co by nie powiedział dzidzia i tak sama termin sobie ustali:-)z pierwszą lekarz sięzastanawiał czy mnie po wizycie do szpitala nie odesłać bo lada chwila miałam rodzić a ja jeszcze miesiąc połaziłam z zulą w brzuchu:tak:

dziewczyny gratuluje wieści powizytowych:-D, najpierw żadna nie chciała rodzić a teraz to hurtem:-D:-D
Agi - szkoda, że mąż nie może być z Wami, ale już niedługo:tak:
Andzia_S- fajnie, ze napisałaś, bo właśnie pytałam dziś o ciebie:tak:, a u męża w miarę oki, ale słaby jest, cokolwiek zrobi to zaraz nie ma siły:-(
ita - pewnie już niedługo utulisz maleństwo:-)
sealet - to pokaż nam te loki:-D:-D:cool2::cool2:
ewelinka - a jaki model nikona masz?? My również mamy Nikona lustrzankę D80, obiektyw 18-70mm; mąż oczywiście by chciał lepszy, ale stwierdził, że to może poczekać:tak:

gosiagro-ja mam d 60 narazie mi wystarcza tak do pstrykania zdjęć małej i jakiś okolicznościowych a jak dzidzia podrośnie to pewnie dopiero będzie czas żeby się tym pobawić:tak:

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!!! Wasze dzieciaczki są juz takie duże....
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu we wtorek albo środę...mam zadzwonic do mojej gin w poniedziałek i powie mi konkretnie....Jestem zwłaszcza ciekawa ile waży moja malutka...Dziewczyny powiedzcie mi czy przez USG domaciczne mozna sprawdzić czy szyjka jest zamknieta czy jest jakies rozwarcie.....Moja ginka tak mi sprawdza zawsze....Może jednak powinna zbadać mnie ginekologicznie?????
gosiagro - wierzę że mąz z każdym dniem będzie nabierał sił, a narodziny Majeczki napewno dodadzą mu więcej wigoru....
ewelinka - my też tak mamy , pare miesięcy po wygaśnięciu gwarancji psuje nam się jakis sprzęt...mój laptop zepsuł sie kiedyś tydzień po wygaśnięciu gwarancji...szok!!!!!
lena - zazdroszczę wizyty u kosmetyczki i fryzjera...Moja siostra jest kosmetyczką i ma zakład....ale jakoś nie mogę się zebrać...zrobi mi tylko henne na brwi i rzesy przed porodem....

Do góry