reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kurczę - Dziewczyny - tyle Was sie do porodu szybko szykuje, że jestem w szoku:szok:
A ja sobie chodzę spokojna, ktg jeszcze nie miałam ani razu, skurcze mam przepowiadajace i owszem, ale raczej tydzień jeszcze wytrzymam

Gosiagro - dobrze, że Mąż czuje sie lepiej - a siły - wiadomo, że organizm wymęczony to i siły brak - pomalutku wierzę, że będzie coraz lepiej

reklama
ja się nie orientuję w tym temacie, na szczęście mój miły z szefem ma relacje takie, że to co na papierku to na papierku a w realiach wygląda to zdecydowanie korzystniej
ale jeśli rzeczywiście coś takiego wchodzi, to przesrane z leksza..

jeny jak ja bym już chciała coś działać w tym kierunku żeby wyglądać trochę mniej hipopotamowo :/ od 2 miesięcy co prawda przybrałam 1kg, bo mi gin kazała się pilnować, ale teraz kiedy nie wierzę że dotrwam do kolejnej wizyty czyli ważenia pod okiem mojej surowej pani cipolog, od razu sobie odpuściłam i wszamam wszystko co mam pod ręką ;p czuję się z tym źle, no ale :/ mam takie chcice, że masakra
ale powiedzcie same, to też dla dobra naszych dzieciaczków, nie ;p? w końcu im więcej smaków poznają tym lepiej dla rozwoju ich dendrytków ^^
no, w każdym razie jeśli dane mi będzie karmić piersią to jakoś powątpiewam w to chudnięcie...
a jeśli nie to od razu zabieram się właśnie za jakieś apteczne specyfiki, bo bez tego ani rusz
lena a Ty do tego stosowałaś dietę/ćwiczenia? i co ze skutkami ubocznymi, były jakieś? bo jak tak czytam to straszą że ich sporo ;p

Powiem Ci tak brałam tylko 1,5 miesiąca schudłam 12 kg nie ćwiczyłam a jadłam na co miałam ochote....nie ograniczałam się ..normalnie tak jak przed tabletkami....na początku jak zaczęłam brać to było mi strasznie gorąco...a power masz taki po tych tabletkach, że aż chce się żyć;)Moja kuzynka brała i tez nie narzekała a waga leciała w dół;)

lenano taki power to pewnie by się przydał ;) ale powiem Ci, że masakra, jeśli rzeczywiście tak to wygląda z tym spadaniem kg to pięknie, tylko aż bajkowo podejrzanie ;> a to się później utrzymało? żadnego jojo etc?

już wiem jaki suwaczek się u mnie pojawi do miesiąca ;p 'zrzuciłam tyle i tyle i muszę jeszcze tyyyyyle i tyyyyyyle' hihi przerażenie bierze ;p

dziewczyny a co z włosami? myślicie że jak ta na ostatni moment się farbnie to nic się nie stanie? bo chętnie bym to zrobiła, później wiadomo jak będzie z wyrwaniem się z domu

ach w ogóle... jak to jest nie być w ciąży, pamięta ktoś jeszcze ;D?

lena

dziewczyny a co z włosami? myślicie że jak ta na ostatni moment się farbnie to nic się nie stanie? bo chętnie bym to zrobiła, później wiadomo jak będzie z wyrwaniem się z domu

ja na farbowanko 1 czerwca się umówiłam,

a jak to jest nie być w ciuąży to nie pamiętam, bo chyba już 100 lat w ciąży jestem, przynajmniej tak czuję:p

[

Paulinark- trzymam kciuki!

Mialam dzis USG i KTG. Wszystko dobrze, Jagodka ma ok.3100, przepływy w normie, ale wód znowu mało :(:( Tylko 6..

Karo- ile Tobie wyszlo?

Ja miałam w środe usg i wody też tylko 6 ale mi lekarz powiedział że na tym etepie ciąży to normalne i nie ma sie czego bać:-)

co do kręgosłupa to mnie nie boli :-)i jestem z tego powodu przeszczęśliwa, w pierwszej ciąży to sie zwijałam tak bolał

MagdaM- lejesz miód na moje serce! Az mi sie lepiej zrobiło :) My dokladnie w tym samym tygodniu i dniu ciąży jestesmy wiec zamierzam sie trzymac opinii Twojego lekarza :)

lenano taki power to pewnie by się przydał ;) ale powiem Ci, że masakra, jeśli rzeczywiście tak to wygląda z tym spadaniem kg to pięknie, tylko aż bajkowo podejrzanie ;> a to się później utrzymało? żadnego jojo etc?

już wiem jaki suwaczek się u mnie pojawi do miesiąca ;p 'zrzuciłam tyle i tyle i muszę jeszcze tyyyyyle i tyyyyyyle' hihi przerażenie bierze ;p

Ja tez nie wierzyłam ale sprawdziłam na własnej skórze....mi nic nie było i waga sie utrzymała dopóki nie zaszłam w ciążę;)Ale coś słysząłam, że niby wycofali te tabletki....hmmm kuzynka właśnie mi pisze czy nie mam gdzieś zachomikowane....mam zachomikowane ale dla siebie;)a i one są na receptę;(
Co do farbowania włosów to dzisiaj farbowała w domu tzn mama mi;)Żeby nie iść do szpitala jak ostatni drapaziak:)

Wpadłam zobaczyć czy któraś się nie rozpakowała, ale widzę spokój :happy2: i elegancko :-) u mnie nie za wesoło, bo ogłoszono stan przeciwpowodziowy w powiecie sochaczewskim tzn. Bzura moze wylać, a ja mieszkam 100 metrów od rzeki :szok: módlcie się dziewczyny, żeby jednak rzeka bardziej nie wylała, bo póki co mam kałuże na ścieżce, którą chodzę na skróty, a rzeka z koryta juz wylała :-(

Dziewczyny mam ważne dla mnie pytanie. Czy któraś słyszała że od czerwca za nadgodziny praca w sobotę (5 dniowy dzień pracy pn-pt) pracodawca będzie teraz mógł płacic 50% zamiast 100% i pracownik nie będzie mógł odmówić nadgodzin, to ma być coś związanego z kryzysem. Mój mąż pracuje w nadgodzinach prawie co tydzień i o takich zmianach mówią u niego w pracy a ja w necie nic znaleźć nie mogę??
Prosze o pomoc jeśli któraś się na tym zna.

Poszperałam trochę po internecie i z tego co widzę to nic takiego nie będzie wchodziło w życie. Wydaje mi się, że strony zajmujące się kwestiami wynagrodzenia w pracy zaktualizowałyby dane, a nic takiego nie ma. Najprawdopodobniej, więc dalej będą działać przepisy podane na prawnik-online czy płaceonline :-)
WYNAGRODZENIE ZA PRACĘ - ochrona wynagrodzenia za pracę - godziny nadliczbowe - nadgodziny
Obliczanie wynagrodzeń/płac

kreatorka trzymam kciuki żeby nic się wam nie stało:-(
Też czekam z niepokojem na falę we Wrocławiu, bo w sumie niczego nie możemy być pewni:-(

reklama
Ja już wróciłam z powrotem do domciu :) Podali mi kroplówkę rozkurczową (coś na w....) aby zobaczyć czy powiększy się rozwarcie ale nic nie postąpiło do przodu. Teraz mam się zgłosić jak dostanę porządnych bóli. Prawdopodobnie w nocy urodzę a do niedzieli na pewno :)

Oj.... A jaki wrzask na porodówce - aż się udziela cała ta atmosfera,że człowiek robi się nerwowy :D

Do góry